Katalógus

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Battery Insights powered by Dragonfly

az e-mobilitás térnyerése az elmúlt években óriási növekedésnek indította az akkumulátorok piacát, és ennek nem látszik vége. Ugyanilyen arányban nő a kereslet az ellenőrzési technológiák iránt, amelyek biztosítják az akkumulátorok teljesítményét és biztonságát, valamint térdre kényszerítik a jelenlegi magas selejtezési szintet, és maximalizálják a gyártók termelékenységét. Erre a célra a legalkalmasabb a röntgentechnológia, különösen a komputertomográfia, amelyet az akkumulátorcellák, modulok, sőt egész csomagok részletes elemzésére lehet alkalmazni.

Ahhoz, hogy a komplex akkumulátorcellák az elvárt teljesítményűek legyenek, nem szabad, hogy hibák történjenek a gyártás során. A hibaforrások sokfélék lehetnek: törések, légzárványok, idegen testek, deformációk, hibás hegesztési varratok vagy a belső rétegek nem megfelelő igazítása. Veszélyessé akkor válik, ha a túlnyúlások nem megfelelőek, és a katód és az anód közötti érintkezés rövidzárlathoz, következésképpen végzetes tűzhöz vezet. A biztonság kérdése az akkumulátorok vizsgálatánál kiemelkedő fontosságú. Ezért a túlnyúlások ellenőrzése és mérése a legfontosabb prioritás.

Objektív, megbízható és megismételhető vizsgálati eredmények csak szoftveres kiértékeléssel érhetők el. A szoftver nem ismer fáradtságot vagy érzékenységet. A Battery Insights alapja a Dragonfly 3D képelemző szoftver, amely lehetővé teszi a mélytanulási modellek használatát. A Dragonfly kivételesen nagy érzékenységet kínál az esetleges hibák felismeréséhez. Az automatikus kiértékelés pedig az egyes gyártók sajátos követelményeihez is igazítható. A Battery Insights gondoskodik a túlnyúlások teljesen automatikus ellenőrzéséről, és a megfelelő többrészes tartók segítségével egész tételek feldolgozására is képes. Az ugyancsak automatikusan generált jelentés minden egyes cella állapotáról információt nyújt, és felhasználható a trendek azonosítására és a gyártási folyamat optimalizálására a selejt jelentős csökkentése érdekében.

A Control kiállításon az új Battery Insights szoftvercsomagot élőben mutatják be a Comet Yxlon CT rendszer FF35 CT-vel, Anton du Plessis, a Dragonfly szoftver szakértője pedig a Comet Yxlon standján egy külön munkaállomáson bemutatja és elmagyarázza a Battery Insights alapját képező, piacvezető szegmentálási és mélytanulási funkciókat.

Control, Stuttgart, 3. csarnok / 3202-es stand

További hírek

Az Yxlonból Comet Yxlon lesz. Az idei Control szakkiállításon a r&oum...

Az Yxlonból Comet Yxlon lesz. Az idei Control szakkiállításon a röntgen- és CT-vizsgálati rendszerek gyártója bejelentette, hogy 2022. szeptember 8-i hatállyal Comet Yxlonra változtatja nevét. Az új márkanév aláhúzza az Yxlon régóta fennálló kapcsolatát a Comet-tel, a plazma- és röntgensugaras technológiára összpontosító vezető globális innovatív technológiai vállalattal
2022. február 17.: Az YXLON International egy vadonatúj komputertomográfiás rendszert mutatott be a világpiacon három online eseményen, ezen a csütörtökön. Az új YXLON UX50 kompakt és tartós kialakításával kifejezetten a gyártási környezethez lett kifejlesztve, különös tekintettel az autóiparra és az öntödékre. A rendszer kiválóan alkalmas a hagyományos hajtástechnológia alkatrészeinek vizsgálatára, valamint a sajátos követelményeket támasztó, egyre növekvő e-mobilitás vizsgálatára.

Dirk Steiner, az Yxlon üzletfejlesztési vezetője 2004 óta foglalkozik intenzíven az ipari kompute...