Katalógus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

22.03.2024 01:03

Különösen kompakt és lényegre törő

A Dunkermotoren új, nagy felbontású kódolója a legmagasabb pontossági követelményekhez

Az MR 38 mágneses kódolóval a Dunkermotoren, az AMETEK márkája, egy különösen kompakt megoldást mutat be a precíz pozicionálási feladatokhoz. Az A és B csatornán 1024 ppr felbontással rendelkező kódolót úgy tervezték, hogy az alkalmazások széles körében komplex mozgásprofilokat fedjen le.

Egy harmadik, úgynevezett indexjel a mozgás referenciaimpulzusaként értelmezhető. Ezzel meghatározható a csatlakoztatott motor abszolút pozíciója egy fordulaton belül, és biztosítható az A és B csatornán keresztül továbbított jelek plauzibilitása. Ez további biztonságot nyújt a felhasználónak a továbbított adatok pontosságát illetően.

Egyetlen motorfordulat 4096 lépésben oldható fel, így a pozíciók pontosan meghatározhatók és milliméteres pontossággal megközelíthetők. A 20 mA-es kimeneti árammal kombinálva a pontos átvitel még nagy kábeltávolságokon is garantált. Ezenkívül mindhárom jel invertált formában is rendelkezésre áll. Ezek a differenciális jelek növelik a kimeneti jel interferencia-ellenállóságát. A jeladó tápfeszültsége 5 VDC (kérésre 24 VDC is lehetséges).

Különösen kompakt kialakításának köszönhetően az MR 38 jeladó teljes mértékben beépíthető a Dunkermotoren kisméretű BLDC motorok házába is. Ez azt jelenti, hogy a jelek közvetlenül a motor csatlakozójához csatlakoztathatók, ami egykábeles megoldást tesz lehetővé. Ez az integráció nemcsak a teljes megoldáshoz szükséges anyagmennyiséget csökkenti, hanem értékes helyet is megtakarít olyan alkalmazásokban, ahol a beépítési hely szűkös.

A felhasználó számára az eredmény egy különösen vékony, mégis nagy teljesítményű meghajtó, amely garantáltan teljesíti az alkalmazás pontos pozicionálási követelményeit.

További hírek

A Dunkermotoren kiadja Motion Journal "mo" című új számát

2024. május 14. és 17. között az Interclean kiállítás A...

2024. április 16-18. között a Messe Frankfurt A171-es standján.
A nexofox MotionCode programozási környezetének ráncfelvarrásával az intelligens motorok programozása még egyszerűbbé vált, és a decentralizált automatizálási architektúráknak már nincsenek korlátai.

Széles körben használt és sokoldalú - a Dunkermotoren, az AMETEK márkához tartozó BG 75 kefe nélk...

Az SL 38 termékcsaláddal a Dunkermotoren, az AMETEK márkája, egy új, nagy teljesítményű lineáris motorcsaládot vezetett be. A ServoLine 38 STL (Stainless Steel) rozsdamentes acélból készült változatként a legmagasabb anyagminőséggel és tartóssággal nyűgöz le