Katalógus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

A Dunkermotoren hat töltőportot helyezett üzembe bonndorfi székhelyén az elektromobilitás népszerűsítése érdekében

A Dunkermotoren, az AMETEK márkája, hat kikötőben tizenkét töltőpontot helyezett üzembe. Nyolc pont áll a nyilvánosság rendelkezésére. A számlázási rendszert a szomszédos Hectronic céggel együttműködve telepítették.

Az Allmendstraße-n négy töltőport, hét 11 kW-os és egy 50 kW-os töltőpont áll a lakosság, a látogatók és a dolgozók rendelkezésére a nap 24 órájában. Az 50 kW-os gyorstöltő pont különösen a Dunkermotoren látogatói, például az ügyfelek és a beszállítók számára érdekes, mivel ők gyakran hosszú utat tesznek meg, és nem tartózkodnak sokáig a létesítményben. Ez lehetőséget biztosít számukra, hogy elektromos járművüket akár egy rövid látogatás után is megfelelően feltölthessék.

A töltési folyamatok engedélyezése és számlázása kényelmesen, bankkártyával/hitelkártyával történik, ami a töltőállomás-rendelet követelményeinek megfelel a 2023. július 01. után telepített összes töltőállomás esetében. A mai napig számos nyilvános töltőállomáson speciális alkalmazásokra, kártyákra vagy tagságra van szükség a töltési folyamat elindításához. A töltőállomás-rendelet biztosítja az e-mobilitás akadálymentes és felhasználóbarát elterjedését, és kötelezővé teszi a közös fizetési eszközök biztosítását.

A csatlakoztatott számlázási rendszert és a fizetési terminált a szomszédos Hectronic vállalat szállította és telepítette, amely eredetileg a parkolási és töltőállomás-kezelési rendszerekre specializálódott, és portfólióját az e-mobilitás rendszermegoldásaival bővítette. A Hectronic megoldásának középpontjában a töltésért való egyszerű fizetés áll. A Dunkermotoren és a Hectronic már évek óta együttműködik más területeken is. Így a töltőinfrastruktúra terén való együttműködés volt a legkézenfekvőbb megoldás. A nyilvános töltőpontok közvetlenül a Hectronic létesítményével szemben helyezkednek el, és ideális referenciaobjektumként szolgálnak.

A Dunkermotoren parkolóházban további két töltőportot helyeztek el négy 11 kW-os töltőponttal. Ezek a töltőpontok a vállalat medencés járművei számára állnak rendelkezésre. A töltési folyamatokat itt is a Hectronic rendszeren keresztül engedélyezik.

Ez ösztönzi a Dunkermotoren alkalmazottait arra, hogy munkába járáskor elektromos járműveket használjanak. Egy felmérés kimutatta, hogy jelenleg évente körülbelül 1000 tonna CO2-t bocsátanak ki ezek a belső égésű motorral történő utazások. Ebben az összefüggésben érdemes megemlíteni, hogy a Dunkermotoren már több éve kínálja a JobRad ajánlatot. Ez lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy elektromos kerékpárokat lízingeljenek alacsony költséggel. Ha az alkalmazottak ezeket a kerékpárokat használják munkába járáshoz, az akkumulátorok ingyenesen tölthetők a vállalat területén található töltőállomásokon.

Baden-Württemberg tartomány a Charge@BW program keretében töltőpontonként 2500 euróval támogatja a töltőinfrastruktúrát. A támogatás egyik feltétele, hogy a töltőpontokat helyben termelt, megújuló energiaforrásból származó villamos energiával működtessék. A Dunkermotoren a 2021-ben és 2022-ben telepített, 350 kWp teljesítményű napelemes rendszerrel tudja teljesíteni ezt a követelményt. A becslések szerint az évi 350 000 kWh hozam 7 000 tisztán elektromos meghajtású jármű töltési folyamatához elegendő.

.

További hírek

A Dunkermotoren új 4Q vezérlője nagy teljesítményt kínál megfizethető áron
A Dunkermotoren előkészíti az utat a teljesen automatizált és digitalizált intralogisztika számára

SISTEMA biztonsági könyvtár a Dunkermotoren intelligens dPro motorjaihoz STO-val...

A Dunkermotoren, az AMETEK márkája büszke arra, hogy kefe nélküli egyenáramú motorjával a Minas Gerais-i Egyetem Milhagem Team versenyautóját hajtja
A Dunkermotoren kiadja Motion Journal "mo" című új számát

2024. május 14. és 17. között az Interclean kiállítás A...