Katalógus

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

L.B. Bohle: Tablettabevonó erőforrás-kímélő -Optimalizált bevonási teljesítmény nagy rugalmassággal

A tablettázógépek egyre fontosabbá válnak a gyógyszergyártásban: a tabletták a gyógyszeriparban a legfontosabb szájon át szedhető gyógyszerformák, amelyeket gyakran bevonattal látnak el. Ennek során a tablettára egy vagy több polimerből és egyéb funkcionális segédanyagokból (színezőanyagok vagy nedvesítőszerek) álló vékony filmet visznek fel, amely számos funkciót tölthet be.
A tablettákat bevonattal látják el a hatóanyag felszabadulásának módosítása, a hatóanyag fénytől vagy nedvességtől való védelme vagy a tablettakészítmény keserű ízének elfedése érdekében. A tablettákat a lenyelhetőség javítása érdekében is bevonják.
A hatóanyag bevonata egyre fontosabbá válik. Mind a kombinált készítmények, mind a két inkompatibilis hatóanyag kombinációja egy adagolási formában megvalósul. Ezenkívül ugyanazon hatóanyag különböző felszabadulási profiljai is kombinálhatók. A mag tartalmazza a lassan felszabaduló komponenst, a tablettabevonat pedig a gyorsan felszabaduló kezdeti adagot. A formulációs megközelítések néha akár négy különböző filmtípusból állnak. Ez hosszú feldolgozási időkhöz vezet. Az ilyen formulák sikeres kifejlesztése és előállítása érdekében a tablettabevonat egyenletessége kötelező követelmény.

Keverés, permetezés és szárítás
A tablettabevonatban a keverés, permetezés és szárítás kölcsönhatása döntő fontosságú. A keverést, a permetezést és a szárítást egyszerre és a megfelelő beállításokkal kell végezni az optimális bevonategyenletesség elérése érdekében.

Keverés:
A tablettamagok egyenletes és mindenekelőtt kíméletes mozgatása a permetező kúpok alatt döntő fontosságú. A tablettamagokat nem szabad túlzott mechanikai igénybevételnek kitenni a sérülések elkerülése érdekében.

Az L.B. Bohle (Ennigerloh) már több mint 20 éve sikeresen alkalmaz egy meghosszabbított bevonódobot (hosszátmérő (L/D) > 1) behegesztett keverőspirálokkal. A keverőspirálok biztosítják a tablettaágy folyamatos és kíméletes keverését. A homogén keveredés már néhány perc után megvalósul, és a teljes folyamat ideje alatt fennmarad. A lapos tablettaágy csökkenti az olvadéknyomást a tablettaágyban. A keverőspirálok folyamatos vezetése azt jelenti, hogy a tabletták nem gyorsulnak fel jelentősen. Nem fordul elő tablettatörés és ikercsomósodás.

Tablettabevonó: dobgeometria, szórókarok kialakítása és csökkentett bevonatolási idő
Az L.B. Bohle BFC tablettabevonó dobgeometriája nagy szórási felületet hoz létre a mozgó tablettaágyban. Ez azt jelenti, hogy több szórófej használható, mint a rövidebb dobok esetében, ami nagyobb szórási felületet és nagyobb szórási teljesítményt eredményez. A bevonószuszpenzió mellett a fúvóka típusa, a fúvókák száma és a fúvókák távolsága is különösen fontos.

