Katalógus

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

A Stäubli és partnerei befejezik Észak-Amerika első nagyszabású gépesített EV töltőprogramját egy kikötőben

Az SSA Terminals, LLC 33 olyan terminálvontatót helyezett üzembe, amelyeket teljesen automatizált, nagy kapacitású gyorstöltő csatlakozókkal (QCC) ellátott, zéró kibocsátású elektromos járművek (EV-k) számára terveztek.

A Stäubli Electrical Connectors, az elektromos csatlakozómegoldások vezető globális gyártója szerződést kötött az SSA Terminals, LLC-vel, a Matson Navigation Company-val közös vállalkozással, hogy a kaliforniai Long Beach kikötőjében 33 terminálvontató automatizált töltőcsatlakozását biztosítsa. Ez a projekt az Egyesült Államok aktív kikötőiben az elektromos járművek egyik legnagyobb automatizált töltési programja. Az SSA Terminals és a Stäubli jelenleg további öt QCC-vel ellátott egységet valósít meg az oaklandi kikötőben.

Az SSA Terminals-szal közös projekt része annak az 50 millió dolláros támogatásnak, amelyet a Long Beach-i kikötő kapott a Kaliforniai Légierő Bizottságtól (CARB) a Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF) program keretében. A ZANZEFF az egész államban a teherforgalmi létesítményekben megvalósuló átalakító kibocsátáscsökkentési stratégiákat finanszírozza, és része a Kaliforniai Éghajlatvédelmi Beruházásoknak, egy olyan, az egész államra kiterjedő programnak, amely több milliárd dollárt mozgósít az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, a gazdaság megerősítésére, valamint a közegészségügy és a környezet javítására - különösen a hátrányos helyzetű közösségekben.

A projekt keretében 33, a terminál területén a szállítmányozási konténerek szállítására használt vontatót szereltek fel elektromos hajtáslánccal. Az SSA Terminals, a kikötői terminál üzemeltetője az ausztrál Tritium vállalatot választotta a vontatók energiaellátását biztosító 175 kW-os egyenáramú nagy teljesítményű töltők telepítésére, a Stäubli pedig a QCC automatikus gyorstöltési megoldásának telepítésére.

Előnyök Kalifornia és kikötői számára

A Stäubli QCC rendszere zárt tűs és aljzatos kialakítást használ, amely öntisztító és érintésvédett a dugó mindkét oldalán, és könnyen korrigálja a hibás beállításokat. A Long Beach-i kikötőben a 33 QCC rendszer automatikusan csatlakoztatja a Tritium rakodóberendezéseit az egyes terminálvontatókon lévő csatlakozókhoz, biztonságos és hatékony rakodási rendszert hozva létre. Íme, e technológiai megoldás néhány kiemelkedő eleme

  • Érintésmentes működés: Minden vontatót egyszerre lehet feltölteni kézi beavatkozás nélkül. A járművezetők egyszerűen behajtanak egy töltőállomásra, a QCC pedig kimozdul, hogy a szünetek vagy műszakváltások alatt csatlakoztassa a traktorokat. Ez biztosítja a maximális töltési időt és munkakihasználtságot.
  • Környezetvédelmi szempontból edzett: Mindegyik QCC több mint egy megawatt teljesítményre van méretezve, és olyan UL-tanúsítvánnyal rendelkező alkatrészekkel rendelkezik, amelyek ellenállnak a kikötői berendezéseket jellemzően elszennyező szennyeződéseknek, például a sós levegőnek, a magas páratartalomnak, valamint a levegőben lévő rozsdának és guminak.
  • Alacsony/nem igényel karbantartást: A QCC rendszert akár 100 000 bekapcsolási ciklusra tervezték, és várhatóan 20-30 éves élettartam mellett alig igényel karbantartást.
  • Jobb levegőminőség: Ez a projekt hozzájárul a Long Beach kikötő és a Los Angeles-i kikötő közös Tiszta levegő cselekvési tervének kibocsátáscsökkentési stratégiáinak teljesítéséhez, amelynek célja, hogy 2030-ra a terminálüzemeltetés 100 százalékban kibocsátásmentes legyen.
"A Stäubli hálás az SSA Marine-nak a lehetőségért, hogy a járművet az infrastruktúrához csatlakoztathatja, és bemutathatja az innovatív nulla kibocsátású technológiát, amely javítja a működési hatékonyságot anélkül, hogy szennyezné a körülöttünk lévő levegőt."
David Rababy - értékesítési igazgató E-Mobility North America.

Ez a Stäublival közös projekt egy újabb lépés az SSA Terminalsnak a működésének szén-dioxid-mentesítésére irányuló útján. A projekt a vállalat hosszú innovációs múltjára épül, amely a tengeri termináljain a kibocsátások csökkentése érdekében új technológiák kipróbálásában és bevezetésében mutatkozik meg.

az SSA Terminals / SSA Marine

Az SSA Terminals az SSA Marine leányvállalata, a világ egyik vezető független, magántulajdonban lévő tengeri terminálüzemeltetője, amely több mint 250 terminállétesítményt és vasúti üzemet üzemeltet az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Közép-Amerikában, Dél-Amerikában és Ázsiában. Az SSA Marine 1949-es alapítása óta folyamatosan növekszik, ügyfelei érdekeit szem előtt tartva.

A Long Beach-i kikötőről

A Long Beach-i kikötő a világ egyik legjelentősebb tengeri kikötője, a transz-csendes-óceáni kereskedelem kapuja, valamint vezető szerepet tölt be az árumozgatás és a környezetvédelem terén. A kikötő évente több mint 200 milliárd dollár értékű kereskedelmet bonyolít le, és országszerte 2,6 millió kereskedelemmel kapcsolatos munkahelyet biztosít, ebből 575 000-et Dél-Kaliforniában.

További hírek

A francia szövőgyár az ESG-követelmények teljesítése érdekében a Stäubliba fektet be
A Stäubli PV-csatlakozók piacvezető MC4 portfóliója mostantól egy egyenáramú csatlakozási megoldást is tartalmaz az akkumulátoros energiatároló rendszerekhez MC4-Evo stor néven.