Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Ütközés visszarúgás nélkül: a diákok az ACE miniatűr lengéscsillapítóit választják a csepptesztekhez

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokból biztosra mennek. Ez a három kezdő gépészmérnök nem kockáztatott, amikor a neves német MEYRA vállalat megbízásából kifejlesztettek egy esésteszt-konstrukciót kerekesszékek számára tesztkonstrukciót kerekesszékek számára a neves német MEYRA vállalat megbízásából.
A szerkezetük belső szerkezetének védelme érdekében az ACE miniatűr lengéscsillapítókra támaszkodtak konstrukció.

Arne Hankemeier, Julian Raimann és Tobias Ridder a közelmúltban végezték el a államilag elismert gépésztechnikus szakképzést a detmoldi Felix-Fechenbach-Berufskolleg szakközépiskolában. Volker Geise, aki ott az oktatásirányításért felelős, megjegyzi, hogy a szakközépiskola gépészmérnöki szakán nagyon fontos a gyakorlatorientált munka aránya. Ezért már a kezdetektől fogva üdvözölte, hogy három végzős diákja a közeli MEYRA GmbH-val akart szorosan együttműködni a diplomamunkájuk keretében.

A kalldorfi MEYRA csoport tagjaként a cég a nemzetközi tevékenységet folytató MEYRA csoport egyik vezető gyártója a kiváló minőségű kerekesszékeknek, és a rehabilitációs berendezések szállítójaként is nevet szerzett magának. A MEYRA a "Mi mozgatjuk az embereket" állításával összhangban világszerte számos fogyatékkal élő embert támogat és motivál a nagyobb mobilitás és függetlenség elérésében . Az érintettekkel, valamint az egészségügyi szakemberekkel, a terápiás és gondozási szakemberekkel folytatott folyamatos párbeszéd lehetővé teszi a MEYRA számára a gyakorlatorientált termékek kifejlesztését, nem utolsósorban az egészségügyi szakellátó kereskedelemmel szoros együttműködésben. Ez a holisztikus, gyakorlatias megközelítés nagyon jól illett a német egyetemi tanulócsoporthoz, bár volt egy másik kapcsolat is: Tobias Ridder, a három fiatal tehetség egyike, már a MEYRA személyre szabott termékek tervezőjeként dolgozott, amikor Arne Hankemeierrel és Julian Raimannal együtt úgy döntött, hogy az egyetemi diplomamunkájaként kifejleszt egy professzionális esésvizsgálati eszközt kerekesszékekhez. Munkáltatója teljes támogatásával nekiláttak egy olyan szerkezet megépítésének, amely elsősorban a MEYRA új kerekesszékmodelljeinek teherbíró képességét hivatott tesztelni.

Követelmény: nagy teherbírás

A tesztberendezést úgy tervezték, hogy minden kerekesszéket először a megengedett maximális súllyal terhelnek meg, majd behajtanak a szerkezetbe. Ezután minden modellt egy megfogóra rögzítenek, majd a rögzítés után pneumatikusan felemelik és egy előre meghatározott magasságból leejtik. Az emelőszerkezet ütközőlemezének erejének csillapítása és a teljes szerkezetük védelme érdekében a három technikus lengéscsillapítók beszerelését fontolgatta. E terv mögött nem csupán a kerekesszékek stabilitásának bizonyítása állt, hanem az is, hogy maga a tesztberendezés a lehető legstabilabb legyen, és ne kelljen már néhány használati ciklus után javítani.

