Katalógus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

13.10.2023 01:10

Dunkermotoren az SPS Nürnbergben

Az automatizálási ipar találkozóhelyeként az sps Nürnberg 2023. november 14-16. között számos automatizálási és IIoT-megoldást mutat be. Így lesz ez a két AMETEK márka, a Dunkermotoren és a MAE kiállítási standján is - a 4-481-es csarnokban található új standhelyen

A Dunkermotoren az sps kiállításon mutatja be először a PLG 75 SL Servoline sebességváltót. A megszokott magas minőségével, teljesítményével és >20.000 órás élettartamával verhetetlen komplett megoldást kínál a hajtásgyártó tartós DC szervomotorjaival kombinálva.

A BG 45 dPro a BLDC motorportfólió új tagja, amely a Motor Control Platform (MCP) motorvezérlő platformon alapul. Az MCP egy moduláris koncepció, amelyet a Dunkermotoren minden intelligens BG-motorjában és néhány külső elektronikában használnak, és amely lehetővé teszi a különböző paraméterek és biztonsági funkciók programozását. Mint minden BG dPro motor esetében, a BG 45 dPro erőssége a teljes motorelektronika integrálása az amúgy is kompakt házba. Az akár 110 W-os folyamatos kimeneti teljesítményével és a legfeljebb 4.720 fordulat/perc névleges fordulatszámával a motor nagyobb teljesítményű, mint az azonos névleges feszültségű elődei.

Az intelligens motorokhoz és vezérlőkhöz illeszkedve az IIoT márka nexofox megmutatja, hogyan lehet a jövőben a termékadatokat egészen egyszerűen, digitális ikrek formájában a menedzsmenthéjakon keresztül az ügyfelek rendelkezésére bocsátani. A partnerekkel, a conplement, Endress & Hauser, Kübler, ifm és AS-Schneider cégekkel együtt itt az Open Industry 4.0 Alliance támogatásával egy olyan megoldást fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi, hogy a menedzsmenthéjakat szabványosított és gyártófüggetlen módon lehessen biztosítani. Eközben a nexofox a klasszikus IIoT UseCases esetében a Dunkermotoren DNS moduláris ötletét a digitális világban is folytatja. A nexoLinkkel a nexofox egy központi alapmodult vezet be a Dunkermotoren összes IIoT-ajánlatának egyszerű integrálásához. Emellett a nexofox előzetest nyújt a Smart Diagnostics további moduláris bővítéséhez - egy prediktív karbantartási modul a sebességváltók kopásának érzékelő nélküli meghatározásához. A szoftverkínálat bővítése mellett bejelentésre kerül a nexofox vezérlő BGE 8060 dPro, amely a BGE 5510 dPro nagy teljesítményű bővítése.

A vezető nélküli közlekedési rendszerekhez a hajtástechnikai specialista új megoldást mutat be az NG 1000 WO központi hajtóművel. A motor és a sebességváltó kombinációja mindössze 95 mm-es teljes magasságot igényel, és így különösen alacsony aláfutási magasságú járműveket tesz lehetővé. a tengelyeltolásnak köszönhetően a hajtóművek egymás mellett is elhelyezhetők a járműben, ami a minimális szélességet 600 mm-re csökkenti, és növeli a teherbírást, valamint az AGV gyorsulási képességét. Olyan időkben, amikor a hely releváns költségtényező, a Dunkermotoren így hozzájárul a hely- és költséghatékony logisztikai megoldások megvalósításához.

A testvérvállalat MAE viszont egy teljesen más, de nem kevésbé aktuális trendnek szenteli magát 2023-ban: a helyi beszerzésnek. A MAE teljes mértékben megfelel ennek a trendnek, és kizárólag Európában gyártja termékeit. Fékekkel, kódolókkal, fogaskerekekkel és elektronikával kombinálva a MAE léptetőmotor-portfóliója számos meghajtási megoldást kínál, amelyek rugalmasan összeállíthatók az alkalmazástól függően. Az új, integrált sGo elektronika itt egy költségoptimalizált változatot kínál a Nema 17 és Nema 23 méretekhez.

Ne hagyja ki! 2023. november 14-én Franz Vogt, a Dunkermotoren regionális értékesítési vezetője 9:30-kor az sps szakvásár előadásprogramjában elmagyarázza, hogy egy egyenáramú szervomotor milyen mértékben válthatja fel a váltóáramú szervomotort.

További hírek

A Dunkermotoren új 4Q vezérlője nagy teljesítményt kínál megfizethető áron
A Dunkermotoren előkészíti az utat a teljesen automatizált és digitalizált intralogisztika számára

SISTEMA biztonsági könyvtár a Dunkermotoren intelligens dPro motorjaihoz STO-val...

A Dunkermotoren, az AMETEK márkája büszke arra, hogy kefe nélküli egyenáramú motorjával a Minas Gerais-i Egyetem Milhagem Team versenyautóját hajtja
A Dunkermotoren kiadja Motion Journal "mo" című új számát

2024. május 14. és 17. között az Interclean kiállítás A...