Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.11.2023 01:11

Gondolkodj digitálisan, cselekedj helyben: Az ACE műszaki terepi szolgáltatása

Ha az ipari csillapítási technológiáról van szó, az ACE az egyik első választási lehetőség a legtöbb mérnök és tervező számára világszerte. Nem számít, hogy a szakemberek manapság milyen megkeresésekkel fordulnak hozzájuk, az ACE mindig gyorsan válaszol rájuk, akár online, akár személyes kapcsolatfelvétel útján a helyszínen.

Az ACE Stoßdämpfer GmbH sikeres együttműködésének egyik oka a mérnökökkel és tervezőkkel világszerte az értékesítési szervezetének többpólusú struktúrája. A 60 évvel ezelőtt ACE Controls Inc. néven az USA-ban, a Detroit melletti Farmingtonban alapított vállalat a kezdetektől fogva a saját műszaki terepszolgálatán keresztül történő közvetlen értékesítés mellett a forgalmazók közvetett csatornájára támaszkodott. A csillapítástechnikai megoldások országos forgalmazásának az USA-ban így kialakított rendszerét az 1978-ban Langenfeldben alapított német leányvállalat is sikeresen alkalmazza. Az ACE Stoßdämpfer GmbH 45 éve szintén ezzel a forgalmazási modellel van jelen az európai piacon a sebességszabályozás, a rezgéscsillapítás és a biztonsági termékek területén. Emellett az ACE szakértői márka, amely 2016 óta a Stabilus csoport része, már korán kiterjesztette tanácsadási és értékesítési tevékenységét a digitális értékesítési csatornákra. A www.ace-ace.de weboldalon a több ezer gépelemet tartalmazó katalógusválaszték teljes áttekintése mellett átfogó konfigurációs és számítási lehetőségek (www.ace-ace.de/de/berechnungen.html), valamint egy online bolt (www.ace-ace.de/de/vertrieb-kontakt/shop.html).


"Bizonyos esetekben a személyes kapcsolat nem helyettesíthető."


Az ACE digitális kiválasztási és tanácsadási szolgáltatásai minden műszaki célcsoportot megszólítanak, és különösen népszerűek a hagyományos irodai nyitvatartási időn kívül. Még a COVID-19 világjárvány idején is, és különösen a kapcsolattartási korlátozások idején, az ACE honlapjai és az integrált chat funkció a telefonos tanácsadás mellett népszerű, sokat használt kommunikációs csatornák voltak.


A koronavírussal kapcsolatos korlátozások feloldását követően minden oldalról érezhetően megnőtt a személyes tanácsadás és a helyszíni találkozók iránti kereslet. Ezt a tendenciát a 2023. év eleje óta megnövekedett vásárlátogatottság és az ott tartott konzultációk is megerősítették. Ralf Küppers, aki 2006 óta az ACE-nél a BeNeLux területért felelős értékesítési mérnök, hozzáteszi: "A személyes kapcsolat nem helyettesíthető a képzési rendezvényeken és a vásárokon, de bizonyos konzultációs helyzetekben sem. Ezt példázza az egyik ügyfelünk esete, akinek egy környezetvédelmi konténer innovatív kialakításához tűzálló tolóajtókhoz szükséges csillapítási megoldásra volt szüksége. Telefonon keresztül tisztázni tudtuk az olyan tervezési adatokat, mint a súly, az ajtók zárási sebessége és a lassítandó tehetetlenségi erők. Ez lehetővé tette a kérdéses gépelemek leszűkítését és egy helyszíni mintavételi időpont egyeztetését." A találkozó során még konkrétabb kép alakult ki a konténer prototípusáról, így Ralf Küppers a helyszínen bemutathatta a lehetséges megoldásokat a tervezőknek, és próbaszereléssel telepíthetett egy kedveltet. "Gyakran tapasztalom, hogy a helyszínen egy nagyon megfelelő, tökéletesen illeszkedő terméket tudnak ajánlani. Ennek egyik oka, hogy a megrendelői oldalon a fiatalabb munkatársak inkább online vannak, és nem mindig találják meg a legmegfelelőbb alkatrészt egy-egy konstrukcióhoz, ami megnehezíti az életüket" - magyarázza az ACE BeNeLux képviselője.


