Katalógus

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Az INNIO csoport a ZEISS megoldással elemzi a visszamaradt szennyeződések kémiai összetételét

"Még egy apró fém szennyeződésrészecske is jelentős károkat okozhat a nagy teljesítményű motorjainkban" - hangsúlyozza Christian Troger, az INNIO Jenbach-i üzemének minőségügyi vezetője. Ha például egy homokszem nagyságú fémrészecske kerülne a forgórúdcsapágyba, akkor fennállna a csapágyban lévő olajfilm letörésének veszélye. Megfelelő kenés nélkül ez megnöveli a forgattyústengely és a forgórúdcsapágy közötti súrlódást, ami súlyos károkat okozhat.

Az INNIO csoport az egész iparágban szabványokat állít fel a motor teljesítménye és megbízhatósága tekintetében. A Jenbacher generátorok, valamint a hő-, villamosenergia- és hűtőrendszerek a 250 KW és 10,4 MW közötti teljesítménytartományban számos energiaforrással, például hulladéklerakó-gázzal, szennyvízgázzal, biometánnal vagy hidrogénnel üzemeltethetők, megnyitva az utat az ügyfelek számára a nettó nullára való áttéréshez.
Minél nagyobb azonban a motorok hatásfoka és teljesítménysűrűsége, annál nagyobbak a csúcsnyomások és a csapágyterhelések. A tervezők válasza a keményebb csapágyak és a kisebb kenési hézagok. Ez azonban növeli az olajfilm törését okozó úgynevezett gyilkos részecskék kockázatát.

További hírek

A portól az additív módon gyártott alkatrészekig



A porról az additívan gyártott alkatrészekig Az additív gyártás számos orvosi termék...

17.07.2024 01:05

ZEISS CALYPSO 2024
Új funkciók

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duó
Mikroszkóp és mérőeszköz egyben

17.05.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duó
Mikroszkóp és mérőeszköz egyben

Legyen naprakész az autóipar és az elektromobilitás dinamikus világában! Szerezzen exkluzív betek...