Katalógus

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Rugalmasság a négyzeten - Az RS 1 robotrendszer A teljesen automatikus raklap- és munkadarab-kezeléshez - Automatizálás egy biztonságos, éjjel-nappal működő folyamatban

RS 1 robotrendszer 3 állványtároló modullal - két HermleC 22 U megmunkálóközponthoz igazítva
Az RS 1 robotrendszer a raklap- és munkadarab-automatizálás teljes kombinációs cellája. Ez a Hermle innováció a rugalmasság és a termelékenység meggyőző kombinációját nyújtja: Az állványtároló koncepció figyelemre méltóan hosszú autonóm futási időt biztosít, a megfogó- és adaptercsere automatikus, a teljesen funkcionális beállítási állomás pedig lehetővé teszi a raklapok és munkadarabtartók párhuzamos beállítását működés közben. Ez teszi az RS 1-t számos forgatókönyvhöz a megfelelő automatizálási megoldássá. De ez még nem minden. A döntés:
egy- vagy kétgépes rendszer. AzRS 1 robotrendszer rendkívül alkalmazkodóképes. Használható egy géppel vagy két, egymással hálózatba kapcsolt géppel a maximális teljesítmény érdekében. Az egyről két megmunkálóközpontra való áttérés később is lehetséges, akárcsak egy harmadik állványmodul, tisztítóberendezés, mérőgép vagy vezető nélküli szállítórendszer (DTS) hozzáadása.

A mindössze 12 m2-es telepítési területével azRS 1 robotrendszer mindig szabad hozzáférést biztosít a gépek munkaterületéhez, függetlenül attól, hogy egy vagy két megmunkálóközpont van dokkolva.

VÁLTOZÓ GÉPVÁLASZTÉK

Az átfogó RS 1 koncepció a Hermle megmunkálóközpontok széles választékával kompatibilis: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 vagy C 42. Nem számít, hogy két azonos vagy két különböző gép van-e egymással hálózatba kötve. Egy gép esetében az automatizálás a Hermle Automation Control System (HACS) vagy a SOFLEX gyártásirányító rendszerrel, két gép esetében mindig a SOFLEX rendszerrel történik.

AUTOMATIKUSAN TÖBBET GYÁRT

Az NC-vezérlésű, hosszú löketű befogóeszközök és megragadók teljesen automatizált munkadarabcserét tesznek lehetővé. Az innovatív RS 1 robotrendszer a fokozatmentesen állítható univerzális szerszámokon keresztül automatikusan növeli a termelékenységet az egyedi alkatrészellátó rendszerrel való együttműködés révén. És itt van az egyik legnagyobb előnye: A megfogó- és befogási lehetőségek széles választékának köszönhetően az NC-megfogók és az automatikusan állítható befogók a munkadarab-nyersanyagokhoz illeszkednek, gyakorlatilag kiküszöbölve a kézi beavatkozást.

Három, egyedileg választható állványtároló modul biztosítja az alkatrészek optimális ellátását. Akár 398 x 398 mm méretű raklapok vagy univerzális szerszámok ötféle változatban kocka vagy

hengeres munkadarab-nyersanyagokhoz - az állványos tárolómodulokban mindennek van helye, még a megfogó- és szorítóeszközök széles választékának is. Egy másik termelékenységi pluszpont: A gépek természetesen önállóan is működtethetők.

További hírek

Következő megálló EMO 2023

18.09.23-tól 23.09.23-ig a Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG 560 m2-en,...