Katalógus

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

11.08.2023 01:08

A Märker és a GEDA egy évtizede

A Märker Zement GmbH és a GEDA GmbH, amelyek mindketten a Donau-Ries kerületben találhatóak, folytatják szoros munkakapcsolatukat.

Az építőipari és ipari felvonókat gyártó GEDA GmbH és a Märker Zement GmbH hosszú évek óta együttműködve folytatják partnerségüket. A GEDA az elmúlt években lenyűgöző eredményeket ért el termékeivel, amelyek közül sokat a cementgyár számos projektjében alkalmaztak. A vállalat ezúttal is a Märker segítségére siet, ezúttal a GEDA 3700 ZP P állandó szállítóállványával.

A kő- és földiparban meghatározó szerepet játszó Märker Zement GmbH és a GEDA GmbH a múltban már számos projektben dolgozott együtt. Legutóbb a vállalatok a Harburgban található új 8-as kemencés vonalrendszer építésénél dolgoztak együtt. A GEDA a projektet a GEDA BL 2000 Twin rendszerével támogatta. Ezután 2022 szeptemberében a GEDA 3700 ZP P állandó szállítóplatformot szerelték fel a 8-as kemence klinkerhűtő épületében végzett szerviz- és karbantartási munkákhoz, ahol a személyzet és a nehéz anyagok szállítására használják.


GEDA és Märker Zement - erős partnerek
Minden építkezésen szükség van a jó munkakapcsolatokra, különösen a különleges megoldásokat igénylő projektek során. A függőleges szállítási megoldások terén a Märker Zement és a GEDA mintegy tízéves partnerségre tekint vissza. 2013-ban egy GEDA SH 2000 állandó felvonót telepítettek a régi, 80 méter magas hőcserélő toronyra. A 40 m/perc sebességgel a rendszer könnyedén leküzdi a 68 méteres emelési magasságot.

Egy évvel később egy további emelőt - a GEDA SH 1000-et - állandó jelleggel telepítettek egy többkamrás silóra, ahol olyan karbantartási és javítási munkákhoz használják, amelyek egyébként rendkívül nagy kihívást jelentenének és időigényesek lennének. 2016-ban a Märker Zement telepítette a GEDA SH 850-et - az SH sorozat eddigi legkisebb emelőjét - égetett mész előkészítéséhez. Az SH sorozat valamennyi emelője tökéletesen alkalmazkodik az ipar által megkövetelt különböző feltételekhez. Ez igaz a Märker Zement által üzemeltetett GEDA SH-ra is, amelyet kifejezetten a cementipar követelményeihez terveztek. A GEDA felület- és korrózióvédelmi koncepciójának köszönhetően a felvonó úgy készült, hogy ellenálljon a zord környezeti körülményeknek.

Az új hőcserélő építése során ezen kívül egy GEDA BL 2000 Twin emelőt is használtak. A 2021 áprilisában épített felvonó eredetileg 20 méteres emelési magasságra készült. Az építési munkálatok előrehaladtával azonban 100 méteres magasságra nőtt. 2022 szeptemberében a GEDA BL 2000 Twin-t egy újabb építési munkagép követte: a GEDA 3700 ZP P. 2022 elején a cementgyár egy újabb állandó emelőt szerzett be, a GEDA SH 2500-at most már a Harburgban található "8-as kemence" nagyprojekt szerviz- és karbantartási munkálataihoz használják a GEDA SH 2500-at.

Erőteljes támogatás a GEDA 3700 ZP P-től
A GEDA 3700 ZP P legjobb tulajdonsága a nagyméretű emelvénye, amely képes nehéz és terjedelmes áruk könnyed szállítására. Négy platformváltozat közül választhatott, a Märker Zement a C platform mellett döntött, amely 2,9 m x 4,05 m méretű, és 3200 kg anyag vagy akár hét személy szállítására is alkalmas. A legnagyobb platformváltozat mérete 2,9 m x 5,0 m, és maximális teherbírása 3000 kg. A GEDA 3700 ZP P-t két GEDA VARIO árboc vezeti, amelyek biztosítják a zökkenőmentes közlekedést.

A szállítóplatform 8 méteres magasságig emeli a személyzetet és az anyagokat a kemence hűtőépületén - bár a rendszer valójában legfeljebb 200 méteres magasságig képes felemelni. Partnerünk egy GEDA Comfort Maxi leszálló biztonsági kaput szereltetett fel a platform és az épület közötti biztonságos átmenet érdekében, az elektromos dupla kirakodó rámpa pedig lehetővé teszi az anyagok kényelmes kirakodását. Egy ilyen épületre telepítve a szállítóplatform 9 m/perc sebességgel halad.

A Märker Zement kérésére a GEDA szállítóplatformot a szokásos kék szín helyett egyedi színűre - fehér alumínium - is festették. A GEDA nem csak a kérések, a festés és a szállítás tekintetében teljesíti ügyfelei igényeit, hanem büszke a teljes körű értékesítés utáni szolgáltatásaira is. Ez a szintű ügyfélgondozás - nem beszélve a vállalat tavalyi 25 éves évfordulójáról - a GEDA minőségéről és szakértelméről tanúskodik a szállítóperonok szállítása terén.

További hírek

A GEDA több eszköze is támogatja a norvég főváros városh&aa...

A GEDA SH1000 US akcióban New Orleans kikötőjében
Két GEDA 3700 Z/ZP támogatja az Új Nemzeti Kórház építését


18 résztvevő indult az asbach-bäumenheimi GEDA GmbH számára a 2024-es céges futáson A...

A GEDA Multilift P22 Premium mint segítő Anglia második legnagyobb városában
Az új prágai épületkomplexumban több GEDA eszköz is segíti az exkluzív lakások befejezését.