Katalógus

Systea GmbH

  • EN 1090

05.12.2023 01:12

A precíz és gyors 3D elemek rögzítésének művészete

Egy olyan korszakban, amelyet munkaerőhiány és a projektfejlesztés során egyre rövidebb döntési határidők jellemeznek, ma már olyan eszközök állnak rendelkezésre, mint a 3D tervezés és tervezés. Az építőelem-gyártó, az építész és a homlokzatépítő közötti szoros koordináció és együttműködés azt jelenti, hogy az előregyártott elemek rövidebb szerelési idővel valósíthatók meg.

Ezek gyors és pontos összeszereléséhez speciálisan kifejlesztett alépítményrendszerekre, előszerelési lehetőségekre és technológiákra, valamint a tervezés és a szerelés újragondolására van szükség. Az építőelemek nehezebbek és kevésbé kisméretűek, ami megfelel a mai építészeti követelményeknek.

Nagyméretű építőelemek mint építészeti látványelemek
A SPURWERK-ben, a brémai beruházó és projektfejlesztő "Peper & Söhne" lenyűgöző épületprojektjében a kortárs építészet követelményei valósulnak meg. Az egykori Neustadtsgüterbahnhof (Neustadt teherpályaudvar) helyén mintegy 90.000 négyzetméteren irodák, kézművesek, bemutatótermek és éttermek modern, sokoldalú kereskedelmi mixe jön létre. Az új, tágas munkakörnyezet városias megjelenéséért a

Westphal Architekten BDA felel. Az újonnan kialakított negyedben többszintes, szürkésen irizáló téglaburkolatú épületek állnak, amelyeket antracit színű, emeletes beton lábazatok támasztanak alá.

Háromdimenziós, nagyméretű betonoszlopok biztonságos alátámasztása elemes kivitelben
A RIEDER által üvegszálas betonból gyártott födémeket és szerelvényeket a bevált SYSTEA profilrendszer UBE NG speciális konstrukciója köti össze. A felfelé törekvő, nyilazott 3D üvegszálas betonelemek szerelési idejének felgyorsítása érdekében a formparts sorozat kétdimenziós elemeit választották. Az elemeket előre gyártották, hogy pontosan illeszkedjenek egymáshoz a rendszer sarokkonzolokkal, és az előszerelést követően szállították az építkezés helyszínére.

A Kohlmeyer Fassadenbau céggel szoros együttműködésben így nemcsak az összeszerelési folyamatot sikerült sokszorosan lerövidíteni, hanem az előszerelés magas minőségét is tökéletesen össze lehetett kapcsolni az építkezés helyszínén végzett munkával. A nagyméretű elemek helyszíni beépítésekor fontos a pontos síkbeli kialakítás és a daruval történő precíz összeszerelés.

A SYSTEA UBE profilrendszert a nagyméretű homlokzati panelek rejtett rögzítése jellemzi. A brémai építési projektben a burkolati elemeket a Rieder-rendszer konzoljaival rejtett módon csavarozták össze. A hőszigetelési követelmények teljesítése érdekében a SYSTEA rendszert hőtechnikai szempontból optimalizálták. Az agraffe rögzítés a helyszínen vagy az előszerelés során is elvégezhető. A könnyebb feldolgozás érdekében a fali konzolokat szerelési segédlettel látták el, amely lehetővé teszi a tartóprofil rögzítését és rögzítését.

A SYSTEA egyéni megbeszélésekkel és kérdésekkel kapcsolatban áll rendelkezésre.

További hírek

Ha a berlini Bauhausra gondolunk, automatikusan Gropiusra asszociálunk. A Müller Reimann Arc...

A SYSTEA azonnali hatállyal elérhető a BIMsystems által a waya összes a...

06.10.2021 00:00

Ostseekai cirkálóterminál
A régi és az új sikeres kombinációja