Katalógus

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

16.08.2022 09:08

Optimális nyomkövetés lemezek és lapok számára

A KULLEN-KOTI az Aluminium 2022 kiállításon mutatja be kemence-szállító görgőit A KULLEN-KOTI kemence-szállító görgői speciális huzalozással vannak ellátva, amelyek akár 1200 °C-ig ellenállnak a hőmérsékletnek. Ezeket világszerte alkalmazzák a hőkezelő üzemek vízszintes vonalaiban. Világszerte használják őket a hőkezelő üzemek vízszintes vonalaiban, ahol lehetővé teszik az alumíniumlemezek és -lemezek pontos és felületkímélő szállítását. Az idei düsseldorfi ALUMINIUM kiállításon a KULLEN-KOTI bemutatja ezt a kivételes kefetípust, és tájékoztatást nyújt a személyre szabott finomhangolás számos lehetőségéről. A vállalat a 7A csarnokban a D30-as standon található.

A KULLEN-KOTI nemcsak az alumínium félkész termékek mechanikai megmunkálásához használt szerszámkefék egyik vezető beszállítója, hanem a repülőgépipar és az autóipar számára alumínium anyagokat és ötvözeteiket gyártó üzemek egyik vezető beszállítója is. Az átkristályosításra, kondíciós lágyításra és oldatlágyításra, valamint az alumínium félkész termékek finomítására szolgáló folyamatos hőkezelő üzemekben például a KULLEN-KOTI kemence-szállítóhengerekre támaszkodnak. Az idei düsseldorfi ALUMINIUM 2022 kiállításon (2022.9.27-29.) a világszerte tevékenykedő vállalat ezért - többek között - bemutatja a görgős kemencékben használatos kemenceszállító görgők legújabb generációját. A 7A csarnokban, a D30-as standon első kézből kaphatnak tájékoztatást az alumíniumiparban dolgozó mérnökök, vásárlók és karbantartók e speciális kefék különleges műszaki jellemzőiről és minőségi tulajdonságairól, amelyeket általában beépítésre készen szállítanak, és amelyeket gyakran módosítanak az egyedi vevői igényeknek megfelelően.

A KULLEN-KOTI kemence-szállítóhengerek elsősorban görgős kefék, amelyeket nagyon jó minőségű, különösen sűrű huzalvágás és bevonat jellemez. Ezek a szegélyek és bevonatok biztosítják, hogy a lemezek, lemezek vagy panelek pontosan egyenes vonalban haladjanak át a feldolgozó berendezésen. Ily módon megakadályozzák a nem kívánt anyaglerakódásokat (pick-up) a hengeren, és védik a félkész alumíniumtermékek alsó oldalát. Ily módon a KULLEN-KOTI kemence-szállítóhengerek nemcsak a hőkezelés során támogatják a homogén folyamatszabályozást, hanem csökkentik az üzem karbantartási költségeit is. A hőkezelt lemezek vagy lemezek általában minden további utókezelés nélkül továbbíthatók a következő technológiai szakaszba.

Függőlegesen áll a görgőn

A különböző felhasználók és üzemgyártók igényeinek és működési feltételeinek optimális megvalósítása érdekében a KULLEN-KOTI kemencehengereit általában rendkívül homogén huzalozással látják el, így a felületük lehető legnagyobb sűrűsége garantált. Hogy ez mit jelent konkrétan, azt a vállalat az ALUMINIUM kiállítási standján a DBS (double band spiral) sorozat kefés szalagbeállításával mutatja be. Az egyes huzalok nagy pontossággal, függőlegesen és egyenletes távolságban helyezkednek el a hengeren. Akár 1200 °C-os hőnek ellenálló anyagokból is készülhetnek. A teljes kefefelületet az optimális koncentricitás érdekében nyírják, és axiális és radiális irányban is tapadásmentesre csiszolják. Ezt a KULLEN-KOTI-nál egy speciálisan kifejlesztett és valószínűleg világszerte egyedülálló megmunkálóközpontban végzik, amely azt is lehetővé teszi, hogy a szállítóhenger felületét homorú görbülettel vagy domború üreges csiszolással lássák el. A vállalat az ALUMINIUM-on tájékoztatást nyújt az e megmunkálóközpont által kínált további, ügyfélspecifikus optimalizálási lehetőségekről is.

A kemence kapacitásának maximális kihasználása

A KULLEN-KOTI magas minőségi követelményei végső soron biztosítják, hogy a vállalat kemence-szállító görgői kiváló szállítási viselkedést mutassanak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy követési pontosságuk nagyon magas, és az oldalirányú eltolódásuk minimális. Ennek eredményeképpen a rendelkezésre álló kemencehely optimálisan kihasználható, a szállítógörgők kopása pedig alacsony marad, így hosszú élettartamot érnek el.

A KULLEN-KOTI ALUMINIUM standján a vállalat szakértői a kemence-szállító görgők gyártásának és alkalmazásának számos más aspektusáról is tájékoztatást nyújtanak. Például a huzalvázak felújításának és felújításának lehetőségéről, az üzembe helyezési folyamatok szimulációjának kínálatáról vagy a mobil mérőrendszerek használatáról a régebbi kemencerendszerek esetében. A kiállítás látogatói ezen kívül megtudhatják, miért olyan fontos, hogy a KULLEN-KOTI kemencés kefék spirálkefés bélését végtelenül szorosan, pontosan meghatározott feszítési és nyomásértékekkel szerelik fel, és hogy minden egyes görgős kefét elektrodinamikus kiegyensúlyozási folyamatnak vetnek alá.

További hírek

Célzott megoldások ultrafinom csiszoláshoz és élkerekítéshez


Ezek...

A műszaki kefék évek óta számos faipari gép és rendszer alapfelszerelésének részét képezik. Itt számos különböző kivitelben és méretben használják őket.

A kemence szállítóhengerek speciális drótborítással vannak ellátva, amelyek akár 1200 °C-ig e...

A kefés sorjázás a mechanikai sorjázás egyik legrugalmasabb és néha leggazdaságosabb módszerének...

A KULLEN-KOTI kefés megoldásokat mutat be az automatizált sorjázáshoz
A KULLEN-KOTI kefés rendszereket szállít az építőipar számos szakmája számára