Katalógus

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

26.06.2021 05:06

Rugalmas védelem a por és a huzat ellen

A KULLEN-KOTI kefés rendszereket szállít az építőipar számos szakmája számára

A KULLEN-KOTI kefés rendszerek változatainak és típusainak széles választéka miatt az építőipar számos területén nélkülözhetetlen funkcionális elemek. Az alkalmazási területtől függően teljesen eltérő feladatokat látnak el. Míg a kapuk, ajtók és ablakok gyártásánál rugalmas tömítésekként használják őket, addig az építőipari gépek és berendezések felület-, tisztítás- és megmunkálástechnikájának eszközeiként szolgálnak. Olvassa el itt, mely kefék uralják jelenleg a magas- és mélyépítési szakmák színterét.

Ha a kapuk, ajtók és ablakok tervezésénél a kényelmes és tömör mozgási és zárási mechanizmusok megvalósítása a cél, akkor a KULLEN-KOTI szalag- és tömítőkefék számos gyártó által használt alapalkatrészek közé tartoznak. Ez azért van így, mert ezekkel alacsony súrlódású és alacsony zajszintű lengő-, csúszó- és sikló kinematikák, valamint olyan tömítő megoldások valósíthatók meg, amelyek megbízható és tartós védelmet nyújtanak a por, a szennyeződés, a huzat, a nedvesség, a rovarok és a zaj ellen. Ugyanez vonatkozik a klasszikus szárazépítési alkalmazásokra is, mint például a kábelek, csövek és vezetékek alacsony huzatú és szerelésbarát átvezetéseinek megvalósítása. A KULLEN-KOTI jelenleg kiváló minőségű szalag- és tömítőkefék széles választékát kínálja, amelyek kifejezetten az építőmérnöki szakmák eme változatos követelményeihez igazodnak. Az ajtó- és ablakgyártók mindig választhatnak a különböző profilokkal és szegélyanyagokkal rendelkező számos alapváltozat, illetve az előre konfigurált, beépítésre kész kefe-rendszerek között.

Tömítés és válaszfal

A KULLEN-KOTI szalag- és tömítőkefék típusától és változatától függően acélból, alumíniumból vagy műanyagból készült profilokkal rendelkeznek, amelyek elsősorban műanyag sörtékből készült szegélyekkel vannak ellátva. Ezek lehetnek szalagok, gyűrűk vagy korongok formájában, és megfelelő tartók segítségével szalagokba vagy görgőkbe illeszthetők. Számos különböző RAL színben kaphatók. Kialakításuktól függően savakkal és vegyszerekkel szemben is ellenállóak, és széles hőmérséklet-tartományban alkalmazhatók -45° C-tól +120° C-ig. Ha fémtartóval és huzalos szegéllyel vannak ellátva, még magasabb hőmérsékleten is használhatók.

A KULLEN-KOTI szalag- és tömítőkefék sok esetben funkcionálisan messze felülmúlják más tömítéstípusokat - például a hagyományos gumitömítéseket. Ez különösen igaz a rugalmas kefés tömítések csoportjára, amelyek jelentős pluszpontot kínálnak: A szegélyük összenyomhatósága. Ez azt jelenti, hogy a tömítés szálai egy tömörítési fázis után mindig újra kiegyenesednek (regenerálódnak), és így hosszú időn keresztül garanciája maradnak a kefe magas tömítőhatásának. Ezen kívül a töltet összenyomhatósága lehetővé teszi, hogy a kefés tömítés nagyon pontosan és könnyen behelyezhető legyen a sarkokba és élekbe.

Tisztítás, eltávolítás, simítás

A KULLEN-KOTI kefés rendszerek az ajtó- és ablaképítés mellett az építőipar számos más területén is megtalálhatók. A műszaki hangsúly itt elsősorban a tisztítástechnika különböző szakmáira, valamint a felület- és fugakezelésre helyeződik. Az előregyártott betonelemek gyártásában például a zsaluzatok és öntőformák mechanikus tisztítása a KULLEN-KOTI kerék- és hengerkefék területe. Ezeket különböző kivitelű, acél-, műanyag- vagy csiszolószegéllyel ellátott forgó szerszámokként használják, mind az automatizált tisztítórendszerekben, mind a kézi vezérlésű gépekben. Megszabadítják az előregyártott betonelemek öntőformáinak belső falait a zavaró anyagmaradványoktól, hogy garantálják a később öntött alkatrészek magas felületi minőségét. A zsalutáblák tisztításakor a ragasztások kíméletes eltávolítására szolgálnak a felületről. Másrészt a KULLEN-KOTI csomózott egytárcsás keféi nagyon alkalmasak a fűrészelés utáni elválasztó és dilatációs hézagok célzott tisztítására. Gyakran használják őket mobil építőipari gépekben a laza vagy megtapadt kő-, por- vagy szennyeződésrészecskéknek a fugákból való kifésülésére.

