Katalógus

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektromos vontató: egyhetes gyakorlati tesztelés

Az elektromos motor ma már több, mint egyszerű alternatíva az autók számára. De mi a helyzet a teherautókkal? A magas beszerzési költségek, a rövid hatótávolság és a nagy önsúly ellenére a technológiának ígéretes jövőt jósolnak az áruszállításban. Az alternatív szállítási lehetőségek, például a kombinált szállítás úttörőjeként az LKW WALTER természetesen az alternatív üzemanyagokkal és meghajtási rendszerekkel is foglalkozik. Ennek eredményeképpen különböző teszteket végeztünk, mint például a közelmúltban Lengyelországban egy akkumulátoros VOLVO vontatóegységgel (BEV) végzett teszthét.


A tesztfázis: egy hét tisztán elektromos távolsági szállítás

Európa egyik első fuvarozó szervezeteként egy lengyel fuvarozó partnerünkkel együtt egy héten keresztül hosszabb útvonalakon széleskörűen tesztelhettük a Volvo gyártó BEV vontatóegységét. Több Lengyelországon belüli szállítás során a technológia nagyon ígéretesnek bizonyult a jövőre nézve. A csúcspont: több mint 1600 kg CO2-kibocsátás-megtakarítás 2435 km-es távolságon - ez több mint 65%-os megtakarítást jelent egy dízelüzemű járműhöz képest. Naponta akár 629 km-t is meg lehetett tenni.

Miért csináljuk ezt?

A 2022-ben több mint 558 000 kombinált fuvarozással és napi több mint 350 indulással az LKW WALTER évek óta teljesíti felelősségét az európai áruszállítás zöld jövőjéért. Ennek ellenére szó szerint még rengeteg fejlődési lehetőség van az útvonalon. Úgy véljük, hogy az akkumulátoros járművekben rejlik a lehetőség, hogy a rövid elő- és utófuvarozási útvonalakon a kombinált fuvarozásban nulla kibocsátású folyosókat alakítsunk ki. Ezért a közeljövőben kiterjesztjük tesztjeinket, és reméljük, hogy a közeljövőben újabb mérföldkövet érhetünk el a kombinált szállításban.

További hírek

Három modellt kínálunk Önnek, hogy járműveit a lehető le...

A fenntarthatóság és a környezetvédelem a társadalom, a gazdaság és természetesen a közlekedési á...