Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

17.11.2023 00:11

Újdonságok a szorítástechnikából

Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként

A norelem gyorscserélő rendszere rugalmas megoldást jelent például a kis munkadarabok pozicionálásához és rögzítéséhez mérőrendszereken és mikroszkópokon. A rendszert különösen akkor használják, ha alacsony szorítóerőre, de nagy pontosságra van szükség.



A norelem gyorscserélő rendszer a rögzítőelemek nullpontos rögzítéséhez különböző alkatrészekből áll. Ezek közé tartoznak az alaplemezek, a gyorsváltó bilincsek, a kiegészítő elemek - általában a rögzítőelemek és a gyorsváltó bilincsek összekapcsolására szolgáló adapterek -, valamint a rögzítőelemek, azaz a feszítőszékek, a pofafogók vagy a tűtartók.



A gyorsváltóbilincsek alaplemezeket és kiegészítőelemeket kapcsolnak össze

A norelem kínálatában újdonságként a gyorsváltó bilincsek T-nyílással vagy menettel közvetlenül alaplemezre vagy gépasztalra szerelhető alapelemek. a norelem különböző alaplemezeket kínál, például T-nyílással ellátott és M6-os menetes furatokkal ellátott alaplemezeket. A gyorskioldó bilincsek képezik a kapcsolódási pontot az alaplemezek és a kiegészítő elemek között. A kiegészítő elemek viszont az alaplemezek és a szorítóelemek közötti kapcsolódási pontként szolgálnak, és szerszám nélkül csatlakoztathatók hozzájuk. A norelem termékpalettáján három különböző kiegészítő elem található a 3D térben történő szabad pozícionáláshoz: alumínium adapterek precíziós feszítőszerszámokhoz és hárompofás tokmányokhoz, valamint szögelemek. A norelem szorítóelemei kis alkatrészek pozícionálására és rögzítésére használhatók mérőrendszereken, mikroszkópokon, profilvetítőkön és hasonlókon. A kínálat négy különböző változatot tartalmaz: A miniatűr kivitelben is kapható precíziós feszítőbilincsek segítségével gyorsan és egyszerűen rögzíthetők a munkadarabok mérőgépeken történő méréshez, beleértve a belső furatokkal rendelkező gépeket is. A precíziós, hárompofás kézi tokmányú tokmány különösen alkalmas olyan igények esetén, ahol kis befogóerőre van szükség nagy pontosság mellett. A kerek munkadarab rögzítése a szorítógyűrű egyszerű kézi elfordításával vagy a mellékelt szorítókar segítségével történik. A tűtartó ideális az öntött alkatrészek befogásához, mivel a rugós tűs dugattyúk a benyomáskor alkalmazkodnak a munkadarab alakjához. A munkadarabok a tűs dugattyúk befeszítésével reprodukálhatóan pozícionálhatók és rögzíthetők az öntött munkadarab-tartóban.












A norelem gyorscserélő rendszer előnyei

A norelem gyorscserélő rendszerével gyorsan cserélhetők az egyes elemek, sőt akár egész rögzítőelemek is, és a rendszer új munkadarabokhoz és eljárásokhoz igazítható. Például minden kategóriába tartozó szorítóelemek gyorsan és egyszerűen elhelyezhetők egy adapter segítségével, és pozitív illesztéssel rögzíthetők. A szerelvények végtelen számú alkalommal szétszerelhetők és teljesen újra vagy pontosan ugyanúgy összeszerelhetők: A reprodukálhatóság időt és költségeket takarít meg, és a gép üzemideje jelentősen megnő - ez egyértelmű előny a szokásos egyirányú rögzítőszerkezetekkel szemben.




További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...

Reteszelőcsavarok és új pozicionáló perselyek norelem állapotérzékelővel