Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

A tervezés és a tervezés egyszerűsítése: az ACE ingyenes online eszközei a gyakorlatban

A digitalizációt és a lean menedzsment megközelítést sok vállalatnál üdvözlendő fogyókúrának tekintik. Azt, hogy a digitális fejlődés hogyan egyszerűsíti a tervezési és kivitelezési folyamatokat, mindenekelőtt a felhasználó szemszögéből tervezett megoldások mutatják. Az ACE konfigurációs és számítási programjai, valamint két gyakorlati eset szolgál példaként.


Az ACE Stoßdämpfer GmbH a tervezőmérnökök számára a csillapítási technológián túlmutató termékportfóliót kínál. A vállalat a fordulatszám-szabályozási és biztonsági termékek mellett számos megoldással bővítette rezgésszabályozási technológiai kínálatát. Legyen szó ipari és biztonsági lengéscsillapítókról, ipari gázrugókról vagy hidraulikus fékhengerekről, szorítóelemekről, forgófékekről, pneumatikus légrugóelemekről vagy rezgéscsillapító lemezekről és gumi-fém szigetelőkről, az ACE a weboldalán ingyenes digitális szolgáltatásokat kínál az alkatrészek konfigurálásához és tervezéséhez gyakorlatilag bármilyen konstrukcióhoz, a nap 24 órájában:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

. Ezen túlmenően az ACE kereskedelmi ügyfelei az ACE honlapjának eszközeihez kapcsolódó online áruház segítségével zökkenőmentesen, egy egérkattintással megrendelhetik a tervezés által meghatározott termékeket, és rövid időn belül csomagküldő szolgálat által kiszállíttathatják azokat.

Az 1. ügyfél az ACE online eszközével oldja meg a rezgési problémát

Ezt a megoldást választotta egy ACE-ügyfél, aki egy automatizált gyártási folyamat során az alkatrészek előválogatására, rendszerezésére, szállítására és adagolására tálas adagolót használ. Működés közben a rezgések egy alumíniumkeretre terjedtek át. Az eredmény egy zavaró zúgó hang volt. Az ügyfél néhány perc alatt megtalálta az ideális megoldást az ACE weboldalán. Mindössze néhány kulcsfontosságú adatot kellett megadnia, például a meglévő 212 kg-os tömeget, a 100 Hz-es gerjesztési frekvenciát és a támaszpontokat. Azóta a négy rezgéscsillapító meghaladja az ügyfél által kívánt 90 százalékos rezgésszigetelést, és megbízhatóan tehermentesíti a rezgésforrást.

A példamutató megoldás kiindulópontja a közvetlen link a rezgéscsillapítás számítási programjához:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

A felhasználók az összes tipikus tervezési eset több mint kétharmadát rövid idő alatt maguk is kiszámíthatják, és a megfelelő gépszerelést megjeleníthetik. Néhány kulcsadat megadása után a program közvetlenül kiszámítja a gép tömegközéppontját és így a támaszpontokra ható egyedi terhelést, valamint lehetőséget ad az alternatív termékek és így a rezgéscsillapítás különböző végső költségei közötti választásra.

Elméletileg a rezgésmérést a helyszínen is gyorsan és egyszerűen meg lehetett volna határozni az ACE saját alkalmazásával, a VibroCheckerrel. A langenfeldi székhelyű vállalat ezt az ingyenes alkalmazást három nyelven kínálja iPhone-ra és iPadre, valamint egy további kis segédprogrammal asztali számítógépekre is. A VibroChecker például iOS-alkalmazásként megtalálható az Apple Store-ban ezen a linken:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


A 2. ügyfél személyre szabott megoldást talál a rezgések ellen

A második alkalmazás szintén az anyagok egymástól való elválasztására vonatkozott. Ezúttal két több tonnás robbantókerék-rendszer leválasztása volt a feladat a betonpadlóról. E célból a rendszerek alá utólag rezgésszigetelő paneleket szereltek be. Elsődleges feladatuk, hogy megakadályozzák, hogy a rendszerek által a betonpadlóra továbbított rezgések hatással legyenek a szomszédos mérőteremben lévő érzékeny érdességmérő eszközökre és a személyzetre. Ez utóbbi a megmunkálandó felületek érdességének meghatározásával foglalkozott. A két fúvókás rendszer üzemmódjától függően az ehhez szükséges mérések a munkafolyamat során keletkező rezgések miatt már nem voltak elvégezhetők.

Ebben az összetett esetben először telefonon konzultáltak az ACE-vel, mint régi partnerrel. A műszaki tanácsadók a rezgéstechnika területéről a SLAB paneleket ajánlották:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

A szállított elemek a meglévő gépek és rendszerek alá ragaszthatók az aljzatra, így a telepítéshez kis erőfeszítéssel elvégezhető. Bár a viszkoelasztikus PUR anyagokkal történő ilyen típusú csillapítás a legtöbb ipari alkalmazásban a rezgések elszigeteléséhez vagy lassításához kapcsolódik, az ACE-nek sikerült ezzel az anyaggal további rázkódásokat is kiküszöbölnie. Ennek érdekében a SLAB 030 és SLAB 300 termékcsaládba tartozó lemezek gyorsan az adott alkalmazáshoz igazíthatók:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

Ebben az esetben a SLAB 720 lemezeket a nagyobb robbantókerekes rendszerhez, a kisebb SLAB 600-ashoz pedig a konkrét méreteket határozták meg a rezgésszigetelő lemezek számítási szoftverével, amely online is ingyenesen elérhető:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

A lemezek minőségét és méretét előzetesen gerjesztési frekvencia- és pontterhelési számítások segítségével határozták meg. A 720 vagy 600 kg/m³-es szabványos sűrűséggel és 25 mm-es anyagvastagsággal már képesek a fellépő rezgéseket olyan mértékben kiküszöbölni, hogy azok a szomszédos mérőhelyiségben már nem érezhetők. Az ügyfél szerint ez valódi versenyelőny, az ACE számára pedig egy újabb, a SLAB-paneleknek köszönhetően megoldott eset, amely a szó szoros értelmében nehéz, hiszen a rendszerek több tonnásak.

További hírek

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A vészleállító szakemberek ünneplik a filmes és televíziós premiereket
Ha az ipari csillapítási technológiáról van szó, az ACE az egyik első választási lehetőség a legtöbb mérnök és tervező számára világszerte. Nem számít, hogy a szakemberek manapság milyen megkeresésekkel fordulnak hozzájuk, az ACE mindig gyorsan válaszol rájuk, akár online, akár személyes kapcsolatfelvétel útján a helyszínen.

A kerekesszékek kialakításában még sok a javítanivaló. Ezt mutatja az egytengelyes Hoss Mobility,...

Könnyítés a kezelés és az átalakítás során: univerzális csavarhúzó gázhúzó rugóval és strukturális csillapítókkal az ACE-től