Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Az Eppendorf újabb ACT-címkét kap a környezetbarát eszközökért járó díjként

Az ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) címkék a tápértékjelöléshez hasonlóan működnek, és átfogó értékelést nyújtanak a fenntarthatósággal kapcsolatos szempontokról. Ez lehetővé teszi a laboratóriumok számára, hogy könnyen felmérjék beszállítóik környezetbarátságát.


A tanúsítási folyamat alaposan értékeli a gyártási folyamatokat, az energia- és vízfogyasztást, a csomagolási és a termék ártalmatlanítási szempontokat. Az Eppendorf már több mint 150 termékre kapta meg az ACT-címkét.
Most újabb három termékcsoporttal bővült
  • a Multipette®1) M4 többszörös adagoló,
  • a ThermoMixer© C és
  • a nemrégiben bevezetett Mastercycler® X40.

Ezek a termékek csatlakoznak az Eppendorf laboratóriumi termékek egyre növekvő köréhez, amelyeket a My Green Lab értékelt környezetbarát jellegük alapján, beleértve a centrifugákat, a bioalapú laboratóriumi fogyóeszközöket, a pipettákat és az ultraalacsony hőmérsékletű fagyasztókat.


Az Eppendorf fenntarthatóság iránti elkötelezettsége nyilvánvaló az összes ilyen, nemrégiben ACT-címkével ellátott eszköz gyártásában, amelyeket 100%-ban megújuló energiát használó német gyárakban szerelnek össze. Ezen túlmenően az Eppendorf számos kezdeményezést tett az energiafogyasztás minimalizálása és a hulladék csökkentése érdekében ezekben a gyártóüzemekben.





Az Eppendorf szigorú környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági irányelvekkel - beleértve az ISO 14001 tanúsítást és a felelős vegyianyag-kezelést -, valamint az újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolóanyagok használatával biztosítja a biztonság és a környezeti felelősségvállalás magas színvonalát. Az ACT-címkéről Az ACT-címke kritériumai, amelyeket környezeti hatásfaktor (EIF) kritériumként is ismerünk, az iparági szakértők és külső érdekelt felek közreműködésével kerültek kidolgozásra. Tudósok, fenntarthatósági tisztviselők, beszerzési szakértők és gyártók egyaránt értékes visszajelzéseket adtak az EIF-kritériumokról, így jött létre az élettudományi termékek legátfogóbb termékcímkézési programja. Az ACT címkézési folyamat magában foglalja a termék fenntartható hatásának, működésének és élettartamának harmadik fél általi ellenőrzését. E folyamat lezárása jelentős eredmény, amely alapot és keretet biztosít a gyártó számára a folyamatos fejlődéshez.

További hírek

A biofolyamat-fejlesztésben az adatok a siker kulcsa. Meg kell érteni, hogy mely kr...

Hatékony kölcsönhatás a kézi és az automatizált pipe...

Investigators 2024: Clemens Plaschka, Ausztria

A Laura Machesky professzor által elnökölt független zsűri a 20 000 eurós díjra Clemensnek a hírv...

A laboratóriumok a nagy áteresztőképességű folyamatokban használt lemezek nagy teljesítményétől é...