Katalógus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

Az RK Rose+Krieger bővíti az egycsöves lineáris tengelyek programját

Új csúszóvezetők személyre szabott pozícionálással

Az RK Rose+Krieger az RK LightUnit-G és RK LightUnit-G teleszkópos csúszóvezetőkkel bővíti az egycsöves lineáris tengelyek választékát az egyszerű kézi beállításhoz. Az új, alumíniumból készült lineáris tengelyek különleges jellemzői a vezetőkocsi vagy a vezetőcső állítható reteszelési pozíciója, a súlycsökkentett kialakítás, a korrózióállóság és az egyszerű, egyetlen szerszámmal történő összeszerelés.



Az egycsöves, orsóhajtású RK LightUnit lineáris tengelyt kifejezetten az egyszerű kézi beállításhoz fejlesztették ki. Alumínium orsóval és műanyag siklócsapágyakkal rendelkezik. Ezek biztosítják a súlycsökkentett kialakítást, így a vezetőkocsi kis erőfeszítéssel mozgatható. Az RK Rose+Krieger ezeket az egycsöves lineáris tengelyeket most kiegészítette az RK LightUnit-G és RK LightUnit-G teleszkópos csúszóvezetőkkel, amelyek állítható reteszelési pozícióval rendelkeznek.


Állítható reteszelési funkció

Az RK LightUnit-G alumínium vezetőprofilja 1500 mm hosszúságig méretre vágható. A nyitott C-vezetőprofil hornyába pozicionáló elemek vannak rögzítve a kézzel állítható vezetőkocsi pontos pozicionálásához. Mozgás közben a vezetőkocsi rögzítőcsavarja automatikusan belekapcsolódik ezekbe a pozicionálóelemekbe. A más megoldásokhoz képest az a különlegesség, hogy az alumínium pozicionáló elemek egy imbuszkulccsal bármikor kioldhatók, és egy másik pozícióban újra rögzíthetők. Ez azt jelenti, hogy fúrás nélkül tetszőleges számú reteszelési pozíció valósítható meg.



Az RK LightUnit-G-vel ellentétben a teleszkópos változatnál a vezetőcső kézzel pozícionálható. A C vezetőprofilban lévő pozícionáló elemek segítségével szintén tetszőleges számú reteszelési pozíció határozható meg.


Sokoldalú

A tolóvezetők ideálisak olyan alkalmazásokhoz, mint például a formátumbeállítások szállítószalagokon, érzékelők és fénysorompók pozicionálása, fűrészmegállók, szerelvényépítés és olyan alkalmazások, ahol egyszerű kézi pozicionálásra vagy magasságállításra van szükség. A műanyag vezetőkocsik 3 különböző változatban állnak rendelkezésre a különböző követelmények teljesítéséhez. Ha az alkalmazás megkívánja, egy vezetőprofilon különböző típusú vezetőkocsik is használhatók. Az új csúszóvezetők minden egyes elemét a felhasználó külön rendelheti meg. Ennek a moduláris rendszernek köszönhetően az igényeknek megfelelően rugalmasan kombinálhatók. További előny, hogy minden elem gyorsan, raktárról szállítható.

További hírek

Átfogó termékportfólió a belső áruforgalomhoz
A stabil duplacsöves egység kompenzálja a nagy hajlítónyomatékokat
Björn Riechers átveszi az RK Rose+Krieger GmbH vezetését Dr. Gregor Langertől
SensorBoard - Az optikai pozicionálási módszerek alternatívája

19.10.2022 01:00