Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

A Siemens Energy tanúsítja a PFISTERER dugaszolható csatlakozórendszerét a környezetbarát 420 kV-os Clean Air alkalmazáshoz


Winterbach, Németország - 2024. február 06. - A PFISTERER CONNEX dugaszolható csatlakozórendszerét a Siemens Energy sikeresen tanúsította a 420 kV-os Clean Air kapcsolóberendezésekben való használatra. A PFISTERER az első gyártó, amely erre az alkalmazásra tanúsítást kapott, és ezzel jelentősen hozzájárul a környezetbarát energiaátvitelhez.
A Clean Air egy környezetbarát, nem szennyező szigetelőközeg a jól ismert szigetelőgáz kén-hexafluorid (SF6) alternatívájaként. A Clean Air kizárólag a környezeti levegő természetes összetevőiből, például oxigénből és nitrogénből áll.
A Clean Air használata az elektromos kapcsolóberendezések környezeti hatásainak minimalizálását szolgálja. A PFISTERER Connex termékcsaládja az első olyan dugaszolható kapcsolóberendezési csatlakozási technológia, amelyet a Siemens Energy 420 kV-os Clean Air alkalmazásokhoz tanúsított. A kapcsolóberendezéssel való kapcsolódási pontot képező aljzat sikeresen megfelelt a Clean Air dielektromos típusvizsgálaton az IEC 62271-203 szabvány szerint. Az aljzat kialakítását többek között fokozott nyomásviszonyok között tesztelték.
"Ha az elektromos áramot környezetbarát módon termelik, akkor az átvitelnek és elosztásnak is követnie kell ezt a példát. Mivel a mi technológiánkat a kapcsolódási pontokon alkalmazzák, fontos szerepet játszik ebben. A sikeres tesztelés megerősíti megbízhatóságát a Tiszta Levegőben, ami fontos lépés a klímabarát energiaátvitel felé" - mondta Alejandro Escobin, a PFISTERER HV kábeltartozékok termékmenedzsmentjének vezetője. Norbert Fink, Key Account Manager hozzáteszi: "A CONNEX rendszer dugaszolhatósága lehetővé teszi a gyors és egyszerű telepítést, minimális helyigény és maximális rugalmasság mellett. Örülünk, hogy ez a technológia a jövőben még inkább hozzájárul a fenntarthatóság javításához."

További hírek

Winterbach, Németország - 2023. november 7

A DolWin kappa tengeri p...

Karl-Heinz Pfisterer az SE felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke lesz.

Winterbach, Németország - 2023. június 15. -

A Pfisterer, az energetikai infrastruktúra-m...

Az energiaelosztás és az energiaátvitel közel 100 éve a PFISTERER fő kompetenciája. Az energiahál...

Az év eleje óta Küssnacht am Rigi a mintegy 160 svájci alkalmazottunk új központi telephelye. Az évtizedek óta Svájcban gyökerező PFISTERER csoport számára ez egy új korszak kezdetét jelenti: Küssnachtban egy új központi technológiai és értékesítési központban egyesítjük a korábban Maltersben és Altdorfban található részlegeinket.