Kollégája, Christopher Berning, aki az ACE langenfeldi székhelyén a műszaki értékesítésben dolgozik, egyetért ezzel, és beszámol egy lengéscsillapító alkalmazásról egy nagy német autómosók beszállítójának tesztüzemében, amely valószínűleg megoldatlan maradt volna az ACE műszaki ügyfélszolgálatának helyszíni látogatása nélkül. A cél az volt, hogy a mintarendszerben valós körülmények között olyan megfelelő ipari lengéscsillapítókat találjanak, amelyek hosszú távon még jobban ellenállnak a jövőbeni autómosókban használt víznek és mosási vegyszereknek, valamint ciklusról ciklusra megbízhatóan lassítják a szerkezet lengőkarjaira ható tömegerőket. A különleges kihívást egyrészt a rozsdamentes felületek és az ellenálló tömítések kiválasztása jelentette. Másrészt pedig a fő feladat az ipari lengéscsillapítók beállítási értékeinek meghatározása volt a tesztsorozatokban, amelyeknek a mosási folyamat és a vízmennyiség függvényében különböző sebességgel mozgó forgó karokon lévő, különböző tömegű kefehengereket kellett lassítaniuk. Az ACE helyszíni szervizének sikerült ezt az élő tárgyon történő egyensúlyozást úgy megoldania, hogy először hagyományos, állítható ipari lengéscsillapítókat teszteltek, amíg meg nem határozták a rendszer folyamatos működéséhez szükséges pontos értékeket. "Készek voltunk elfogadni a rozsdásodást és a tömítőcsomag esetleges víz és mosási vegyszerek okozta károsodását, hogy a tesztek végén a meghatározott értékeket átvihessük az önbeálló, rozsdamentes acélból készült ipari lengéscsillapítóinkra. Végül az MC3350EUM lengéscsillapítókat találtuk a feladatra legmegfelelőbbnek, amelyeket pontosan a helyszíni körülményekhez igazítottunk, majd egyedi rozsdamentes acélból készült változatban szereltünk be" - emlékszik vissza Christopher Berning. Az ügyfél számára ebben az esetben az volt a döntő, hogy az ipari lengéscsillapítási technológia piacvezető vállalatában olyan partnerre talált, aki nemcsak a tesztüzem speciális helyzetével foglalkozott nagyon gyorsan, hanem rövid időn belül le tudta gyártani és szállítani a testre szabott modelleket is.


Ingyenes képzés és bemutatók

A két példaértékű esetben leírt gyors reagálás és a személyre szabott megoldások jellemzik az ACE értékesítési osztályát más szolgáltatások nyújtása során is. Ezek közé tartoznak az ingyenes termékbemutatók és képzések, amelyeket az érdeklődők és az ügyfelek a vállalat műszaki terepszolgálatával közösen szervezhetnek. Lehetőség van például arra, hogy kis, legfeljebb nyolcfős csoportok az ACE bemutatójárművén (www.ace-ace.de/de/vertrieb-kontakt/vorfuehrwagen.html) tett látogatás keretében élőben, hozzáértő, személyre szabott tanácsadással és támogatással tapasztalják meg a szolgáltatás előnyeit. A résztvevőknek egyrészt az ACE képviselője példamutató megoldásokat mutat be a négy vállalati részleg termékpalettájáról (www.ace-ace.de/de/produkte.html). Másrészt a csillapítási vagy rezgéscsillapítási technológia bizonyos aspektusait is kiemelhetik, illetve a sebességszabályozáshoz vagy a szerkezetek biztonságához szükséges alkatrészek bemutatására is sor kerülhet, az ügyfelek igényeitől függően. "A legjobb az, amikor a még egy csillapítási probléma megfelelő megoldásán töprengő mérnököket is meg tudjuk győzni a széles körű megoldásainkról" - magyarázza Jörg Brinkmann, az ACE képzési vezetője. Arra is rámutat, hogy a látogatáshoz mindössze egy parkolóhelyre és egy 230 voltos áramcsatlakozásra van szükség, és hogy egy ACE-vel tartott képzés átlagosan 45-60 percig tart. "Az ilyen típusú bemutatókon kívül ingyenes előadásokat és előadásokat is tartunk műszaki főiskolákon és egyetemeken" - teszi hozzá, és arra kéri az előadást tartani szándékozó oktatókat, hogy a témát előzetesen egyeztessék vele a j-brinkmann@ace-int.eu címen (www.ace-ace.de/en/service-downloads/universitaeten-und-hochschulen.html).






