Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

A PFISTERER újrapozícionálja magát és megerősíti pozícióját nemzetközi technológiai vállalatként.

Karl-Heinz Pfisterer az SE felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke lesz.

Winterbach, Németország - 2023. július 28. - A PFISTERER Holding AG európai részvénytársasággá (Societas Europaea, SE) történő átalakulása a cégjegyzékbe (HRB 790497) történő bejegyzéssel 2023. július 28-án fejeződött be. Az új jogi forma hangsúlyozza a PFISTERER mint a villamosenergia-hálózatok csatlakozástechnológiájával foglalkozó, jövőorientált nemzetközi technológiai vállalat pozicionálását. Egyúttal fontos lépést jelent a vállalat további sikeres, az alapító családtól független fejlődése szempontjából.

A PFISTERER globálisan aktív vállalatként számos projektben vesz részt a megújuló energiák, az energiaátvitel és -elosztás területén. Az átalakítás lehetővé teszi, hogy az Európában, az Egyesült Államokban, a Közel- és Távol-Keleten, valamint Ázsiában és Argentínában található telephelyekkel rendelkező vállalat még jobban megfeleljen nemzetközi orientációjának és munkavállalói struktúrájának.

A bevált kétszintű irányítási modell, amelyben az igazgatótanács az irányító testület, a felügyelőbizottság pedig a felügyeleti testület, az új SE struktúrában is megmarad. Karl-Heinz Pfisterert, a felügyelőbizottság elnökhelyettesét és a vállalat alapítójának unokáját a felügyelőbizottság tiszteletbeli elnökévé nevezték ki. több mint 50 éven keresztül részvényesként viselt felelősséget a vállalatért, először az operatív vezetésben, majd a felügyelőbizottságban. A felügyelőbizottság elnökhelyettesi pozícióját Erich Schefold úr, az Audit Bizottság eddigi elnöke veszi át.
Már az 1999-es részvénytársasággá alakulás óta megteremtődtek az alapok ahhoz, hogy a vállalat a családtól függetlenül fejlődjön. Hosszú távon a nonprofit KAP Alapítvány veszi át Karl-Heinz Pfisterer úr részvényesi pozícióját is. Az új jogi formával és a vezető testületek összetételével a PFISTERER-csoport hosszú távú, független és sikeres jövőjének alapjait fektették le. A családi és a vállalati vezetés szétválasztása ezzel befejeződött.

Az új jogi forma alapvetően nincs hatással a vállalat szerződéses partnereire és ügyfeleire. A PFISTERER Holding SE székhelye változatlanul Winterbachban marad.

"A PFISTERER célja, hogy a globális energiaforradalmat kísérje, és javítsa a villamos energia átvitelét és elosztását" - mondja Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, a felügyelőbizottság elnöke. "Az évek során napjaink egyik vezető globális technológiai szolgáltatójává fejlődtünk az elektromos vezetékek érintkezése, szigetelése és csatlakoztatása terén."

Az SE átalakítás során a PFISTERER Holding SE a munkavállalói lojalitást is tovább kívánja előmozdítani. Az SE üzemi tanács létrehozásával a munkavállalók képviselőinek transznacionális testülete jön létre. "Egy ilyen testületben látjuk a lehetőséget arra, hogy a munkavállalóink a határokon átívelve még jobban összenőjenek" - magyarázza Johannes Linden, az igazgatótanács szóvivője. "Alig várjuk, hogy nemzetközi környezetben továbbfejleszthessük növekvő és sokszínű szervezetünket és vállalati kultúránkat."

Az igazgatótanács az elkövetkező években erős növekedésre számít. "Munkánk jövőbeli potenciálja óriási" - magyarázza Dr. Konstantin Kurfiss igazgatósági tag. "Dinamikus növekedés közepén vagyunk, amelyet a megújuló energiákra való globális átállás, a hálózatok bővítése és az energia iránti növekvő kereslet hajt. Az innováció úttörőjeként és motorjaként büszkék vagyunk arra, hogy aktívan alakíthatjuk az energetikai átmenetet."

.

További hírek


Winterbach, Németország - 2024. február 06. - A PFISTERER CONNEX dugaszolható csatlakozóren...

Winterbach, Németország - 2023. november 7

A DolWin kappa tengeri p...

Winterbach, Németország - 2023. június 15. -

A Pfisterer, az energetikai infrastruktúra-m...

Az energiaelosztás és az energiaátvitel közel 100 éve a PFISTERER fő kompetenciája. Az energiahál...

Az év eleje óta Küssnacht am Rigi a mintegy 160 svájci alkalmazottunk új központi telephelye. Az évtizedek óta Svájcban gyökerező PFISTERER csoport számára ez egy új korszak kezdetét jelenti: Küssnachtban egy új központi technológiai és értékesítési központban egyesítjük a korábban Maltersben és Altdorfban található részlegeinket.