Katalógus

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

12.07.2023 01:07

A GEDA 2 PK magasra törése a saját építkezésen

A GEDA új épületének építkezésén is a vállalat saját berendezései segítik az építési munkálatokat


A német építőipari és ipari felvonókat gyártó GEDA GmbH saját "Made in Germany" berendezéseit használja a
adminisztrációs épület új építésénél is. Asbach-Bäumenheimben egy GEDA 2 PK-t használnak a darukezelő biztonságos szállítására a munkahelyére.

A GEDA új adminisztrációs épülete A GEDA 2 PK már számtalan nemzetközi építkezésen, például egy franciaországi tengeri szélerőműpark építkezésén is meggyőzően szerepelt. Itt 16 GEDA 2 PK darukezelői emelőt telepítettek a partner Uperio kölcsönző flottájából, hogy a darukezelőket biztonságosan és hatékonyan juttassák el a munkahelyükre.
A GEDA GmbH nem csak építőipari és ipari felvonóival van jelen nemzetközi szinten, hanem szülővárosában, Asbach-Bäumenheimben is. Itt 6000 m2 irodaterület biztosít majd munkahelyet a vállalat mintegy 220 alkalmazottjának és egy, a nagyközönség számára is nyitva álló étteremnek. Az elkészült adminisztrációs épületben egy állandóan beépített GEDA felvonó köti össze az emeleteket, és az új épület központi elemévé válik. Az áprilisi, a héjazat elkészülését jelképező gólyaavató ünnepséget követően a munkálatok tovább folytatódnak, és az épület várhatóan 2024 tavaszán készül el és kerül üzembe helyezésre.

A GEDA 2 PK a magasban
Az építkezésen a GEDA 2 PK-t arra használják, hogy a darukezelőt biztonságosan a munkahelyére juttassa. Egyes országokban, például Hollandiában, Franciaországban és Skandinávia egyes részein már kötelező a darukezelőt segédeszközzel ellátni a 30 méter feletti magasságokba való feljutáshoz. Más országok is követni fogják ezeket a szabályokat és előírásokat. A GEDA 2 PK itt optimális megoldást kínál. Ez az ügyfelek véleménye is, akiket a GEDA 2 PK már mintegy 25 éve meggyőzött rugalmasságával és biztonságával. A GEDA daru kezelőliftjének különlegessége, hogy minden darumárkával kompatibilis, ami óriási előnyt jelent a kölcsönző cégek számára. Az ügyfél igényeitől függően a GEDA 2 PK különböző magasságokat képes kezelni, egészen a
150 méterig. A GEDA építkezésén a darukezelőt kb. 30 m magasságba viszik fel, mielőtt az utolsó néhány métert megteszi a darukezelő kabinjáig. A GEDA 2 PK szabadalmaztatott alkatrészei, mint például a szabadalmaztatott gyorskioldású létraelemek és a beépített szabadalmaztatott kábelcsatorna szintén különlegessé teszik a darukezelő emelését.
A 24 m/perc sebességgel az emelő gyorsan eléri a célját, és megspórolja a fáradságos mászást. A GEDA 2 PK segítségével a darukezelő nemcsak ötször gyorsabb és a legrövidebb idő alatt teszi meg a távolságot, hanem a dolgozók egészsége is védve van. Egy 60 m-es magassághoz például a darukezelőnek emelés nélkül kb. 12,5 percre lenne szüksége és nagy fizikai megterheléssel járna, míg a GEDA 2 PK-val biztonságosan és gond nélkül a munkahelyén van. Ez növeli a hatékonyságot az építkezésen. Ez az előny a szakmunkáshiányt is ellensúlyozhatja, mivel az egyszerű emelőszállításnak köszönhetően a munkások tovább végezhetik a munkájukat, és az idősebb munkások is tovább dolgozhatnak a
szakmájukban. Azok a munkáltatók, akik ilyen munkaeszközöket biztosítanak, sokkal vonzóbbak a jelentkezők számára, és érvényesülnek a versenytársakkal szemben. A szervizmunkákhoz szükséges szerszámok vagy anyagok szállítása szintén nem jelent gondot a darus emelővel, és óriási mértékben csökkenti a sérülés és a leesés kockázatát.
A GEDA 2 PK-val nemcsak az egészség, hanem a szükséges biztonság is biztosított. A tetejére érve az 1,1 x 0,6 m-es emelőketrec kinyílik, és egy oldalvédőkkel ellátott kis rámpa nyílik ki, amely a daru padlóra szerelt biztonsági ajtajával együtt biztonságos áthaladást tesz lehetővé. Ezenkívül egy sebességfüggő biztonsági fék és elektromos biztonsági elemek garantálják a biztonságot és védelmet nyújtanak a működési hibák ellen. Vészhelyzetben a daru kezelőemelője életmentő is lehet, mert a
a GEDA 2 PK-val 2 ember vagy maximum 200 kg szállítható, és így segítség küldhető fel. Különösen akkor számít minden perc, ha a darukezelő nem tud segíteni vagy kiszabadítani magát. A GEDA 2 PK nemcsak életeket menthet, hanem egyszerűbb és költséghatékonyabb mentőeszköz is a vészhelyzetekben, mert helikopteres mentés esetén hatalmas költségek hárulnak a munkáltatóra.
További GEDA termékek az építkezésen. A GEDA 2 PK mellett a német minőségi gyártó GEDA 3700 Z/ZP szállítóplatformját is használják az építkezéseken. A GEDA LIFT 250 COMFORT-hoz hasonlóan a szállítóplatform is nehéz anyagokat szállít az építkezésen. A terjedelmes és nehéz anyagok könnyű szállítása nagyban megkönnyíti a munkát az építkezésen.

További hírek

A GEDA több eszköze is támogatja a norvég főváros városh&aa...

A GEDA SH1000 US akcióban New Orleans kikötőjében
Két GEDA 3700 Z/ZP támogatja az Új Nemzeti Kórház építését


18 résztvevő indult az asbach-bäumenheimi GEDA GmbH számára a 2024-es céges futáson A...

A GEDA Multilift P22 Premium mint segítő Anglia második legnagyobb városában
Az új prágai épületkomplexumban több GEDA eszköz is segíti az exkluzív lakások befejezését.