Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Vissza a listához

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH gyártó Távolsági feszültségmérő vasúti és EVU alkalmazásokhoz (KP-Test 5D dual ) terméke

Kérdés a termékről  

A javítási és karbantartási munkák elvégzése előtt az öt biztonsági szabályt kell alkalmazni. Ezek egyike a "ellenőrizze, hogy nincs-e feszültség". Ehhez olyan berendezésre van szükség, amely egyértelműen és megbízhatóan jelzi a feszültségállapotot. A PFISTERER KP-Test 5 sorozata világszerte megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak, és minden alkalmazáshoz megfelelő megoldást kínál. Most már érintésmentes opció is létezik, az új KP-Test 5D dual.

A KP-Test 5D dual feszültségérzékelő a terepi szonda elvén működik. A mezőszonda érzékeli a feszültségérzékelőt körülvevő elektromos mezőt. Egy kiértékelő egység figyeli a térerősséget. Ha az meghalad egy meghatározott küszöbértéket, a feszültségérzékelő a "jelen lévő üzemi feszültséget" jelzi. Ha az értéket nem éri el, a készülék jelzi, hogy nincs feszültség.

Biztonság fény- és hangjelzéssel
Mint a KP-Test 5 család minden tagja, a KP-Test5D dual is megbízható önellenőrzést végez bekapcsoláskor. A teszt eredményét a jól bevált, vizuális és hangjelzésből álló dua lrendszer jelzi. Ezenkívül egy arányos hangjelzés világossá teszi, ha a KP-Test 5D dual feszültség alatt álló vezetőhöz közeledik - még a tényleges válaszküszöb elérése előtt. A jelzőrendszer csökkenő időközönként megszólaló hangjelzéssel működik, mint egy jármű-visszafordító érzékelő.

Bárhol, bármilyen időben
Akár esőben, ködben vagy -25 °C és +70 °C közötti hőmérsékleten, a KP-Test 5D dual minden körülmények között megbízhatóan és biztonságosan érzékeli a feszültséget. Az extra erős LED-ek jól látható jelzést biztosítanak - még erős fényben vagy erős napsütésben is. A beépített akusztikus jel még zajos környezeti körülmények között is jól hallható - például szélben a felsővezeték-tornyokon.

Könnyű kezelhetőség
A kevesebb mint egy méteres teljes hosszával és 1080 grammos súlyával a KP-Test 5D dual minden helyzetben könnyen kezelhető - akár toronyban használatban, akár a vállpántos ergonomikus táskában történő szállítás közben. Ezért a feszültségérzékelő további biztonságot nyújt a mindennapi használat során.

Két vizsgálati tartomány
A KP-Test 5D dual kiemelkedő rugalmassággal rendelkezik a speciális alkalmazásokhoz. Két kapcsolási szinttel rendelkezik a különböző feszültségek és frekvenciák vizsgálatához. Egyidejűleg különböző készüléktípusok állnak rendelkezésre a vasúti és az átviteli hálózatban való használathoz. Így a 110 kV 16,7 Hz-es vagy 110 kV 50 Hz-es feszültségtől egészen 420 kV 50 Hz-es feszültségig egyértelműen érzékelhető.

Előnyök
  • Megbízható önellenőrzés
  • Egyértelmű jelzés
  • Vizuális és hangjelzés
  • Arányos akusztikus figyelmeztető jelzés
  • Könnyű és kompakt
  • Bármilyen időjárási körülmények között használható
  • A DIN VDE V 0682-417 szabvány szerint tesztelve
  • Linkek a termékhez ca

Kérdés a termékről  

További termékek a Feszültségvizsgálók termékkategóriában

Feszültségvizsgálók (KP-Test 5)

Az elektromos rendszereken végzett munkák során az emberek biztonságának biztosítása és a vagyoni károk megelőzése a legfontosabb prioritás. Alapvető fontosságú, hogy teljesen biztosak legyünk abban,...