Katalógus

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

Ezen keresztül igus® GmbH

Az igus® története 1964 október 15-én kezdődött Günter Blase-val egy dupla garázsban, Köln-Mülhem-ben. Az első húsz évben teljes technikai polimér részek szállitójaként dolgoztunk. 1983-ban Frank Blase elkezdi a saját termékvonalát, az Energy Chain Systems® és polimér csapágyak gyártását és egy üzletkötő hálozatot kezd el építeni. 1985 és 2014 között 40 alkalmazottról kifejlődtünk egy 2150 főt számláló világszerte jelenlevő csapattá. Folyamatos terjeszkedést tervezünk az elkövetkező években. A kedvező alkalmak, feltételek a modern anyagoknak köszönhetőek!

Kábelek és vezetékek

A chainflex® kábelek speciálisan az energialáncokban történő használatra vonatkozó teszteken estek át. A chainflex® kábelek a legkisebb hajlítási sugárral és különböző köpenyanyagokkal kaphatók.

Műanyag félkész termékek

Az iglidur® műszaki rúdanyagok kör keresztmetszetben raktárról, illetve teljesen készre munkált egyedi formákban kaphatók. Költséghatékonyak, kopásállóak és jó nedvszívó jellemzőkkel rendelkeznek.

Lineáris csapágyak

A drylin® lineáris csapágyak főbb előnyei: önkenők, karbantartásmentesek, rendkívül szennyezett környezetben is használhatók, kompenzálják a beállítási hibákat.

Kábelláncok

Az igus® e-chainsystems® rendszereket vezetésre és védelemre terveztük. Az energia- vagy kábelláncok a modern gépek köldökzsinórjai. Csökkentik az állásidőt, és növelik a berendezések élettartamát.

Üvegszálas kábelek

A chainflex® optikai kábelek akár 500 m átviteli távolsággal rendelkezhetnek, és kívánság szerinti hosszban szállíthatók. Emellett az igen hajlékony kábelek rendkívül kopás- és olajállóak, és ipari ha...

Vezérlovezetékek

A chainflex® vezérlőkábelek minimális hajlítási sugarukkal tűnnek ki. Ezen különböző jellemzők kombinálása árnyékolt és árnyékolatlan vezérlőkábelek esetén is lehetséges.

Vezetősínek

A karbantartás- és kenőanyagmentes drylin® lineáris siklócsapágy-család tagjai négy fő kategóriába sorolhatók. Amellett, hogy semmilyen karbantartást nem igényelnek, ezek az elemek többek között robus...

Mûanyag golyóscsapágyak (xiros®)

A xiros® polimer golyóscsapágyak DIN 625 szabványú egysoros, mélyhornyú golyóscsapágyak. A fém golyóscsapágyakkal ellentétben a műanyag golyóscsapágyak teljesen kenés nélkül működnek.

Karbantartásmentes siklócsapágyak

Több ezer gyakorlati teszt eredményei alapján immár szinte minden esetben megbízható részletes adatokkal tudunk szolgálni az iglidur® siklócsapágyak élettartamára vonatkozóan.

Csúszófóliák

A drylin® R lineáris, betétes siklócsapágyak kifejezetten lineáris technológiákhoz kifejlesztett, rendkívül kopásálló polimerekből készülnek. Méreteik kompatibilisek a szabványos golyóscsapágyakéival.