Katalógus

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

27.10.2023 01:10

Jacquard szövés - lépések a fenntarthatóság felé

A francia szövőgyár az ESG-követelmények teljesítése érdekében a Stäubliba fektet be

A francia Les Tissages de Charlieu (LTC) szövőipari vállalat 40 új SX PRO Jacquard gépet telepített 2023 első negyedévében. Nem ez az első Stäubli Jacquard gépek beszerzése, de ezúttal a beruházás az LTC globális ESG (Environment, Social and Governance) stratégiájának részeként történt.

A környezeti hatás fontos kritérium volt az LTC számára az új Jacquard gépek kiválasztásakor. Az alacsonyabb energiafogyasztásra tervezett Stäubli SX PRO Jacquard gépek tökéletesen megfelelnek a vállalat fenntarthatósági és ESG céljainak. Egy másik fontos tényező a Stäubli Jacquard gépek tartóssága. Az LTC telephelyén több mint 20 éve üzemelő Stäubli Jacquard gépek találhatók.

Az LTC által beszerzett 40 új SX PRO Jacquard gépet újonnan telepített szövőgépekre szerelték, amelyeket a vállalat elsősorban újrahasznosított fonalak feldolgozására használ a körforgásos gazdaság forgatókönyvének részeként. Az LTC és a Stäubli hozzájárul a textilipar zöldebb jövőjéhez: Az LTC globális ESG-stratégiájával, a Stäubli pedig rendkívül hatékony, energiatakarékos és fenntartható megoldásaival.

További hírek

Az SSA Terminals, LLC 33 olyan terminálvontatót helyezett üzembe, amelyeket teljesen automatizált, nagy kapacitású gyorstöltő csatlakozókkal (QCC) ellátott, zéró kibocsátású elektromos járművek (EV-k) számára terveztek.
A Stäubli PV-csatlakozók piacvezető MC4 portfóliója mostantól egy egyenáramú csatlakozási megoldást is tartalmaz az akkumulátoros energiatároló rendszerekhez MC4-Evo stor néven.