Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

A Takara Bio vegyszerek automatizálása Eppendorf automatizált pipettázó rendszereken a jelentősen nagyobb hatékonyság érdekében

A Takara Bio Inc (Takara Bio) és az Eppendorf SE, az élettudományi ipar két vezető vállalata örömmel jelenti be együttműködését egy stratégiai közös marketing megállapodás keretében.

A partnerség célja, hogy közösen innovatív megoldásokat fejlesszenek ki a Takara Bio kémiai folyamatainak automatizálására az Eppendorf epMotion® automatizálási platformjain.



"A Takara Bio innovatív kémiai megoldásainak integrálása az Eppendorf legkorszerűbb automatizálási rendszereivel jelentősen növeli a különböző laboratóriumi folyamatok hatékonyságát és megbízhatóságát, ami végső soron felgyorsítja a tudományos felfedezéseket és javítja az általános kutatási eredményeket" - mondta Yuiko Matsumoto, a Takara Bio USA, Inc. termékmenedzsere Josef Lott.



Josef Lott, az Eppendorf termékmenedzsere hozzátette: "A Takara Bio kémiájának az Eppendorf platformjain történő automatizálásával a kutatók az egyszerűsített munkafolyamatok, a csökkentett idő és a megnövekedett reprodukálhatóság előnyeit élvezhetik, ami a kísérletek pontosságának és termelékenységének javulását eredményezi."



Az együttműködés részeként mindkét vállalat örömmel jelenti be, hogy a Takara Bio In-Fusion® Snap Assembly klónozási technológiáját az Eppendorf epMotion 5075-ön leíró alkalmazási leírás már elérhető az Eppendorf és a Takara Bio weboldalán. Egy másik protokoll, amely a Takara Bio SMARTer® stranded total RNA-seq kitjét használja az Eppendorf epMotion 5075-ön, már fejlesztés alatt áll.



Ezek a protokollok kiindulópontként szolgálnak az automatizált munkafolyamatok megvalósításához, és lehetővé teszik a tudósok számára, hogy a Takara Bio és az Eppendorf együttes szakértelmét kihasználják mindennapi laboratóriumi műveleteik során.



A partnerség a kutatók fejlődő igényeinek megfelelő átfogó megoldások biztosításával az élettudományi kutatás innovációjának előmozdítása iránti elkötelezettséget képviseli. A két vállalat egyedi erősségeit és technológiáit kihasználva az együttműködés célja, hogy a tudósok számára fejlett eszközöket biztosítson az alkalmazások széles köréhez, beleértve a genomikát, a proteomikát és a sejtbiológiát.



Mind a Takara Bio, mind az Eppendorf izgatottan várja az együttműködésben rejlő lehetőségeket a kulcsfontosságú alkalmazások automatizálására a laboratóriumokban világszerte. Erősségeik egyesítésével a két vállalat jó helyzetben van ahhoz, hogy a kutatók számára könnyen megvalósítható megoldásokat nyújtson, amelyek elősegítik a tudományos fejlődést és lehetővé teszik az áttörő felfedezéseket.



A Takara Bio-ról
A Takara Bio elkötelezett a betegségek megelőzése és az életminőség javítása mellett a biotechnológia felhasználásával.

A Takara Bio Inc. globális vezető szerepet tölt be a biotechnológiai kutatás és fejlesztés területén, az élettudományi kutatási megoldások széles skáláját kínálja a GMP-minőségű enzimektől és reagensektől a sejt- és génterápiáig. A Takara Bio Inc. a génterápiás protokollok globális szabványának számító RetroNectin reagensek kifejlesztője.

A Takara Bio USA, Inc. a Takara Bio Inc. százszázalékos tulajdonú leányvállalata, amely készleteket, reagenseket és eszközöket gyárt és forgalmaz az élettudományok számára, beleértve az NGS-t, a PCR-t, a génátvitelt, a genomszerkesztést, az őssejtkutatást, a nukleinsav- és fehérjetisztítást, valamint az automatizált mintaelőkészítést.

További információ a www.takarabio.com


Az Eppendorfról
Az Eppendorf az élettudományok egyik vezető vállalata, amely folyadékkezelő, mintakezelő és sejtkezelő berendezéseket, fogyóeszközöket és szolgáltatásokat fejleszt és forgalmaz a laboratóriumok számára világszerte. A termékportfólió négy fő üzleti területre oszlik: Folyadékkezelés, fogyóeszközök, elválasztás és műszerezés, valamint bioprocess és munkafolyamat megoldások. Ide tartoznak a pipetták, pipettahegyek, centrifugák, keverők és ultraalacsony hőmérsékletű hűtőszekrények. Ezen kívül az Eppendorf kiváló minőségű fogyóeszközök széles választékát kínálja.

Az Eppendorf termékeket egyetemi és ipari kutatólaboratóriumokban használják, például a gyógyszeripari, biotechnológiai, vegyipari és élelmiszeripari vállalatoknál. Használják továbbá a klinikai vagy környezeti elemzéseket végző laboratóriumokban, a törvényszéki orvostudományban és az ipari laboratóriumokban, ahol folyamatelemzéseket, gyártást és minőségbiztosítást végeznek.

Az Eppendorf 1945 óta létezik, székhelye Hamburgban, Németországban található, és világszerte mintegy 5000 embert foglalkoztat. A vállalatnak 33 országban vannak leányvállalatai, és minden kontinensen és minden fontos piacon képviselettel rendelkezik.

Tudjon meg többet a www.eppendorf.de oldalon

További hírek

A Mastercycler® X40 segítségével a napi laboratóriumi rutinok nem csak megbízhatóak és hatéko...

promóciók 2023. szeptember 01. - 2023. december 31
Az Eppendorfnál felismerjük, hogy a műanyag fogyóeszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak a laboratóriumban. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern tudomány követelményeinek és a környezetvédelemnek az egyensúlyozása kulcsfontosságú kihívás az élettudományi laboratóriumok vezetésében. Ezért, amikor és ahol csak lehetséges, a "Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás" elvét követjük, és egyre inkább a bioalapú nyersanyagok használatára támaszkodunk.

A hamburgi székhelyű Eppendorf SE élettudományi vállalat idén 28. alkalommal ítéli oda rangos kut...

Az Eppendorf Xplorer® és Xplorer plus egycsatornás pipettákat a My Green Lab® tanúsította...

Mivel a kutatás és fejlesztés időigényes iparág, állandóan szükség van időtakarékos digitális meg...