Egy interjúban a diákok elmondták, hogy tisztában voltak a hidraulikus csillapítóelemek egyik fő előnyével, nevezetesen azzal, hogy lineáris karakterisztikájuknak köszönhetően visszapattanási hatás nélkül működnek. "Az ACE Stoßdämpfer GmbH előadásának köszönhetően, amelyet a kurzus részeként vehettünk részt, tudtuk, hogy bizonyos lengéscsillapítók nemcsak csillapítási tulajdonságaik tekintetében tudják jobban megoldani a lassítási feladatokat, hanem segítenek a lengéscsillapító hatásának minimalizálásában is.hanem segítenek abban is, hogy a tesztek a korábbinál csendesebbek legyenek, különösen, ha a csillapítási feladatokat az acélrugók vagy gumipufferek teljesítményével hasonlítjuk össze" - emlékszik vissza Arne Hankemeier.
Mivel az ACE a weboldalán méretezési eszközöket kínál: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html és számos más hasznos szolgáltatás kíséri a termékeket, a hallgatók felvették a kapcsolatot az ACE európai központjával Langenfeldben. Nagy örömükre az értékesítési mérnökök nemcsak megerősítették a fiatal mérnökök tervezési adatait telefonon, hanem négy miniatűr lengéscsillapító mintáját is ingyenesen rendelkezésükre bocsátották. A fiatal mérnökök ilyen jellegű támogatása évek óta bevett gyakorlat az ACE-nél, mivel a vállalat azt tapasztalta, hogy a fiatal egyetemi és műszaki iskolák támogatása gyakran vezet innovatív megoldásokhoz, sőt új termékcsaládokhoz.

Problémamegoldó: Hidraulikus csillapítóelemek

Miután a csapat megkapta a négy MC25EUM miniatűr lengéscsillapítót az ACE-től, minden
nagyon gyorsan ment: kompakt kialakításuknak köszönhetően a hidraulikus elemek predesztináltak arra, hogy gyorsan integrálhatók legyenek, akár meglévő konstrukciókba is. A membrántömítéses technológiával és anélkül is kapható lengéscsillapítók a gépek széles körét optimalizálják a tömegek gyors és roncsolásmentes fékezésével. Az ügyfelek választhatnak az állítható és az önkompenzáló változatok között. Ebben az esetben az utóbbiakat használták. A miniatűr lengéscsillapítók külső teste tömör acélból készül, és hőmérséklet-stabil speciális folyadékkal van töltve. Ezek a hidraulikus gépelemek beépített fix ütközőkkel rendelkeznek és karbantartásmentesek. Ezeket az ACE, az ipari lengéscsillapítók technológiai és piacvezető vállalata fejlesztette ki és tökéletesítette több mint 60 éve. Az ebben az alkalmazásban használt modellek 6mm-es lökethosszal rendelkeznek, és ciklusonként 2,8 Nm energiaelnyelésre alkalmasak.

A három egyetemista csapatmunkája a projekt teljes időtartama alatt tökéletesen működött. Tobias Ridder volt a felelős a tervezésért, míg Arne Hankemeier és Julian Raimann a kivitelezésért és a dokumentációért. Végül az ACE által szponzorált négy alkatrész integrálása egy kis feladat volt, mondja Arne Hankemeier, és ezt a pozitív következtetést vonja le: "Az alkatrészek folyamatos menete segítségével pontosan el tudtuk végezni a beállítást, és a mellékelt záróanyákkal megbízhatóan az előre beállított pozícióban tudtuk tartani őket. Ezek a csillapítók valóban megbízhatóan, csendesen és gyorsan veszik fel a megengedett terhelést, és teljes mértékben betöltik rendeltetésüket. A tesztsorozatunkban nagy örömmel tapasztaltuk azt is, hogy a legkülönbözőbb nagy tömegek szinte hangtalanul és biztonságosan, visszapattanás nélkül fékezhetők a kis beépítési térben kialakított konstrukciónkban.

További hírek

A digitalizációt és a lean menedzsment megközelítést sok vállalatnál üdvözlendő fogyókúrának teki...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A vészleállító szakemberek ünneplik a filmes és televíziós premiereket
Ha az ipari csillapítási technológiáról van szó, az ACE az egyik első választási lehetőség a legtöbb mérnök és tervező számára világszerte. Nem számít, hogy a szakemberek manapság milyen megkeresésekkel fordulnak hozzájuk, az ACE mindig gyorsan válaszol rájuk, akár online, akár személyes kapcsolatfelvétel útján a helyszínen.

A kerekesszékek kialakításában még sok a javítanivaló. Ezt mutatja az egytengelyes Hoss Mobility,...

Könnyítés a kezelés és az átalakítás során: univerzális csavarhúzó gázhúzó rugóval és strukturális csillapítókkal az ACE-től