Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hidraulikus fékhengerek: könnyebb kezelés még kritikus környezetben is

A levegőben lévő mikrobák aktív gyűjtésére speciális mintavevő készülékeket használnak a rendkívül érzékeny tisztaterekben, az emberek és anyagok legmagasabb szintű védelme érdekében. A konstrukció egyszerű és nagyrészt érintésmentes kezeléséhez a laboratóriumi berendezésekre szakosodott brit Pinpoint Scientific cég az ACE Stoßdämpfer GmbH hidraulikus fékhengereit használja.

A mikrobiológiai környezeti monitorozást az ISO 18593 irányelv szabályozza. A speciális laboratóriumi berendezések egyik vezető vállalata a Pinpoint Scientific a walesi Bridgendből, az Egyesült Királyságból. A termékpaletta magában foglalja a levegő monitorozására, az életképes részecskék folyamatos monitorozására és az izolátorok monitorozására szolgáló megoldásokat. A laboratóriumi személyzet számára biztosított magas színvonalú mintavételezéshez magas szintű felhasználói kényelem és hatékony szennyeződésvédelem is tartozik. A Pinpoint Scientific mikrobiális levegőmintavevőinek ImpactAir termékcsaládja a legapróbb részletekig átgondolt megoldás kiváló példájának is tekinthető. Ezeket a készülékeket kutatási és ipari laboratóriumi környezetek folyamatos ellenőrzésére tervezték, ahol az életképes részecskék folyamaton belüli mintavétele kritikus fontosságú. A munka úgy történik, hogy a levegőt nagy sebességgel egy nagyon szűk bemeneti nyíláson keresztül szívják be, mire a részecskék, beleértve a levegőben lévő mikrobákat is, egy Petri-csészében lévő, alkalmazott tenyészfelületre csapódnak és ott megtapadnak. A Petri-csészét lassan forgatják a beömlőnyílás alatt, hogy a levegő mindig a kultúra friss területére érkezzen. Ez drasztikusan csökkenti a kettős becsapódás valószínűségét. Ez egy olyan mikrobiológiai és fizikai jelenség, amikor két mikroba ugyanarra a pontra kerül, és az inkubáció során egyetlen kolóniaként jelenik meg. Annak érdekében, hogy a felhasználók munkáját a lehető legkönnyebbé tegyék, különösen az élelmiszeripari vagy orvosi laboratóriumok tisztaszobás környezetében, valamint a gyógyszeriparban a mintavétel során, a Pinpoint Scientific tervezői a sebességszabályozáshoz szükséges kiváló minőségű alkatrészek keresése során az ACE Stoßdämpfer GmbH brit forgalmazójához fordultak. Az összes követelmény és kívánság mérlegelése után Németországban gyártott hidraulikus fékhengereket ajánlott a motorháztető működtetéséhez.

Hidraulikus fékhengerek egy különleges megoldáshoz



Wyn Gordge, az ACE egyik nagy-britanniai értékesítési mérnöke így jellemzi a kiinduló helyzetet: "Gyakran dolgoztunk már sikeresen együtt forgalmazónkkal, az Applied Automation céggel, így ebben az esetben is a szállítás gyorsan vezetett a kívánt eredményhez az ügyfél oldalán." A hidraulikus fékhengerek használata mellett döntő pontként írja le, hogy az ügyfél kívánsága szerint a mintavevő motorháztető nyitási folyamata jelentős erőfeszítés nélkül történhetett. E követelmény nélkül az ACE rozsdamentes acélból készült ipari gázrugói, amelyek egy szelep segítségével pontosan beállíthatók a kívánt nyitási és zárási sebességre, elvileg gépelemként is alkalmasak lettek volna. Mivel azonban a vizuálisan nagyon hasonló ipari gázrugókkal ellentétben a HB15-50 típusú hidraulikus fékhengereket csak meg kell csapolni a motorháztető nyitási folyamatának elindításához, a választás ezekre az alkatrészekre esett, amelyek az ACE kínálatában a sebességszabályozás területén rendelkezésre állnak. További előnye ennek az alkalmazásnak, hogy ezek a fékhengerek további csillapítással lehetővé teszik a kíméletes zárási folyamatot.

Az ACE mint a Stabilus csoport szakértő márkája és az Applied Automation mint a laboratóriumi technológiák alkatrészeinek tapasztalt forgalmazója egy másik erősséget is ki tudott játszani. A fejlesztési partnerként ismert és a személyre szabott megoldások miatt még kis mennyiségek esetében is nagyra értékelt ACE a hidraulika bravúrját valósította meg: Mivel az ImpactAir mintavevők többnyire kritikus laboratóriumi környezetben és tiszta helyiségekben használatosak, a Pinpoint Scientific előírásai szerint a fékhenger testében a gépolaj használata csillapító közegként szóba sem jöhetett. E követelmény és az érzékeny alkalmazási területek miatt az ACE egy speciális, nagyon hasonló viszkozitású és élettartamú növényi olajat választott. A terméktervezés során a Pinpoint Scientific tervezői ezután rozsdamentes acélból készült hüvelyekkel látták el a hidraulikus fékhengereket, amelyek külső teste alapesetben bevonatos acélból készült. Ez az intézkedés egyrészt a tiszta helyiségekben való működés magas higiéniai követelményeinek való megfelelést szolgálja, másrészt a hüvelyek rozsdamentes acél anyaga tökéletesen illeszkedik az ImpactAir-140 általános kialakításához.

Az ACE által használt gépelemek kiválóan alkalmasak a motorháztető nyitására és szükség szerinti 60 fokos nyitási szögben tartására, köszönhetően annak, hogy a toló- vagy húzóerő fokozatmentesen állítható 20 N és 800 N között. A kettős vagy egyszeres működésű hidraulikus fékhengerek beállítása egyszerűen elvégezhető a dugattyún lévő állítószegmens segítségével. A kiváló minőségnek és a hosszú élettartamnak köszönhetően a Pinpoint Scientific magyarázata szerint a laboratóriumi szektorban a végfelhasználók kívánságainak alig van határa a nyitási és zárási műveletek gyakoriságát illetően. Egyébként ezeket a sebességek pontos szabályozására szolgáló gépelemeket elsősorban a legkülönfélébb autóipari vagy ipari szerkezetekben, de az elektronikai, bútor- és szabadidős iparágakban is alkalmazzák.

További hírek

A Swiss Science Center Technorama 500 kísérleti állomásán a l&...

A sporttudósok hidraulikus gépelemeket is használnak tervezéseikben....

A COVID-19 elleni mRNS-vakcina szállítása a Biontech/Pfizer cégtől va...

A méretező szoftverek, valamint a CAD-adatok és szimulációk mellett a...

Az ACE Stoßdämpfer GmbH már nem csak konfigurációs és sz&a...

Ami a kaszkadőrök a filmsztároknak, az a TUBUS szerkezeti csillapítók a drága filmes kamerarendsz...