Katalógus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

13.09.2023 01:09

RK Rose+Krieger: Kétcsöves lineáris tengelyek EP(X)-II új mérettel

A stabil duplacsöves egység kompenzálja a nagy hajlítónyomatékokat

az EP(X)-II sorozatú dupla csőegységekkel az RK Rose+Krieger robusztus megoldást kínál a közepes és nagy terhek pontos pozicionálásához bármilyen beépítési helyzetben. A 30-as és 40-es méret után az 50-es méret most egy újabb népszerű tengelymérettel bővíti az RK portfólióját. Az érdeklődő szakmai látogatók a stuttgarti Motek kiállításon többet megtudhatnak az EP(X)-II lineáris tengelyekről.


A sorozat többi modelljéhez hasonlóan az RK Rose+Krieger új 50-es mérete trapézorsóval és akár 3 m teljes hosszal kompenzálja a nagy hajlítónyomatékokat a kézi és motoros beállítás során. A robusztus lineáris tengelyek további előnye a könnyű karbantarthatóság és a könnyű tisztíthatóság. A karbantartás egyszerűségéhez többek között az osztott vezetőanya koncepciója is hozzájárul: Kopás esetén ez könnyen cserélhető a lineáris tengely szétszerelése nélkül.



Lineáris egységek trapézcsavaros vagy golyóscsavaros meghajtással

A duplacsöves egységek nagyon jó futási tulajdonságaikkal, nagy merevségükkel és a vezetőkocsi teljes lökethosszon való játékmentességével nyűgöznek le. Az EP(X)-II lineáris egységek nagyon jó futási tulajdonságait, alacsony kopását és ezáltal hosszú élettartamát a modern anyagok és a nagy teljesítményű csúszóvezetők szabványos alkalmazása biztosítja. Mind az EP(X)-II sorozat trapézcsavaros meghajtású dupla csőtengelyes tengelyei, mind az EPX-II KG sorozat precíz golyóscsavaros meghajtású dupla tömörtengelyes változatai rendelkezésre állnak - az előbbiek inkább alkalmi mozgatásra, az utóbbiak dinamikus mozgatásra is alkalmasak. A felhasználók tetszés szerint kombinálhatják az egymással kompatibilis szabványos megoldásokat. Az, hogy melyik lineáris egységet használják, az adott alkalmazás követelményeitől függ.



Kompatibilis a korábbi modellekkel

Az EP(X)-II sorozat lineáris egységei minden funkcionális méretben, külső méretben és tengelytávolságban kompatibilisek a korábbi népszerű EP(X) egységekkel. Ezért azok az alkalmazások, amelyekben a régebbi modelleket használják, mindenféle tervezési erőfeszítés nélkül optimalizálhatók az új modellekkel. Nincs szükség olyan tartozékok cseréjére, mint a kézikerék vagy a helyzetjelzők.



Különböző változatok állnak rendelkezésre

A kétcsöves egységek "jobb és bal menetes", "jobb vagy bal menetes" vagy osztott menetes orsóváltozatban kaphatók. Opcionálisan kézi, súrlódásbiztos tengelyrögzítés is rendelhető. Ez biztosítja a vezetőkocsi biztonságos rögzítését, és ily módon megakadályozza a kocsi véletlenszerű beállítását.

Az RK Rose+Krieger október 10. és 13. között a stuttgarti Motek kiállításon mutatja be a különleges gépgyártáshoz szükséges megoldások széles választékát a 3. csarnok 3203-as standján.

További hírek

Átfogó termékportfólió a belső áruforgalomhoz
Új csúszóvezetők személyre szabott pozícionálással
Björn Riechers átveszi az RK Rose+Krieger GmbH vezetését Dr. Gregor Langertől
SensorBoard - Az optikai pozicionálási módszerek alternatívája

19.10.2022 01:00