Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

A PFISTERER a TenneT számára fejleszti a világ első univerzálisan csatlakoztatható javítási megoldását 170 kV-ig terjedő tenger alatti kábelekhez


Winterbach, Németország - 26.09.2023 -

A TenneT átviteli hálózatüzemeltető megbízta a PFISTERER-t egy tenger alatti kábelekhez való univerzális javítóhüvely kifejlesztésével. Az egyméretű megoldás célja, hogy gyorsan és hatékonyan, minimális tárolási erőfeszítéssel javítsa a felmerülő kábelhibákat - teljesen függetlenül a felhasznált kábelek szerkezetétől vagy gyártójától. Világszerte először valósult meg ilyen megoldás. Az átviteli rendszerüzemeltető számára ez teljesen új lehetőségeket teremt a tárolás és a tenger alatti kábelek javítása terén.

A TenneT több mint harminc 155 kV-os és 220 kV-os váltakozó áramú tenger alatti kábelplatform-hálózati kapcsolatot üzemeltet az Északi-tengeren a német és holland partoknál, amelyek a tengeri szélerőművekből származó megújuló villamos energiát szállítják a szárazföldre. az elmúlt 15 év során számos különböző típusú, különböző vezetőkeresztmetszetű és különböző kábelgyártóktól származó kábelt használtak a tenger alatti kábelcsatlakozásokhoz. Annak érdekében, hogy az esetlegesen felmerülő kábelhibákat meg lehessen javítani, minden egyes csatlakozáshoz tartalék kábeleket, a használt kábelhez speciálisan illeszkedő javítóhüvelyeket és pótalkatrészeket tartanak raktáron. Ez sok raktározási helyet igényel, és a kezelés rendkívül bonyolult.

Biztonság sérülés esetén egyszerűsített raktárkezeléssel
Annak érdekében, hogy a kezelés és a tárolás bonyolultságát minimálisra csökkentsék, ugyanakkor optimálisan fel legyenek szerelve sérülés esetén, a TenneT megbízta a PFISTERER-t egy univerzális javítóhüvely kifejlesztésével. Ez lehetővé teszi a teljesen különböző kábelek csatlakoztatását. Az olyan jellemzőktől függetlenül, mint a kábel gyártója, az anyag és a vezető keresztmetszete, a tenger alatti kábelek meghibásodásai gyorsan és hatékonyan javíthatók. "Az univerzális kialakítás lehetővé teszi, hogy egyetlen javítóhüvelyt használjunk az összes tenger alatti kábelhez, minimális pótalkatrész-szükséglet mellett. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen javítsuk a készletgazdálkodásunkat, és jól fel vagyunk készülve az esetleges káresetekre" - magyarázza Dirk Hansen, a TenneT kábeljavítási projektvezetője.

Az univerzális tenger alatti kábeljavítási megoldás 170 kV-ig a PFISTERER-től
A megoldás alapja a PFISTERER Connex termékcsaládjának 170 kV-ig dugaszolható epoxigyanta hüvelye. Ezt a technológiát már számos tengeri szél- és olajfúró platformon használják a platformkábel és az exportkábel közötti összeköttetésként. A szárazföldi szektorban az energiaszolgáltatók is széles körben használják univerzális interferenciatartalékként. Kompakt és robusztus kialakítása mellett különösen gyors telepítési idejével nyűgöz le. A PFISTERER a mai napig az egyetlen gyártója a dugaszolható epoxigyanta kötéseknek 170 kV-ig. "Úttörő munkát végzünk a világ első, dugaszolható megoldásként megvalósuló javítási koncepciójában a tenger alatti váltakozó áramú kábelek kötései számára az offshore szektorban. Az epoxigyanta-kötéseink itt a kulcskomponensek. Bedugható technológiájuknak köszönhetően lehetővé teszik a különböző típusú kábelek gyors és hatékony javítását" - magyarázza Vukašin Basara, a projekt vezető termékmenedzsere és projektmenedzsere. a javítókötések kifejlesztésén és tervezésén kívül a megrendelés a mechanikai és elektromos termékminősítéshez szükséges típusvizsgálatok elvégzését is magában foglalja.
"A Connex termékportfólióval az offshore piacon úttörőként megmutattuk, hogy a tengeri platformokat milyen gyorsan és egyszerűen lehet csatlakoztatni dugaszolható nagyfeszültségű szerelvényekkel. Most ezt a koncepciót kifejezetten a víz alatti alkalmazásokhoz kívánjuk felhasználni" - hangsúlyozza Vukašin Basara.

