Katalógus

Gmöhling Transportgeräte GmbH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

07.10.2021 05:10

A Gmöhling GmbH idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját

A Gmöhling GmbH idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. Walter Gmöhling büszke 98 éves korában sem hagyja ki az alkalmat, hogy beugorjon a cég fürth-stadeln-i székhelyére, és hozzájáruljon ötleteivel. "Hogy a munkahelyek a jövőben is biztosítva legyenek, a teljes vagyonomat az alapítványnak adtam!"

A vállalat története során számos hullámvölgyet élt át. Még most, a világjárvány idején sem könnyű. "A Corona 2020-ban csapott le ránk, majd az egész világot átvette. Sok ügyfelünk és egyes beszállítóink is külföldön vannak, ez természetesen nem megy el nyomtalanul mellettünk" - mondta Frank Reiser, a Gmöhling ügyvezető igazgatója. "Ennek ellenére elég jól átvészeltük az elmúlt évet - nem utolsósorban a fellendülő internetes kereskedelemnek és az iparágban tevékenykedő nagy megrendelőinknek köszönhetően. Az egészségügyben, a kórházakban is most van szükség a termékeinkre. Idén még új berendezésekbe és gépekbe, valamint az immár 69 éves épület karbantartásába is újra beruházhatunk, és három új tanoncot is újra felvehetünk."

1941-ben a Gmöhling vállalatot alumíniumöntödeként alapították Elzászban. A háború és az angol hadifogság után a fiatal Walter Gmöhling vette át a 95%-ban elpusztult vállalatot néhai apjától, és 1948-ban Nürnbergben újjáépítette a termelést. Itt kezdetben a megmaradt alumíniumból visszereket, főzőedényeket és gyertyaöntő gépeket gyártott (Izraelbe), és kifejlesztett egy könnyű, összecsukható alumínium szállítódobozt, amelyet a berlini légihíd amerikai DC-3-as repülőgépeken használtak. Ez utóbbi volt a mai formájában létező vállalat tényleges születése. Később elsősorban a textilipar intralogisztikájában, valamint a német és más európai postai vállalatok kiemelt beszállítójaként szerzett magának nevet.

Ma a standard termékpaletta igen széles spektrumot ölel fel, a ládáktól a szekrényes, szállító- és rugós aljú kocsikig, valamint a sok egyedi, alumíniumból készült speciális megoldásig. A beszállított iparágak éppoly változatosak, mint maguk a termékek. Az export aránya több mint 50% - mert a "Made in Germany" termékek számtalan ügyfelet meggyőznek Franciaországban, Nagy-Britanniában vagy Svájcban, de például Kínában is.

Egy dolog vörös fonalként húzódik végig a vállalat történelmén: Az innováció, a továbbfejlesztés és a piachoz való alkalmazkodás. "Éppen most jegyeztettünk be szabadalmat egy internetes kereskedelemhez való, fokozatmentesen állítható rugóerővel rendelkező komissiózó kocsira !" - meséli Oliver T. Schmitz, a Gmöhling értékesítési vezetője. A vállalat csak így tudta túlélni a 80, olykor nehéz évet. Ma már főként az internetes kereskedelem ügyfelei rendelnek termékeket a Gmöhling in logisztikájához. A modern e-kereskedelmi kiskereskedők olyan megoldásokat keresnek, mint például az egyedileg tervezett polc- vagy rugós padlókocsik a rendeléskiszedéshez. Ez az online megrendelések raktáraikban történő feldolgozásához vagy a visszáru feldolgozásához szükséges. "A Gmöhling pedig a könnyűfém termékek fejlesztése, tervezése és gyártása terén szerzett 80 éves tapasztalatával képes ezt biztosítani számukra."

Emellett a munkatársak felismerték a korszellemet, és egy teljesen új termékcsaládot fejlesztettek ki - a "Gmöhling Green Line"-t. A www.g-green.de oldalon bárki megrendelheti otthonába az akár 75%-ban újrahasznosított alumíniumból készült Gmöhling termékeket. Legyen szó gurulós virágtartó dézsákról, gurulós magaságyásról vagy falra való növényképekről. "Magam is lelkes hobbikertész vagyok ", mondja Oliver T. Schmitz, "ezért kezdtem el kísérletezni egy kicsit !" Ha hallgatjuk őt, akkor látszik, hogy mennyi szív és lélek van az új termékekben. "a termékek mind fenntarthatóak, kiváló minőségűek, tartósak és stabilak a műanyaghoz vagy a fához képest"

További hírek

GMÖHLING: Fedezze fel legújabb termékeinket és megoldásainkat, cseréljen eszmét csapatunkkal, és tudjon meg többet az iparág legújabb trendjeiről - várjuk Önt is!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024.03.01-től csökkentettük a kiválasztott termékek,...

Évtizedek óta megoldjuk az Ön logisztikai és szállítási követelményeit.

A Gm&ouml...

A behelyezés során keletkező zaj elkerülése érdekében hangelnyelő habot helyezünk a szemetesünkbe.

"Over The Dusty Moon Challenge" - támogattuk a MoonAixperts csapatát
A közelmúltban Gm&...