Felületek kikészítése és finomítása

Egy másik építőipari alkalmazás, amelyben a KULLEN-KOTI hengerkeféi nagy szerepet játszanak, a természetes és betonkövek dizájnorientált kikészítése és finomítása. Az e célra használt kefés rendszereket például gránit- és márványlapok, valamint homlokzati, falazó- és burkolókövek felületének strukturálására használják a különböző vizuális hatások elérése érdekében. A különleges vintage és öregedési hatások megvalósításához a vállalat speciális antik keféket kínál, ha pedig nagyon sima felületek a cél, a KULLEN-KOTI szilíciumkarbid szemcsés csiszolóhengeres keféket ajánl. A KULLEN-KOTI spirálhengeres kefék rendkívül hatékony használata az úgynevezett göndörítőgépekben is széles körben elterjedt. A speciális Anderlon csiszolósörtéknek (ANS töltet) köszönhetően lehetővé teszik a betonfelületek egyidejű tisztítását, simítását és optikai befejezését.

Söprés és takarítás

A műszaki kefék mélyépítésben való alkalmazásához szorosan kapcsolódik a közterületek tisztításában és takarításában való alkalmazásuk. Itt különösen a KULLEN-KOTI forgó söprő- és gyomirtó keféi azok, amelyek a takarítástechnikai gépekre és járművekre szerelhetők, és biztosítják a tiszta és gondozott utcákat, tereket, sportlétesítményeket, parkokat és kerteket. Télen a műszaki keféket a hó eltakarítására is használják.

Egyébként az építőiparban dolgozó felhasználók, gépészmérnökök és tervezőmérnökök a kefetechnikával kapcsolatos kérdéseikkel a KULLEN-KOTI reutlingeni kefetesztközpontjához fordulhatnak. Egy modern gépparkban és egy szakértői stáb vezetésével itt terheléses tesztek, benchmarkok, hosszú távú vizsgálatok vagy konkrét alkalmazások végezhetők. A KULLEN-KOTI KefetesztCenter értékes szolgáltatásokat nyújt új kefés megoldások kifejlesztésében vagy a meglévő kefés rendszerek további optimalizálásában, valamint kreatív segítséget nyújt problémás esetekben.

További hírek

Célzott megoldások ultrafinom csiszoláshoz és élkerekítéshez


Ezek...

A műszaki kefék évek óta számos faipari gép és rendszer alapfelszerelésének részét képezik. Itt számos különböző kivitelben és méretben használják őket.

A kemence szállítóhengerek speciális drótborítással vannak ellátva, amelyek akár 1200 °C-ig e...

A kefés sorjázás a mechanikai sorjázás egyik legrugalmasabb és néha leggazdaságosabb módszerének...

A KULLEN-KOTI az Aluminium 2022 kiállításon mutatja be kemence-szállító görgőit A KULLEN-KOTI kemence-szállító görgői speciális huzalozással vannak ellátva, amelyek akár 1200 °C-ig ellenállnak a hőmérsékletnek. Ezeket világszerte alkalmazzák a hőkezelő üzemek vízszintes vonalaiban. Világszerte használják őket a hőkezelő üzemek vízszintes vonalaiban, ahol lehetővé teszik az alumíniumlemezek és -lemezek pontos és felületkímélő szállítását. Az idei düsseldorfi ALUMINIUM kiállításon a KULLEN-KOTI bemutatja ezt a kivételes kefetípust, és tájékoztatást nyújt a személyre szabott finomhangolás számos lehetőségéről. A vállalat a 7A csarnokban a D30-as standon található.
A KULLEN-KOTI kefés megoldásokat mutat be az automatizált sorjázáshoz