Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Halkan, lágyan, kompresszorral: ACE rezgéscsillapítók teszik a luxus lakóautót halkan teljesítővé

Egy nagy luxus lakóautó korszerűsítése olcsó, kis alkatrészekkel: Ami paradoxonnak hangzik, azt egy holland tervező úgy valósította meg, hogy lakóautójának légkompresszorait az ACE Stoßdämpfer GmbH rezgéscsillapítóival szerelte fel extraként, és biztosította a belső csendet

A lakóautók divatosak, és számos különböző mobil lehetőség van az egyéni utazáshoz. Az egyik legfényűzőbb az úgynevezett Recreational Vehicles (RV), amelyet az USA-ban különböző szolgáltatók kínálnak. Elegáns belső terükkel, exkluzív külsejükkel és erős motorjaikkal az RV-k ebben a szegmensben ötcsillagos szállodákká fejlődtek. Sem a hangosan zümmögő légkondicionáló rendszerek, sem más, kompresszorok erejével működtetett technikai rendszerek, mint például a légrugózás, az ajtónyitás és -zárás vagy a szaniterek nem illenek bele a képbe. Az utazás során az ilyen fogyasztók által okozott többletzaj még nem zavaró, mert a motorhoz kapcsolt kompresszor ekkor biztosítja a sűrített levegőt. De ha már megálltunk, az utazók a szó legszorosabb értelmében nyugalomra vágynak. Ebben az esetben két további kompresszor veszi át a kényelmes lakókörnyezet biztosításának feladatát, amikor a jármű leáll. Részletesen szólva, a felfüggesztés, az ajtók és a WC-k levegőellátó rendszerének problémája a megfelelő kompresszorok rögzítése volt. Az egyik műszaki és ellátóhelyiségben, a lakóautó alá szerelve a rezgéseket a karosszériára továbbították. Ez jól érzékelhető és hallható rezgésekhez vezetett, amelyeket a tulajdonos nem akart elviselni, különösen mivel a két kisebb kompresszor a levegőfogyasztástól függően 15-30 perces időközönként felváltva működött, ami különösen éjszaka elviselhetetlennek bizonyult.

A szakmai tapasztalat előnyös
Peter van Dijk, az alapító generáció utódja és a hollandiai Tilburgban működő Dijko Ovens B.V. vállalat vezetője úgy érezte, hogy cselekednie kell. Gépészmérnökként és a nagy pékségek integrált vákuummal és mélyhűtéssel ellátott sütőrendszereinek automatizálásának és elektronikus vezérlésének szakértőjeként számára sem a klímatechnika, sem a pneumatikus rendszerek és kompresszorok nem hétpecsétes könyvek. Ezért az interneten keresett iparilag bevált alkatrészeket a rezgésszigeteléshez. Néhány kattintás után rábukkant a Stabilus csoporthoz tartozó ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de oldalaira. Észrevette, hogy a rajnai vállalat a csillapítástechnika, a sebességszabályozás és a biztonsági termékek mellett a rezgéscsillapítás területén is számos megoldást kínál.

Ez a piaci szegmens egyre nagyobb jelentőséggel bír az ACE számára, mivel a rezgéscsillapító panelek, rezgéscsillapítók és légrugók a munkavállalók védelmére vonatkozó szigorú követelményeknek is megfelelnek, beleértve a zajkibocsátást is. Az ACE-nél csak a rezgéscsillapító ágazat tizenegy különböző termékcsaládból áll. Ezeket az alkatrészeket együttesen gumi-fém szigetelőknek nevezik, és az alkalmazások széles skáláján használhatók. Olyan mértékben szigetelik a gépek és motorok zavaró lökéseit és rezgéseit, hogy az emberek és a környezet munkakörülményei jelentősen javulnak. A méréstechnika területén például gyakran csak a használatukkal lehet használható eredményeket elérni. Legyen szó kiegyenlítő vagy robusztus géplábakról, csészeelemekről, rezgésszigetelő csatlakozóelemekről vagy gyorsrögzítő elemekről, az ACE rezgéscsillapítók mindegyike univerzálisan használható, és ideális megoldást jelent az ipari alkalmazásokban ismert rezgésproblémák többségére. Hogy az ACE nemzetközileg elismert szolgáltatása az olyan egyedi projekteknél is segít, mint Peter van Dijké, azt a lakóautó kompresszorainak nyugtatására szolgáló tervezés mutatja az ingyenes számítási eszköz segítségével, amely ezen az internetes címen érhető el:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

.


További hírek

A Swiss Science Center Technorama 500 kísérleti állomásán a l&...

A sporttudósok hidraulikus gépelemeket is használnak tervezéseikben....

A COVID-19 elleni mRNS-vakcina szállítása a Biontech/Pfizer cégtől va...

A méretező szoftverek, valamint a CAD-adatok és szimulációk mellett a...

Az ACE Stoßdämpfer GmbH már nem csak konfigurációs és sz&a...

Ami a kaszkadőrök a filmsztároknak, az a TUBUS szerkezeti csillapítók a drága filmes kamerarendsz...