Katalógus

Schuetz Messtechnik GmbH

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Schuetz Messtechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001

18.06.2024 01:06

Kábeltranszformátorok 0,1 mm²-től 100 mm²-ig a Schuetz messtechnikától

A MAT1000 jelátalakítót kábelek, huzalok és egyéb anyagminták elektromos ellenállásának mérésére használják a bejövő áruk ellenőrzése, a termelés ellenőrzése és a minőségbiztosítás során. A vizsgálati mintát, egy úgynevezett méteres kábel- vagy vezetékmintát a jelátalakítóba szorítják, és a két, egymástól pontosan 1000 mm távolságra lévő potenciálcsap között mérik az elektromos ellenállást.

Különösen az MR200/250/300C-A sorozatú készülékekkel kombinálva a MAT1000 jelátalakítóval 200 m-től körülbelül 100 7 alatti méterenkénti elektromos ellenállás mérhető, ami körülbelül 0,1 mm²-től 100 mm² feletti keresztmetszetnek felel meg. A homogén árameloszlást, amely a rendkívül pontos mérések előfeltétele, a potenciálcsap és az áramcsatlakozás közötti térbeli távolság biztosítja.

Ez körülbelül a legnagyobb megengedett átmérő nyolcszorosa. A könnyűfémből készült, rozsdamentes, stabil és torzióálló ágy két rögzített szorítószerkezettel biztosítja a próbadarab biztonságos rögzítését. a szorítópofák durva előbeállítása lehetővé teszi az átmérőhöz való igazodást, míg a gyorskioldó karok biztosítják a zökkenőmentes tesztmező-kezelést.

A mérőműszer víz alatt is használható. A vékony huzalok megereszkedésének és így a hosszváltozásnak a megakadályozására a szállítási terjedelemhez tartozó műanyag vezetősín használható. Mindenekelőtt azonban a vezetősínben lévő horony lehetővé teszi a próbatest védelmét a huzattól és így a hőmérséklet és az ellenállás gyors változásától.