Katalógus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

High-end páratartalom- és hőmérséklet-érzékelő a legmagasabb igényeknek megfelelően

Az E+E Elektronik az új HTS801-gyel az eddigi legerősebb ipari alkalmazásokhoz szánt páratartalom- és hőmérséklet-érzékelőjét dobja piacra. A sokoldalú, csúcskategóriás mérőeszköz egyesíti az osztrák érzékelőspecialista több évtizedes tapasztalatát a páramérés területén az ipari méréstechnika magas minőségi követelményeivel. A HTS801 mérőszondái kiváló minőségű, fűthető érzékelőelemmel rendelkeznek a pontos és hosszú távon stabil mérésekhez, még a legnehezebb körülmények között is. Az olyan kiegészítő opciók, mint a nagyméretű színes kijelző vagy a rapidX technológiát alkalmazó plug-and-play érzékelőcsere, felhasználóbarát kezelést és egyszerű karbantartást biztosítanak.
Kiváló mérési teljesítmény, széleskörű alkalmazási lehetőségek

A HTS801 különösen alkalmas a magas páratartalmú és vegyszereknek kitett alkalmazásokban való használatra. Ennek alapja a monolitikusan felépített E+E érzékelőelem. A beépített fűtőelem lehetővé teszi az érzékelőelem célzott fűtését, és így megakadályozza a kondenzációt és annak a mérési eredményre gyakorolt negatív hatásait. A követelményektől függően két konstrukció-specifikus üzemmód áll rendelkezésre:

"Condensation Guard" rövid távú kondenzációs kockázat esetén
"High Humidity Guard" tartósan magas páratartalom és kondenzációs körülmények esetén
Ezen kívül minden HTS801 modell rendelkezik Automatic ReCovery (ARC) funkcióval. Ez eltávolítja a kémiai szennyeződéseket, és az érzékelőelem rövid ideig tartó intenzív felmelegítésével megakadályozza az esetleges elsodródási hatásokat.

Ezenkívül a bevált E+E érzékelőbevonat megvédi az érzékelőelemet és annak forrasztott kötéseit a korróziótól vagy lerakódásoktól. Ez a speciális bevonat meghosszabbítja az érzékelő élettartamát, és biztosítja a pontos mérési eredményeket és a jobb hosszú távú stabilitást zord vagy korróziós környezetben.

A -80 °C-tól 180 °C-ig és 300 bar-ig terjedő széles felhasználási tartományának köszönhetően a HTS801 számos alkalmazáshoz alkalmas, például szárítási folyamatok megfigyelésére, páratartalom- és hőmérséklet-ellenőrzésre üzemanyagcella-próbapadokban, klímakamrákban vagy magas páratartalmú raktárhelyiségekben, igényes mérési feladatokra a meteorológiában és még sok másra.

Az IP65 / NEMA 4X védettségű, robusztus polikarbonát vagy rozsdamentes acél háznak köszönhetően a HTS801 könnyen telepíthető és karbantartható.

Plug-and-play szondacsere

A HTS801 intelligens, csatlakoztatható szondák lehetőségét kínálja. Minden egyes HTS801 rapidX Smart Probe plug-and-play módon, konfigurálás, beállítás vagy kalibrálás nélkül cserélhető. A speciális paraméterek közvetlenül a szondában tárolódnak, és a szonda csatlakoztatásakor továbbítódnak az érzékelőhöz. Így elkerülhető az állásidő és a költségek, ha egy érzékelőt sérülés miatt vagy újrakalibrálás miatt cserélni kell.

Kijelző adatnaplózási és diagnosztikai funkcióval

A HTS801 opcionálisan 3,5" TFT színes kijelzővel is rendelhető. Ez lehetővé teszi akár négy mért változó egyidejű megjelenítését és helyszíni felügyeletét. A beépített adatnaplózási funkció mérőváltozónként akár 20 000 mért értéket is tárol. Ezek grafikusan megjeleníthetők a kijelzőn, vagy letölthetők az USB szervizinterfészen keresztül. A fedélzeti diagnosztikai funkcióval a HTS801 működési állapota közvetlenül a készüléken ellenőrizhető.

Interfészek és konfiguráció

A mérési adatok két szabadon skálázható analóg kimeneten, az RS485 (Modbus RTU) vagy Ethernet PoE (Modbus TCP) interfészen és két riasztási (relé) kimeneten állnak rendelkezésre. Ez lehetővé teszi az érzékelő rugalmas integrálását testre szabott adatgyűjtő rendszerekbe.

A HTS801 konfigurálható az USB-kapcsolaton keresztül az ingyenes PCS10 konfigurációs szoftverrel vagy közvetlenül a készüléken a kijelzőn és a nyomógombokon keresztül.

További hírek

A CDS201, HTS201 és TES201 hármasával az osztrák E+E Elektronik &eacu...

Digitális érzékelőmodul a költséghatékony páratartalom- és hőmérsékletméréshez

Az oszt...

26.04.2023-tól - 28.04.2023-ig

Chennal Trade Center

3. csarnok, F31 - F32 stand

Az osztrák érzékelőgyártó E+E Elektronik két új termékváltozattal bővíti digitális érzékelőelem-p...

Az E+E Elektronik új páratartalom-kalkulátora kiszámítja az összes releváns páratartalommal kapcsolatos paramétert, valamint a nyomási harmatpontot.
A TEE501 érzékelőelem kiváló, akár ±0,2 °C-os mérési pontosságot kínál, és kis DFN tokozásának köszönhetően könnyen integrálható.