Katalógus

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

14.10.2023 01:10

Bővül a Dunkermotoren MCP portfólió: itt a BG 45 dPro

2018-ban az AMETEK márkához tartozó Dunkermotoren bevezette saját platformját az intelligens BG-motorok vezérlésére. Az úgynevezett Motor Control Platform (MCP) azóta már bevált, és lépésről lépésre bevezetésre került a különböző motorméretekben. Most, hogy a sorozat legnagyobb motorja, a BG 95, a BG 65 vagy 66 és a BG 75 méret és a külső vezérlő BGE 5510 már MCP-alapon is elérhető, a következő kisebb méret is frissítésre számíthat: itt a BG 45 dPro!

A BG 45 dPro mindössze 46 mm-es élhosszával nyűgöz le, és ezzel a dPro család legkisebb tagja. Mint minden BG dPro motor esetében, erőssége a teljes motorelektronika integrálása az amúgy is kompakt motorházba. Mérete ellenére a BG 45 dPro könnyedén lépést tud tartani nagy testvéreivel:

A motor akár 110 W folyamatos kimeneti teljesítményével és akár 4720 fordulat/perc névleges fordulatszámával nagyobb teljesítményű, mint elődei azonos névleges feszültség mellett. A Dunkermotoren moduláris rendszeréből származó hajtóművekkel, kódolókkal és/vagy fékekkel kombinálva könnyen megtalálhatja a megfelelő meghajtást minden alkalmazáshoz - legyen szó akár az intralogisztikai, orvostechnikai, csomagolási, félvezető- vagy elektronikai iparról. Az IP 65-ig terjedő IP-védelemnek köszönhetően a BG 45 dPro még igényes környezetben is használható.

A funkciók és jellemzők tekintetében a BG 45 dPro nem csak programozható, digitális be- és kimeneteket, egy analóg bemenetet és egy 4096 cpr nagy felbontású kódolót kínál. Az MCP-nek köszönhetően különböző áram-, sebesség- és pozíciómódok is könnyen programozhatók. A csatlakoztatás ugyanilyen egyszerű, akár CANopen-en keresztül, akár a PROFINET, EtherCAT vagy EtherNet/IP ipari Ethernet interfészek valamelyikével. A 15 tűs hibrid csatlakozó és a "Drive Assistant 5" konfigurációs eszköz lehetővé teszi az egyszerű üzembe helyezést.

Ezenkívül az új nexofox MotionCode segítségével olyan funkciók is megvalósíthatók, mint az állapotfelügyelet, a megelőző karbantartás vagy a riasztás és üzenetküldés. A BG 45 dPro és a nexofox segítségével semmi sem áll az IIoT és a saját Smart Factory útjába.

Az STO (Safe Torque Off) biztonsági funkció alapfelszereltségként minden ipari ethernettel rendelkező BG 45 dPro motorba integrálva van. Az STO opcionálisan elérhető a CANopen változatokhoz. Az STO-val a motor megbízhatóan nyomatékmentessé tehető a logikai feszültség megszakítása nélkül, így az újraindításkor időigényes újrakapcsolást takaríthat meg.

A BG 45 dPro-val a Dunkermotoren ismét lecsapott az akkordra, és bebizonyította, hogy az integrált elektronikával ellátott BLDC motorok területén szerzett több mint 20 éves tapasztalat egy ilyen kis motorban is elfér.











További hírek

A Dunkermotoren új 4Q vezérlője nagy teljesítményt kínál megfizethető áron
A Dunkermotoren előkészíti az utat a teljesen automatizált és digitalizált intralogisztika számára

SISTEMA biztonsági könyvtár a Dunkermotoren intelligens dPro motorjaihoz STO-val...

A Dunkermotoren, az AMETEK márkája büszke arra, hogy kefe nélküli egyenáramú motorjával a Minas Gerais-i Egyetem Milhagem Team versenyautóját hajtja
A Dunkermotoren kiadja Motion Journal "mo" című új számát

2024. május 14. és 17. között az Interclean kiállítás A...