Katalógus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

Az E+E Elektronik biztosítja a CO2 gázkoncentráció nemzeti mérési szabványát

Az E+E Elektronik érzékelőspecialista kalibráló laboratóriumát bízta meg az Osztrák Szövetségi Mérésügyi és Földmérési Hivatal (BEV) a CO2-gázkoncentráció nemzeti mérési szabványának (etalon) elkészítésével. Ezzel az engerwitzdorfi kalibrációs szakemberek az ország legmagasabb mérésügyi hatóságává váltak a páratartalom, a harmatpont és a légsebesség után egy további fizikai mennyiség tekintetében. A BEV által kijelölt intézetként az E+E Elektronik jogosult arra, hogy ezekre a fizikai mennyiségekre nemzeti mérésügyi intézeti szintű speciális kalibrálásokat végezzen.

A nemzeti metrológiai intézetek (NMI) - Ausztriában ez a BEV - vagy az általa kijelölt intézetek állnak az ország metrológiai hierarchiájának csúcsán. A kötelező nemzeti mérési szabványok (etalonok) biztosításával biztosítják a kapcsolatot a törvényes metrológia és a nemzetközileg elismert SI mértékegységrendszer között, és így biztosítják a világszerte összehasonlítható szabványokat.

Az E+E kalibráló laboratórium 2004 óta a páratartalom és a harmatpont, 2011 óta pedig a légsebesség esetében van megbízva ezzel a fontos feladattal. 2021 áprilisában a CO2 gázkoncentrációra is megkapta a kijelölést.

Kijelölt intézet BEV / E+E Elektronik

Kijelölt intézetként az E+E Elektronik elkötelezett a nemzeti etalonok fenntartása és továbbfejlesztése mellett, a metrológia jelenlegi állapotának és követelményeinek megfelelően. Ennek előfeltétele a szükséges metrológiai szakértelem és felszereltség mellett az EN ISO/IEC 17025 szabványnak megfelelő szigorú minőségirányítási rendszer. Az E+E Elektronik emellett a BEV és nemzetközi kalibrációs szakértők rendszeres ellenőrző auditjainak is aláveti magát.

A nemzeti etalonok egyenértékűségének és nemzetközi elismerésének biztosítása érdekében az E+E Elektronik részt vesz a CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) vagy az EURAMET (European Association of National Metrology Institutes) által végzett kulcsfontosságú összehasonlításokban. Az E+E Elektronik továbbá képviselteti magát a vonatkozó fizikai mennyiségek mérésügyi területén működő nemzetközi bizottságokban.

A kijelölt intézet kalibrálási és mérési képességei (CMC-adatok) a BIPM Key Comparison Database (KCDB) adatbázisában BEV/E+E Elektronik néven szerepelnek. A CIPM kölcsönös elismerési megállapodás (Mutual Recognition Arrangement, MRA) értelmében az E+E Elektronik jogosult a CIPM-MRA logó feltüntetésére a BEV/E+E kalibrálási tanúsítványain. Az ezzel a logóval rendelkező intézetek kalibrálási tanúsítványai a legmagasabb szintű elfogadottságot élvezik, és különösen érdekesek az akkreditált kalibráló testületek számára, mivel egy nemzeti metrológiai intézetre visszavezethetők.

"Örömünkre szolgál, hogy most már a BEV kijelölt intézete vagyunk a CO2 gázkoncentráció, a páratartalom, a harmatpont és a levegősebesség után a CO2 gázkoncentráció tekintetében is. Ez még inkább bizonyítja kalibráló laboratóriumunk nagyszerű szakértelmét, amit ügyfeleink már évek óta élveznek" - mondja Dietmar Pachinger, az E+E kalibráló laboratórium vezetője.

Akkreditált kalibráló laboratórium

A kijelölt intézetként végzett speciális kalibrálások mellett az E+E Elektronik a páratartalom, a harmatpont, a CO2, a levegősebesség, a légáramlás, a hőmérséklet és a nyomás fizikai mennyiségek tekintetében is kínál akkreditált mérőeszköz-kalibrálásokat. E célból az E+E Elektronik az EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint akkreditált kalibráló laboratóriumként 0608 azonosítószámmal rendelkezik az Osztrák Nemzeti Akkreditáló Testület / Digitális és Gazdasági Minisztérium által. Az akkreditált kalibrálások döntő jellemzője - szemben az úgynevezett ISO vagy házon belüli kalibrálásokkal - a mérési eredmények nemzeti szabványra való visszavezethetősége és ezáltal nemzetközi összehasonlíthatósága.

Az E+E kalibrálólaboratórium által kínált szolgáltatásokról részletes információkat a www.eplusecal.com oldalon talál

További hírek

A CDS201, HTS201 és TES201 hármasával az osztrák E+E Elektronik &eacu...

Az E+E Elektronik az új HTS801-gyel az eddigi legerősebb ipari alkalmazásokhoz szánt páratartalom...

Digitális érzékelőmodul a költséghatékony páratartalom- és hőmérsékletméréshez

Az oszt...

26.04.2023-tól - 28.04.2023-ig

Chennal Trade Center

3. csarnok, F31 - F32 stand

Az osztrák érzékelőgyártó E+E Elektronik két új termékváltozattal bővíti digitális érzékelőelem-p...

Az E+E Elektronik új páratartalom-kalkulátora kiszámítja az összes releváns páratartalommal kapcsolatos paramétert, valamint a nyomási harmatpontot.