Katalógus

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

A Franke megoldja a spirálkorona-vágók kihívást jelentő csapágyazási feladatát

A kihívás sikertörténetté válik: Miután korábban több beszállítóval is dolgozott egy megoldáson, a Kronen GmbH végül a Franke-ban találta meg a partnert, aki egy kifinomult forgókarikával oldotta meg a nehéz tárolási feladatot. A Kronen

élelmiszer-feldolgozó gépeket és komplett gépsorokat fejleszt és gyárt - ezek közé tartoznak a vágási, mosási, hámozási és csomagolási funkciók. "Vállalatunk minőségét és tanácsadói kompetenciáját az egész világon elismerik. Ennek megfelelően a mérce magasra van téve. Ügyfeleink megtalálják nálunk a megfelelő gépeket az általuk feldolgozott termékekhez" - magyarázza Sebastian Serrer, a Kronen tervezőmérnöke.

Igényes feltételek a gördülőcsapágy számára

Az egyik ilyen gép az SP150 spirálvágó, amely gyümölcsöket és zöldségeket hosszú, spagetti alakú csíkokra vág. "Nagy sebességgel egy 15 cm átmérőjű butternut tökből például 16 méteres spirált varázsol" - mondja Sebastian Serrer. Egy másik lehetséges alkalmazás az alacsony szénhidráttartalmú zöldségtészta - ami jelenleg nagy divat.

Nem könnyű olyan gépet építeni, amely képes ilyen művészi vágásra. Ez vonatkozik a szállított alkatrészek integrálására is. Például különleges követelményeket támasztottak a vágószerszámot vezető görgős csapágyakkal szemben. A hőmérséklet alakulása itt különösen kritikus volt. A gördülőcsapágy erős felmelegedése rontotta volna a feldolgozott élelmiszer minőségét, ezért mindenáron el kellett kerülni.

Emellett más kihívásokat is le kellett küzdeni: "A hagyományos csapágyakkal végzett kezdeti tesztek során folyamatosan szennyeződés került a csapágyakba" - emlékszik vissza Sebastian Serrer tervezőmérnök. "Az is probléma volt, hogy a túl sok tisztítás, például a gőzfúvókákkal és a vízsugárral történő tisztítás károsította a csapágyakat." Az élelmiszeriparban azonban különösen a higiéniai előírásoknak volt óriási jelentősége. A nagyobb tisztítási időközök ezért nem jelentettek megvalósítható megoldást.

A Franke megoldás profilja

A Franke forgókarika méretre szabottan
Alkalmazás az élelmiszer-feldolgozásban
Különleges kihívások: hőtermelés elkerülése; gyakori, intenzív tisztítás
Csapágyakkal szemben támasztott követelmények: Gyorsaság, higiénia, tömörség, sima futás és hosszú élettartam

További hírek

26.03.2024 02:00

A nem hely nem érv
A csapágytechnológiák világában egy innovatív megoldás került reflektorfénybe: a drótcsapágy.

A Franke GmbH székhelye 1954 óta az obere Bahnstraße-ban, Aalenben található. A vállalat al...

Könnyű kezelhetőség és jó kialakítás: A fiatal Sachs Products vállalat kezelőrendszerei esetében...

A spanyol Mespack csomagológépgyártó a rugalmas csomagolás spe...