Szeleptechnika, VibroChecker és még sok más
Amikor a "helyben" kulcsszóra kérdezzük, Ralf Küppers rámutat egy másik hozzáadott értékre az ACE ügyfelei számára: "A helyszíni szerviztevékenységünk keretében az ügyféllátogatások során néha arra is felkérnek bennünket, hogy ellenőrizzük az általunk szállított alkatrészeket, és ha szükséges, még jobban igazítsuk azokat az adott konstrukcióhoz." Ez például akkor lehetséges, ha ipari gáznyomás- vagy gázfeszítő rugókat építettek be. Az ACE által alkalmazott szeleptechnológiának köszönhetően a szakemberek vagy a speciális DE-GAS szerszámmal (www.youtube.com/watch?v=Vf23LnIQnkE) Newtonméterre pontosan engedhetik ki a nitrogént a hengeres alkatrészekből, vagy a mellékelt töltőtáska segítségével adagolhatják azt, így a szükséges nyúlási vagy húzóerők pontosan a kívánt körülményekhez igazodnak.a ACE technikusai szükség esetén a VibroChecker mobilalkalmazást is használják, hogy megmérjék ügyfeleik rendszereinek és gépeinek rezgéseit (www.ace-ace.de/de/service-downloads/mobile-apps.html). Az ACE által iPhone-ok vagy iPadek használatára kifejlesztett szoftver minden érdeklődő számára ingyenesen letölthető az Apple AppStore-ból, és értékes szolgáltatásokat nyújt a rezgések és ütések megelőzésére, különösen a rezgésérzékeny szerkezetek vizsgálatára szolgáló mobil használatban (https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915). Ez egyben szimbolizálja a személyközi tanácsadási szolgáltatások szintézisét a műszaki terepszolgálat és az ügyfelek közötti munkában, valamint a munka kölcsönös megkönnyítését a digitalizáció és a szabadon elérhető online megoldások révén. ACE Stoßdämpfer GmbH így a jelenléttel és a szakértelemmel egyaránt pontokat szerez az ügyfél szemszögéből. Az MDAX-en jegyzett Stabilus csoporthoz való tartozásának köszönhetően ez a két előny folyamatosan bővül. Ez például abban is megmutatkozik, hogy a világ vezető gázrugó-, csillapító- és elektromechanikus működtető elemek beszállítója az autóiparban kifejezetten az ipari, többek között a gépipari ügyfelek igényeihez igazította értékesítési struktúráját. Az újonnan alakult értékesítési csapat mostantól a Stabilus ipari részlegének megoldásait is kínálni tudja, ami gyakorlatilag minden igényre megfelelő gépelemek még szélesebb választékát eredményezi. A mérnökök és tervezők számára ez azt jelenti, hogy mostantól egyetlen forrásból, akár a helyszínen, egy konzultáció keretében, akár online választhatják ki és szerelhetik be a megfelelő megoldásokat a jövőorientált konstrukciókhoz.






További hírek

A digitalizációt és a lean menedzsment megközelítést sok vállalatnál üdvözlendő fogyókúrának teki...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A vészleállító szakemberek ünneplik a filmes és televíziós premiereket

A kerekesszékek kialakításában még sok a javítanivaló. Ezt mutatja az egytengelyes Hoss Mobility,...

Könnyítés a kezelés és az átalakítás során: univerzális csavarhúzó gázhúzó rugóval és strukturális csillapítókkal az ACE-től