L.B. Bohle különböző megoldásokat kínál a fúvóka-ágy távolság, a fúvókák szórásszöge és a porlasztáshoz szükséges nyomásparaméterek beállítására.
A filmbevonatú tablettáknál a szuszpenzió tömegének aránya általában a magtömeg 5-15%-a. A filmbevonatú tablettáknál a szuszpenzió tömegének aránya általában a magtömeg 5-15%-át teszi ki. Külön említést kell tenni a filmvastagságról, amely nemcsak a hatóanyagbevonatok esetében fontos, hanem a vékony színű (védő) bevonatok esetében is egyenletesnek kell lennie. Egy tételen belüli egyenetlen filmfelhordás például színkülönbségekhez vezet, amelyek csökkentik a termék minőségét.
A hagyományos, <1 L/D arányú tablettázógépekhez képest a meghosszabbított dobokkal rendelkező rendszerek a nagyobb szórásmennyiségnek köszönhetően akár 40 %-kal rövidebb folyamatidőt tesznek lehetővé. Szárítás
Alapvető fontosságú, hogy az optimális energia- és anyagátvitel biztosított legyen. Ez azt jelenti, hogy az energiát közvetlenül a tablettaágyba kell bevezetni. A levegő közvetlenül és nyugodtan áramlik a tablettaágyba, és hatékonyan biztosítja a permetezett szuszpenzió gyors száradását. A bevonógép perifériája vagy a ház nem melegszik.
Az optimalizált légáramlás nyugodt szórásképet hoz létre, amely csökkenti a permetszárító hatást. A szórófejek nincsenek kitéve a táplevegő áramlásának, és a permetezési folyamat során hűvösek maradnak. Ezáltal a permetszárítási hatások minimálisra csökkennek, és a bevonat egyenletessége > 97% és jobb.
Világpremier az Interpack 2023-on - A folyamat, a technológia és a gépi felszereltség szempontjából optimalizált bevonógép
Az L.B. tabletta bevonógépek. Bohle tablettázógépek már több mint két évtizede szilárdan megvetették a lábukat a piacon, és technológiai szempontból elismertek.
Az ügyfelekkel folytatott intenzív eszmecserének, valamint a folyamatos, részlegek közötti kutatásnak és a folyamatoptimalizálásnak köszönhetően az L.B. Bohle tovább tudta fejleszteni a BFC sorozatot. Ez a technológia / gépi felszereltség, tisztítás, felhasználóbarát és biztonságos használat, higiénikus kialakítás és fenntarthatóság területén eredményezett javulást. A cél a napi gyártási folyamat optimalizálása, amely nemcsak rugalmasabbá és gyorsabbá, hanem optimális egyenletesség mellett erőforrás-hatékonyabbá is teszi a termelést.
A gépi berendezések terén a hangsúly egy új gépvezérlő rendszerre helyeződik. Az iFix alkalmazás lehetővé teszi a folyamatok felügyeletét és vezérlését. HMI-ként (Human Machine Interface - ember-gép interfész) az iFix biztosítja a működéshez szükséges elemeket. Ezen kívül olyan fontos adatokat rögzít, mint a mért értékek hosszú távú adattárolása, riasztások és üzenetek, valamint adatinterfészek külső rendszerekhez és receptúrakezeléshez.
A BFC tabletta bevonógép maximális rugalmasságot kínál, lehetővé téve a 10 és 100 % közötti töltöttségi fokú tételméretek megvalósítását. A BFC 400 esetében ez 65-650 literes tételméreteknek felel meg.
Az L.B. Bohle újratervezte a BFC fúvókablokkját. A fúvóka szög- és távolságállítása motoros és automatikus. Ezenkívül a fúvókablokk most karcsúbb és lekerekített. Ez jobb folyamatellenőrzést tesz lehetővé és megkönnyíti a tisztítást.

Könnyebb kezelhetőség és nagyobb biztonság
Az L.B. Bohle az új rendszerben különösen a felhasználói javaslatokat valósította meg. Az oldalajtó nyitását és zárását mostantól pneumatikus hengerek segítik, így kevesebb erőre van szükség. A levegőellátó cipők különállóak, ami jelentős súlycsökkenést és könnyebb kezelhetőséget jelent.
A biztonsági szempontokat is figyelembe vették. Mostantól szériafelszereltségként felfújható tömítéseket használnak. A teljesen automatikus mintavételezés és a tabletták betöltése zárt ajtó mellett növeli a kezelő biztonságát.
A kezelőpanel higiénikus kialakítású, újratervezett, és a gép elejébe integrált állapotjelző lámpa támogatja a folyamat felügyeletét.

Gyors kiürítés és hatékony tisztítás
A bevonási folyamat befejezése után a bevonógép gyorsan, kíméletesen és teljesen kiüríthető a forgásirány megfordításával és a dőlésszög beállításával. Ezt követi a teljesen automatikus tisztítás. A rendszer alján lévő kiegészítő tisztító lándzsa most már alapfelszereltségként van beépítve. A további fejlesztések lerövidítik a tisztítási időt, és biztosítják, hogy a tisztítóközeg gyorsan és maradékmentesen folyjon le.

Fókuszban a fenntarthatóság
Az L.B. Bohle most először kínál opcionális hővisszanyerést a szellőzőrendszerben, ami jelentősen minimalizálja az energiafogyasztást.
A bevonógép energiaellátásának új energiafelügyeleti rendszere teljes áttekintést nyújt a gyártó cégeknek a saját folyamatukról és fogyasztásukról.

További hírek

18.-21 március 2024

APV 14. PBP Világtalálkozó

Bécs, Ausztria

Várjuk láto...

L.B. Bohle többszörösen kitüntetett
Korszerű technológiát "csomagolva" modern módon