Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Biztonság és termelékenység lépésben: univerzális csavarhúzó kis lengéscsillapítókkal az ACE-től

A Corona-járvány idején nagy volt a kereslet a fertőtlenítőszerek iránt. A Metallatelier GmbH gyorsan legyártott egy kis sorozatú univerzális csavarhúzót egy vegyszergyártó számára a különböző típusú tartályok kupakjainak felcsavarozásához. A felhasználói beszámoló 1. részéből kiderül, hogy a gyártásban az intelligens alkatrészek összjátéka a hajtástól a nyomatékkorlátozókon és érzékelőkön át a kis lengéscsillapítókig hogyan vezet a csavarozás nagyobb sebességéhez, a palackméretek nagyobb rugalmasságához és nagyobb biztonsághoz.

A Metallatelier GmbH különleges szerepet játszik a speciális gépgyártás területén. Ez annak a sokoldalúságnak köszönhető, amelyet a Deggenhausenből, a Bodeni-tó körzetéből származó stúdió, annak alapítója és tulajdonosa, David Fuchs és a munkatársak különböző projektek során bizonyítanak. az 1985-ben alapított vállalkozás, amelyet azért alapítottak, hogy műszaki támogatást nyújtson művészbarátoknak, akiknek kreatív és építészeti elképzeléseit David Fuchs segített megvalósítani a fémiparban, ma is bizonyítottan magas műszaki színvonalon valósítja meg a művészet, az építészet és a formatervezés vízióit. Emellett David Fuchsnak és csapatának 2006-ban sikerült egy tisztítószergyártó cégnek egy használati modellel védett speciális gépet biztosítania a palackok automatizált csavarozásának korábban ismeretlen rugalmassága és üzembiztonsága érdekében. Így született meg a Metallatelier GmbH első univerzális csavarhúzója.


Egyedi készülék a csavaros kupakok összeszereléséhez

A speciális gép első generációja az alapja a SARS-CoV-2 elleni küzdelemben való sikeres közreműködésnek. A főszereplő a Bilgram Chemie GmbH, amely többek között vegyszerekkel kereskedik, de mosó- és tisztító alapanyagokat, valamint tisztítószereket is gyárt. Az oberschwabeni Ostrachból származó vállalat illetékesei megismerték az Universal Screwdriver 1.0-t, különösen annak egyedülálló csavaros kupakszerelő eszközét, amely automatizálja a legkülönbözőbb tisztítószeres flakonok biztonságos lezárását, beleértve a pumpás szórófejjel ellátott flakonokat is. Ezért felkérték a Metallatelier-t, hogy készítsen egy folytatásos sorozatot. Míg az első generáció a kezelés felgyorsításáról szólt, most a gyártási sebesség növelésére helyezték a hangsúlyt, hogy ki tudják elégíteni a fertőtlenítőszerek iránti keresletet. "Másrészt még variálhatóbban és gyorsabban kellett a konstrukciónkat az új zárószerkezetekhez és szalagmagasságokhoz igazítani, mert ügyfelünk elsősorban kis méretű fiolákat kívánt kézi fertőtlenítéssel három speciális gépen megtölteni" - írja le David Fuchs az új követelmények egy részét.

E célok elérése érdekében az alapvető működési elv ugyanaz maradt, mint az előd konstrukcióé: A palackokat két, etilén-propilén-dién (monomer) gumival (EPDM) borított szorítópofa rögzíti középen a csavarószerkezet alatt. Ezután négy megfogó görgő megragadja a csavaros kupakot, és az előre beállított nyomaték eléréséig szorosan becsavarja. Az alsó kis lengéscsillapítók segítségével nem csak a pneumatikus csúszó fékezi, hanem a megfogó mechanizmus véghelyzetét is a lengéscsillapítók pozíciója határozza meg, és így a gép a különböző csavaros kupakméretekhez igazodik. A csúszdát általában egy kis lengéscsillapító is megállítja, mielőtt elérné a véghelyzetét. A felső szintén azt a célt szolgálja, hogy a kocsinak ne kelljen minden alkalommal a véghelyzetéig haladnia, hanem már akkor megálljon, amikor a megfogó görgők eléggé kinyíltak ahhoz, hogy a csavaros egységet tovább lehessen szállítani. A rendszer másik időtakarékos célja: a fogantyúval vagy szivattyús szórófejjel ellátott palackok a jobb továbbszállítás, illetve a konténerekbe való csomagolás vagy a már lezárt állapotban történő berakodás céljából is elforgathatók és így egységes helyzetbe hozhatók.



.


További hírek

A Swiss Science Center Technorama 500 kísérleti állomásán a l&...

A sporttudósok hidraulikus gépelemeket is használnak tervezéseikben....

A COVID-19 elleni mRNS-vakcina szállítása a Biontech/Pfizer cégtől va...

A méretező szoftverek, valamint a CAD-adatok és szimulációk mellett a...

Az ACE Stoßdämpfer GmbH már nem csak konfigurációs és sz&a...

Ami a kaszkadőrök a filmsztároknak, az a TUBUS szerkezeti csillapítók a drága filmes kamerarendsz...