Univerzális tenger alatti kábeljavító hüvely 245 kV-ig
A 170 kV-ig terjedő változat mellett a PFISTERER a TenneT számára egy univerzális, 245 kV-ig terjedő javítóhüvelyt is fejleszt. az elképzelés szerint ezt a 170 kV-os megoldáshoz a lehető legjobban hasonló alkatrészekből tervezik. A hangsúly szintén egy központi kötőtestre helyeződik minden kábelkonstrukcióhoz, amely különböző vezető-keresztmetszeteket és geometriákat képes összekötni. A projekt időtartama a fejlesztés és a prototípus építése tekintetében 2024 végéig van betervezve.


A PFISTERER-ről
1921-ben Karl Pfisterer megalapította speciális elektromos cikkeket gyártó gyárát Stuttgartban azzal a céllal, hogy javítsa az energiaátvitel világát. A PFISTERER csoport több mint 100 éve követi ezt a minőségi és technológiai vezetői igényt. Ma a PFISTERER a világ egyik vezető szakembere és rendszerszolgáltatója az energetikai infrastruktúrában - a kábelszerelvények, a légvezeték-technika és az alkatrészek teljes választékával a teljes átviteli lánc mentén, az energiatermeléstől a fogyasztásig. A legkorszerűbb gyártási eljárásokkal és 19 nemzetközi helyszínen és 5 gyárban 1200 alkalmazottal a PFISTERER nemcsak a mai és a holnapi villamosenergia-hálózatokat köti össze, hanem jelentősen hozzájárul a fenntartható és biztonságos energiainfrastruktúrához is.

A TenneT-ről
A TenneT vezető európai hálózatüzemeltető. Elkötelezettek vagyunk a biztonságos és megbízható áramellátás mellett - a nap 24 órájában, az év 365 napján. Segítünk az energetikai átmenet alakításában - a fenntartható, megbízható és megfizethető energia jövőjéért. Az első határokon átnyú átviteli rendszerüzemeltetőként közel 25 000 kilométer hosszú nagyfeszültségű és extra nagyfeszültségű hálózatot tervezünk, építünk és üzemeltetünk Hollandiában és Németország nagy részén, és 17, a szomszédos országokat összekötő vezetékünkkel lehetővé tesszük az európai energiapiac működését. 9,8 milliárd eurós árbevételünkkel és 41 milliárd eurós összvagyonunkkal a nemzeti és nemzetközi villamosenergia-hálózatok egyik legnagyobb beruházója vagyunk a szárazföldön és a tengeren. 7400 munkatársunk minden nap a legjobbat nyújtja, és a felelősségvállalás, a bátorság és a hálózatépítés értékeivel összhangban biztosítja, hogy több mint 43 millió végfelhaszná számíthasson a stabil villamosenergia-ellátásra. Közösen világítjuk meg az utat

További hírek


Winterbach, Németország - 2024. február 06. - A PFISTERER CONNEX dugaszolható csatlakozóren...

Winterbach, Németország - 2023. november 7

A DolWin kappa tengeri p...

Karl-Heinz Pfisterer az SE felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke lesz.

Winterbach, Németország - 2023. június 15. -

A Pfisterer, az energetikai infrastruktúra-m...

Az energiaelosztás és az energiaátvitel közel 100 éve a PFISTERER fő kompetenciája. Az energiahál...

Az év eleje óta Küssnacht am Rigi a mintegy 160 svájci alkalmazottunk új központi telephelye. Az évtizedek óta Svájcban gyökerező PFISTERER csoport számára ez egy új korszak kezdetét jelenti: Küssnachtban egy új központi technológiai és értékesítési központban egyesítjük a korábban Maltersben és Altdorfban található részlegeinket.