Katalógus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Megoldások munkahelyi és intralogisztikai rendszerekhez

SensorBoard - Az optikai pozicionálási módszerek alternatívája

Az alkatrészek helyzetének és tájolásának érzékelésére szolgáló SensorBoarddal az RK Rose+Krieger a televíziós stúdiókban általánosan használt technológiát integrálja moduláris rendszerébe a személyre szabott rendszermegoldásokhoz. A SensorBoard rugalmasan skálázható, és sok esetben kiváltja a költségigényes kamera- és érzékelőtechnológiát. A rendszer különösen (együttműködő) robotokkal, tengelyrendszerekkel és a termékek további automatikus feldolgozásával kombinálva mutatja meg előnyeit.


A SensorBoard technológiát eredetileg arra fejlesztették ki, hogy a televíziós kamerákat a stúdióban lévő vezérlőpultról pilóta nélkül lehessen mozgatni, de az iparban is széleskörűen alkalmazható. Legyen szó automatizálási rendszerekről, átviteli technológiáról, feldolgozó gépekről vagy munkaállomásról és automatizált vezetésű járművekről (AGV) - mindenütt, ahol pontos pozicionálásra vagy szabadon pozícionált alkatrészek kezelésére van szükség, a SensorBoard megmutatja előnyeit. Ennek oka, hogy a hagyományos érzékelő- és kameratechnikával ellentétben a SensorBoard teljesítményét nem befolyásolja negatívan a nem megfelelő, illetve a szélsőséges vagy változó fényviszonyok, sem a szennyeződés, por vagy olaj.


A SensorBoard legalább két érzékelőfelületből áll, és 100 négyzetmillimétertől rugalmasan méretezhető. Ha egy cobottal kombináljuk, akkor ez utóbbi 0,01 milliméteres pontossággal pozícionálja vagy érzékeli az érzékelőfelületen vagy a helyiségben fekvő alkatrészeket, és olyan pontosan megfogja azokat, mintha a rendszer mechanikusan lenne összekapcsolva. A kézi cobot kocsikban (vagy akár teljesen automatizált AGV rendszerekben), amelyek több munkaállomás vagy szerelősor között mozognak, a SensorBoard technológia lehetővé teszi az adott jármű rendkívül pontos pozícionálását a célállomáson, és így előkészíti azt az iparágak széles köréből származó termékek további teljesen automatizált kezelésére.


Az RK Rose+Krieger leányvállalata, az RK-AHT integrálja a SensorBoard technológiát az ügyfélspecifikus megoldásokba. A vállalat megoldásokat kínál manuális, félautomata vagy teljesen automatikus feladatokhoz az ipari környezetek széles skáláján.


Az érdeklődők mostantól az RK-AHT bienenbütteli bemutatótermében az új SensorBoard megoldásokat a gyakorlatban is megtapasztalhatják.

További hírek

Átfogó termékportfólió a belső áruforgalomhoz
Új csúszóvezetők személyre szabott pozícionálással
A stabil duplacsöves egység kompenzálja a nagy hajlítónyomatékokat
Björn Riechers átveszi az RK Rose+Krieger GmbH vezetését Dr. Gregor Langertől

19.10.2022 01:00