Katalógus

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

A FLUX-GERÄTE GMBH-t hivatalos KLIMAfit vállalatként ismerték el

Mi az a KLIMAfit?
A KLIMAfit - a Baden-Württemberg tartomány KLIMAfit finanszírozási irányelveinek megfelelő projekt - segítségével a vállalatok az Arqum GmbH támogatásával elkészítik az üvegházhatású gázok mérlegét, és gazdaságilag megvalósítható intézkedéseket vezetnek le energiahatékonyságuk javítására és egyéni kibocsátásuk csökkentésére. A programban való részvétel tehát nemcsak az éghajlatvédelem, az erőforrás-felhasználás és az üzemeltetési know-how szempontjából, hanem végső soron a költségmegtakarítás szempontjából is megéri. A program az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére összpontosít.

Megvalósítás és a projekt lépései
Hat hónap alatt a részt vevő vállalatok négy workshop keretében tanácsadók által képzést kapnak az éghajlattal kapcsolatos valamennyi témában. Külső szakértőket is felkérnek, hogy az egyes kulcstémákhoz kapcsolódóan számoljanak be a jelenlegi gyakorlatról és az új, innovatív technológiákról. A műhelytalálkozókkal párhuzamosan tartott egyéni tanácsadások képezik a projekt központi részét. Ezeken a találkozókon minden egyes projekt résztvevővel egyéni lényegességi elemzést végeznek az üvegházhatású gázok mérlegének meghatározása érdekében. Az üvegházhatású gázok mérlegének sikeres elkészítése után a résztvevőknek a tanácsadók támogatásával egyénileg megmutatják, hogy mely területeken van optimalizálási lehetőség a kibocsátás szisztematikus csökkentésére és a költségek mérséklésére. Ezeket a megközelítéseket egy intézkedési programban rögzítik, és a projekt során, illetve lehetőség szerint azt követően is megvalósítják.

Üvegházhatású gázok mérlege
A KLIMAfit fő tartalma az üvegházhatású gázokról szóló jegyzőkönyv követelményei és elvei alapján minden résztvevő vállalat számára egy egyéni üvegházhatású gázmérleg strukturális kidolgozása. Az úgynevezett Scope 1 (=közvetlen kibocsátás) és Scope 2 (=közvetlen kibocsátás) kibocsátásokat minden résztvevő vállalatnak kötelező tartalomként meg kell határoznia. Ezek közé tartoznak a villamosenergia- és fűtési energiafogyasztásból, valamint a járműparkból származó kibocsátások. A lényegességi elemzést arra is használják, hogy a mennyiség, az adatok elérhetősége és a befolyásolási lehetőség kritériumai alapján meghatározzák, hogy mely Scope 3 kibocsátások (= upstream/downstream kibocsátások) szerepeljenek a vállalat mérlegében. Ide tartoznak például az üzleti utak, a vásárolt áruk, az ingázók kibocsátása, a közlekedés és a rendezvények. Ennek eredményeképpen minden vállalat számára egyedi mérleghatárokat állapítanak meg.

Projektzárás
A projekt végén egy független bizottság ellenőrzi az előírt kritériumoknak való megfelelést. Minden résztvevő szervezet egy nagyszabású rendezvényen díjat kap.


Eredmény
A költségek csökkentése és egyidejűleg az éghajlatvédelemhez való hozzájárulás - ezeket a célokat tűzte ki maga elé a FLUX-GERÄTE GMBH az együttműködés 2022 szeptemberében történt megkezdésekor. Az alig több mint kilenc hónapos projektidőszak alatt a FLUX-nak sikerült számos egyedi intézkedést meghatározni a kibocsátás- és költségcsökkentés érdekében, ezért végül hivatalos KLIMAfit-vállalkozásként is elismerték.

FLUX Klímairányelv
FLUX-GERÄTE GMBH
A világ első elektromos dobszivattyúját 1950-ben FLUX-ra keresztelték. Azóta a dobszivattyú-technológia vitathatatlan úttörője a szivattyútechnológia számos más területén is kiemelkedő szakértelemre és tapasztalatra tett szert. A széleskörű termékpaletta ma már a szivattyú típusok széles skálájától a motorokkal, áramlásmérőkkel és tartozékokkal együtt az üzemépítéshez szükséges alrendszerekig és a speciális rendszermegoldásokig, mint például a hordóürítő rendszerekig terjed. A nemzetközileg működő családi vállalkozás 7 leányvállalatával és számos képviseletével világszerte több mint 100 országba szállítja termékeit.

További hírek

28.11.2023.-.30.11.2023-tól

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Kiállító: FLUX Pumps Co...

12.04.2023 11:00

FLUX - A jövő munkaadója
A FLUX-GERÄTE GMBH elnyerte a "A jövő munkaadója" pecsétet
Megbízható nyersanyagok kinyerése szappangyártáshoz