Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Vissza a listához

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH gyártó Kábelcsatlakozó rendszerek, 52 kV-tól 550 kV-ig (FrontCon) terméke

Kérdés a termékről  

FrontCon - Gyorsabb, jobb csatlakozások egyszálú szigetelt kábelekhez.

A nagyfeszültségű tápkábelekben egyre gyakrabban alkalmaznak olyan vezetékkialakításokat, amelyek jelentősen csökkentik a bőr- és közelségi hatásokat. Ez nagyobb teljesítmény átvitelét teszi lehetővé azonos keresztmetszet mellett. Ezeknek a vezetőknek az egyes szálai egymástól szigeteltek (zománcozottak) és gyakran szegmensekbe vannak rendezve (Milliken típus). Ez a vezetékszerkezet megnehezíti a kábelcsatlakozási folyamatot. A PFISTERER kifejlesztette a FrontCon-t, amely egy teljesen új csatlakozóelvet alkalmaz, amely jelentősen leegyszerűsíti és lerövidíti a szerelést.

Új csatlakozási technológia
Az egyszálú szigetelt kábelvezetők csatlakoztatása időigényes folyamat, amely csak korlátozottan működik: az egyes szálakat szét kell választani, egyesével le kell csíkozni, majd a lehető legjobban vissza kell rendezni az eredeti formába - anélkül, hogy bármelyik szál megsérülne. A legjobb erőfeszítések ellenére sem sikerül az eredeti vezetékszerkezetet elérni a telepítés helyszínén. Ráadásul a szigetelés eltávolítása azt jelenti, hogy a vezető végén elveszítjük az egyszálú szigetelt kábelek előnyeit. A PFISTERER teljesen újragondolta az egyszálú szigetelt vezetékek csatlakoztatását.

80%-kal rövidebb szerelési idő
A FrontCon segítségével a PFISTERER olyan megoldást fejlesztett ki, amely jelentősen csökkenti a szükséges időt, és a kábel elülső oldalán keresztül meghatározott csatlakozást hoz létre. A telepítés mindössze kb. 2 órát vesz igénybe - nem hosszabb időt, mint a hagyományos, szabványos csatlakozásokkal ellátott kábelek esetében. Ezzel egyidejűleg az egyes szálak lecsupaszításakor bekövetkező esetleges sérülések is megelőzhetők. Ez jelentősen csökkenti a szerelési hibák kockázatát.

Kompakt kialakítás
A FrontCon közvetlenül a kábel végére van felszerelve - az egyes szálakra most nincs szükség. A speciálisan kifejlesztett érintkezőgolyók érintkeznek az egyes szálak elülső felületével. Ezek az érintkezőgolyók együttesen folyadékként viselkednek. Kompenzálják a vezeték végén lévő enyhe egyenetlenségeket, és biztosítják, hogy a vezeték teljes keresztmetszetében azonos érintkezési erők érvényesüljenek. Az áram a vezető elülső felületén és az érintkező golyókon keresztül áramlik. Ez nagyon rövid és kompakt érintkezőrendszert tesz lehetővé nagy vezető-keresztmetszetek esetén.

Bevált érintkezési rendszer a HV kábelszerelvényekhez
A FrontCon a CONNEX kábelcsatlakozók és IXOSIL végződések, valamint az MSA kötésekben lévő és meghatározott kábelekkel tipizált kábelcsatlakozások csatlakozástechnikájaként áll rendelkezésre. Az első kábelprojektek már több éve üzemelnek. Az érintkezési rendszer bármilyen szerelvényhez igazítható, így megbízható és költséghatékony megoldásokat tesz lehetővé a kábelrendszerekben. Függőlegesen vagy vízszintesen is beépíthető. A termékcsalád a rézkábeleket 2500 mm² keresztmetszetig terjed. Kérésre más megoldások is megvalósíthatók.

Hogyan működik
A FrontCon közvetlenül a vezetékvégre kerül felszerelésre. A kábelt egyenesen lefűrészelik, és a kábelszigetelést eltávolítják. A nyomásálló érintkezőrendszer centrikusan a vezetőre szorul.

Az érintkezőgolyókat a csatlakozóba öntik. A nyomócsavar meghúzása a golyókat a vezetővégek elülső felületéhez nyomja. Megbízható kapcsolat jön létre.

A beépített rugós mechanizmus kompenzálja a leülepedési veszteségeket. Ez biztosítja, hogy az érintkezési erők és az alacsony átviteli ellenállások különböző hőmérsékleteken és a teljes élettartam alatt fennmaradnak.

Kérdés a termékről  

További termékek a Kábelkészletek termékkategóriában

52 kV-550 kV-os kábelek csatlakozórendszerei (CONNEX)

CONNEX - Az univerzális csatlakozórendszer kábelekhez, transzformátorokhoz és GIS-ekhez
A szilárd szigeteléssel ellátott, teljesen tokozott CONNEX csatlakozórendszer minden ed...

Link doboz

Kapcsolódoboz LB.W.X.8.1.S3.E1.000

A PFISTERER földelődobozai tökéletes megoldást jelentenek a nagyfeszültségű kábelrendszerek minden keresztkötési és földelési koncepciójához. A robusztus...