Katalógus

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.07.2023 05:07

Automatizálás a tökéletességben - HERMLE az EMO 2023 kiállításon

18.09.23-tól 23.09.23-ig a Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG 560 m2-en, a 12-es csarnokban, a C30-as standon, hűen mottójához - mindent egy kézből - három teljesen felszerelt automatizálási megoldást és egy maró/forgácsoló megmunkálóközpontot mutat be. Minden gép érdekes megmunkálási műveletekkel mutatja be a HERMLE termékek technológiai előnyeit.


A HERMLE AG a HIGH-PERFORMANCE-LINE és PERFORMANCE-LINE megmunkálóközpontjaival évek óta mércét jelent a legkülönbözőbb iparágakban, ahol precíz, kiváló minőségű és hosszú távú pontosságú gépekre van szükség. A szakmunkáshiány és egyben az automatizált rendszerek használatára irányuló gazdasági nyomás az elmúlt években folyamatosan nőtt. A HERMLE AG például már korán létrehozta saját automatizálási leányvállalatát, a HERMLE Systemtechnik GmbH-t. Az automatizálási részarány azóta több mint 50%-ra nőtt, ez egy nagyon előremutató döntés volt, amely ma már több mint kifizetődő. Ezért az EMO-n is az automatizálás és a digitalizáció kerül a középpontba. Három különböző megközelítést mutatunk be, mind az alkatrészek széles skálájához, mind a kiváló minőségű alkatrészek megbízható és gazdaságos gyártásához.


A HERMLE AG egy egész témakört szentel a technológia fejlesztésének. Itt a felhasználók új gyártási technológiákkal, marási és esztergálási ciklusokkal, digitális alkatrészekkel és speciális hardverekkel kapcsolatos kérdéseire válaszolnak a szakemberek.

A C 12-hez adaptált RS 05-2 robotrendszer -
10 kg-ig terjedő munkadarabokhoz, egyidejűleg magas és egyedi alkatrészek tárolásával a legkülönbözőbb tárolómodulokban.

A C 250-hez adaptált RS 1 robotrendszer - 15 kg-ig terjedő munkadarabok és 60 kg-ig terjedő raklapok rugalmas megfogására, rögzítésére és tárolására képes. Maximális rugalmasság nagyon nagy folyamatbiztonsággal.

A C 32-hez igazított HS flex kezelőrendszer -
450 kg-ig terjedő munkadarabok számára (a nehéz változat 1200 kg-ig), két tárolómodulban szállítja és tárolja a raklapokat.

A C 42 maró/forgácsoló változata egészíti ki a kiállított tárgyak listáját, és látványos marási eljárással/rotációs megmunkálással mutatja be a "powerskiving" marási eljárást a belső és külső fogazáshoz és a "fenyőfa marást" a repülőgépmotorok alkatrészeihez.

Két további Hermle megmunkálóközpont, a C 32-es modell, partnercégeinknél, az EMUGE-FRANKEN-nél és a HEXAGON-nál található.


Természetesen nem hiányozhat az EMO-ról a házi kiállításon készült Bulli/T1 bemutató alkatrész, amely az áprilisi Open house-on szenzációt keltett.

További hírek