Katalógus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Egyszerű és pontos - Dunkermotoren és MAE bemutatja a lépegetőmotorok költséghatékony dGo vezérlőelektronikáját

Nem gyakran fordul elő, hogy a terméktervezők és a beszerzési vezetők egyetértenek abban, hogy ugyanazt a terméket használják. A Dunkermotoren és a MAE - mindkettő AMETEK márka - új dGo meghajtóelektronikával ellátott léptetőmotorjainak azonban sikerült.

A tervezőknek tetszik a kompakt felépítés a nagy nyomatékkal és az egyszerű, pontos vezérléssel kombinálva. A beszerzési vezetők elégedettek az alacsony költségekkel.

A léptetőmotorok sokáig nem voltak túl népszerűek. A mechanikai kialakítás, a fordulatszám, a túlterhelés és a zajkibocsátás követelményei gyakran kizáró szempontok voltak. A kifinomult algoritmusoknak köszönhetően ezeket a korlátozásokat ma már elektronikusan kompenzálják, így a léptetőmotorok jelenleg igazi reneszánszukat élik. A Dunkermotoren és a MAE egy új meghajtási megoldást kínál ezen a területen, amely teljesítményével és egyszerű vezérlésével nyűgöz le.

A NEMA 17, 23 és 34 méretű MAE motorok Dunkermotoren dGo vezérlőelektronikája a NEMA 17, 23 és 34 méretű MAE motorokhoz egy frekvenciajelen keresztül vezérli a sebességet és egy irányjelet (Step & Direction). Egy egyszerű frekvenciagenerátor az ügyfél oldalán elegendő a több mint 10.000:1 arányú fordulatszámok beállításához! És mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a pozicionálási pontosság terén. Az elektronikus mikrolépés akár 12 800 előre beállított pozíciót is lehetővé tesz fordulatonként.

Ha nincs szükség mozgásra, az elektronika csökkenti a működési áramot, hogy kompenzálja a hagyományos léptetőmotor-vezérlés gyengeségeit. További algoritmusok biztosítják pl. a nagyon csendes működést, különösen alacsony fordulatszámon. Még az észrevétlen túlterhelés esetén jelentkező észrevétlen lépésvesztés problémája is, amely korábban "rémkép" volt, az elektronikus lépésvesztés-érzékelésnek köszönhetően megoldódott.

A léptetőmotorok új dGo vezérlőelektronikájának alkalmazási területe a precíz adagolószivattyúktól, portál- vagy pick & place rendszerektől a csomagoló- és címkézőberendezésekig terjed. Az új elektronika különösen a készülékgyártás területén mutatja meg erősségeit, ahol a kompakt kialakítás és az egyszerű vezérlés elengedhetetlen... Így az ipari gyártás, a berendezésgyártás, az orvostechnika és az intralogisztika új termékei jelentős előnyökre tehetnek szert.

Mint minden Dunkermotoren termék esetében, a MAE léptetőmotor és a dGo elektronika kombinációja az innovatív Dunkermotoren moduláris rendszernek köszönhetően kiegészül a hozzá illő sebességváltókkal, kódolókkal és fékekkel. A maximális rugalmasság érdekében a konfigurálás és a testreszabott kivitelek biztosítása érdekében minden alkatrész teljes egészében saját fejlesztésű és gyártású Európában. Ez a rugalmasság nemcsak a beszerzési vezetőket és a terméktervezőket elégíti ki, hanem a végfelhasználókat is.

.

További hírek

A Dunkermotoren kiadja Motion Journal "mo" című új számát

2024. május 14. és 17. között az Interclean kiállítás A...

A Dunkermotoren új, nagy felbontású kódolója a legmagasabb pontossági követelményekhez
2024. április 16-18. között a Messe Frankfurt A171-es standján.
A nexofox MotionCode programozási környezetének ráncfelvarrásával az intelligens motorok programozása még egyszerűbbé vált, és a decentralizált automatizálási architektúráknak már nincsenek korlátai.

Széles körben használt és sokoldalú - a Dunkermotoren, az AMETEK márkához tartozó BG 75 kefe nélk...