Katalógus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Változás az irányításban

Björn Riechers átveszi az RK Rose+Krieger GmbH vezetését Dr. Gregor Langertől

Gregor Langer, aki 2021 óta sikeresen vezette az RK Rose+Krieger GmbH üzleti tevékenységét, és ez idő alatt tovább tudta bővíteni a vállalat sikeres koncepcióját - innovatív megoldások megvalósítása szoros ügyfélpárbeszédben, és megoldásorientált tanácsadással hozzáadott értéket teremteni az ügyfelek számára - 2023. június 16-án távozik a cégtől. 2023. június 1-jén átadja az RK vezetését és a Phoenix Mecano csoport automatizálási modulok üzletágának irányítását Björn Riechersnek.


"Fontos hangsúlyoznom, hogy ezt a lépést kizárólag magánéleti okok váltották ki, ezért nagyon nehéz számomra az RK Rose+Krieger és a Phoenix Mecano elhagyása" - mondja Gregor Langer, aki az RK-tól való távozása után új szakmai kihívást vállal szülővárosa közelében.

Langer 2021 júliusa óta töltötte be az RK Rose+Krieger ügyvezető igazgatói tisztségét, és rövid idő alatt számos fontos változást kezdeményezett az Automatizálási modulok üzletág stratégiai továbbfejlesztése érdekében. A csapattal együtt például stratégiai célképet alakított ki, amelyben erőteljesebben elkülönülnek az alkatrész- és a rendszerüzletág üzleti modelljei. A jövőben az alkatrészüzletág az RK rendszerüzletágon keresztül erőteljesebben fog növekedni. A megvalósítás érdekében a vállalatot az "egyszerűsítés és összpontosítás az erősebb növekedés érdekében" megközelítés alapján erősebben az intralogisztika és a csomagolástechnika fókuszágazataihoz igazította, és az értékesítésben üzletfejlesztési irányítást vezetett be.


"A stratégia, valamint a megvalósításhoz megtett út továbbra is érvényes marad, és az új ügyvezető igazgató, Björn Riechers úr vezetésével továbbra is megvalósul" - hangsúlyozza Gregor Langer. Az utódnak történő átadás-átvételi folyamat jelenleg zajlik. Björn Riechers a Berlini Műszaki Egyetemen tanult ipari mérnöki (gépészmérnöki) szakon, és széleskörű vezetői és tanácsadói tapasztalatot hoz magával az ipari értékesítés, marketing és menedzsment területén. 2014 és 2022 között az anyagmozgatási megoldásokat gyártó LKE csoport vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően a Hoppecke-csoportnál a csoportvezetőség tagja, valamint a Linde Material Handling, a targoncák és raktári berendezések vezető gyártójának nemzetközi vezetői csapatának tagja volt. Az RK Rose+Krieger-nél Björn Riechers elsősorban a nemzetközi együttműködés és a rendszerfejlesztés terén szerzett tapasztalatait tudja kamatoztatni, és olyan témákat is előremozdít, mint a digitalizáció, a fenntarthatóság és a munkahelyi ergonómia:

"Az a célmeghatározás, hogy az RK Rose+Krieger sikeres alkatrészüzletágát a megoldás- és rendszerajánlatok segítségével továbbfejlesszük, nagyon jól illeszkedik a gazdag tapasztalatomhoz, és alig várom, hogy az RK Rose+Krieger kiváló globális csapatával együtt következetesen folytassam a választott utat. Az alkatrész, mint a DNS-ünk, továbbra is fontos garanciája a sikerünknek. A kifejlesztett és tovább bővítendő megoldások és rendszerek üzletággal sikeresen folytatjuk növekedési stratégiánkat a Phoenix Mecano csoport globális leányvállalataival."

További hírek

Átfogó termékportfólió a belső áruforgalomhoz
Új csúszóvezetők személyre szabott pozícionálással
A stabil duplacsöves egység kompenzálja a nagy hajlítónyomatékokat
SensorBoard - Az optikai pozicionálási módszerek alternatívája

19.10.2022 01:00