Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Az Eppendorf bemutatja az első szénhidrogén hűtéssel ellátott mikrocentrifugát

Az Eppendorf vezető élettudományi vállalat bemutatta a Centrifuge 5427 R-t - az első szénhidrogén-hűtéssel ellátott Eppendorf mikrocentrifugát, amely hozzájárul a még fenntarthatóbb laboratóriumi környezethez. Ezzel az ajánlattal az ügyfelek mostantól különböző molekuláris és sejtbiológiai alkalmazásokat végezhetnek, miközben olyan hűtött készüléket használhatnak, amely természetes hűtőközeget tartalmaz, amelynek GWP-értéke csaknem nulla. A minták - és a bolygó - védelme érdekében.

A természetes hűtőközegek, mint például az R290 (propán), hasonlóan alacsony globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkeznek, mint a CO2 (<3), míg a hagyományos hűtőközegek, például az R134a GWP-je 1430, és így a környezetbe kerülve aránytalanul nagyobb hatással vannak a globális felmelegedésre.

A Centrifuge 5427 R ACT címke tanúsítása még könnyebbé teszi a vásárlók számára, hogy fenntarthatóbb terméket válasszanak, mivel ez a címke egyértelmű, harmadik fél által ellenőrzött információt nyújt a környezeti hatásokról (pl. gyártás, energia- és vízfelhasználás, valamint csomagolás és a termék élettartamának vége).

Az új Centrifuge 5427 R azonban nem csak a megbízható propánhűtéssel tud pontozni: Kompakt helyigényének és az akár 48 x 1,5/2 ml-es csövekhez való FA-45-48-11 kétsoros rotornak köszönhetően optimális megoldást jelent a nagy mintateljesítményű laboratóriumok számára. Nagy rotorválasztékának köszönhetően olyan területeken is jó választás, ahol sok felhasználó osztozik a műszeren: a kilenc rotorválaszték, amely fix szögű és lengőbödönös rotorokból áll, a molekuláris és sejtbiológia területén az alkalmazások széles körét lefedi.

További hírek

A biofolyamat-fejlesztésben az adatok a siker kulcsa. Meg kell érteni, hogy mely kr...

Hatékony kölcsönhatás a kézi és az automatizált pipe...

Az ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) címkék a tápért&e...
Investigators 2024: Clemens Plaschka, Ausztria

A Laura Machesky professzor által elnökölt független zsűri a 20 000 eurós díjra Clemensnek a hírv...