Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.05.2023 01:05

Holisztikus IoT eszköz- és labormenedzsment megoldás

Mivel a kutatás és fejlesztés időigényes iparág, állandóan szükség van időtakarékos digitális megoldásokra és eszközökre. Napjainkban a legtöbb laboratórium egy maroknyi digitális eszközt használ, amelyek segítik az adatok átláthatóságát és könnyű másolhatóságát. Ráadásul a digitális eszközök nagyon praktikus megoldások lehetnek, amelyekkel a laborvezetők időt takaríthatnak meg, amelyet manuális adminisztrációs feladatokra fordítanának. A többféle eszközzel azonban mindig küzdelmet jelent, hogy az adatok könnyen átvihetők legyenek az egyik eszközből a másikba, és a leghatékonyabb módon használhatók legyenek.

E probléma megoldása és a legjobb használati élmény biztosítása érdekében a laboratóriumi tagok számára az Eppendorf - egy vezető élettudományi vállalat, amely világszerte fejleszt és értékesít műszereket, fogyóeszközöket és szolgáltatásokat laboratóriumok számára - partnerségre lépett a Clustermarkettel - a világ vezető laboratóriumi ütemezési platformjával -, hogy zökkenőmentes integrációt kínáljon a Clustermarket berendezés-ütemező és az Eppendorf VisioNize® Lab Suite között. Az integráció egyesíti az Eppendorf szoftver- és hardverkomponenseit a Clustermarket operációs rendszerével, és a tudósok számára egy holisztikus IoT eszköz- és labormenedzsment-megoldást tesz elérhetővé.

Hiszünk abban, hogy a digitális eszközök nagy hatással lesznek az innovációra, mivel növelik a kísérletek minőségét és reprodukálhatóságát, valamint javítják a szükséges eszközökhöz való hozzáférést. Fontos, hogy a digitális eszközök megfelelő módon legyenek beállítva, és intelligens integrációkat biztosítsanak, hogy a felhasználók és az adatok akadálymentesen áramolhassanak a különböző rendszerek között. Az Eppendorfgal való partnerség kulcsfontosságú mérföldkő, mivel két nagy teljesítményű eszközt kapcsol össze, és intelligens módon kombinálja a berendezések kezelését és a valós idejű paramétereket." - mondta Tobias Wingbermuehle, a CCO és a Clustermarket társalapítója.

Az Eppendorfnál izgatottan várjuk a Clustermarkettel való partnerséget, mivel ez összhangban van a nyílt digitális ökoszisztémákba vetett hitünkkel és a digitális eszközök közötti zökkenőmentes integráció fontosságával a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. A pontos eszközadatokhoz való közel valós idejű hozzáférés a fejlett eszközkezeléssel kombinálva a laboratóriumok számára lehetővé teszi, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak és racionalizálják laboratóriumi műveleteiket, mint korábban soha. " - tette hozzá Lynn Philip, az Eppendorf termékvezetője.

A két szoftvermegoldás közötti integráció kihasználja az élő műszerinformációkat, és lehetővé teszi a laboratóriumi műszerek távoli felügyeletét a Clustermarket eszközfoglaló szoftverhez csatlakoztatott, gyártófüggetlen megoldással. Az integráció holisztikus IoT eszköz- és labormenedzsment megoldást biztosít a laboratóriumi tagok számára, ahol a kutatók számos funkcióhoz hozzáférhetnek, mint például a távfelügyelet és a berendezések ütemezése.

.

További hírek

A laboratóriumok a nagy áteresztőképességű folyamatokban használt lemezek nagy teljesítményétől é...

A Mastercycler® X40 segítségével a napi laboratóriumi rutinok nem csak megbízhatóak és hatéko...

A Takara Bio Inc (Takara Bio) és az Eppendorf SE, az élettudományi ipar két vezető vállalata örömmel jelenti be együttműködését egy stratégiai közös marketing megállapodás keretében.
promóciók 2023. szeptember 01. - 2023. december 31
Az Eppendorfnál felismerjük, hogy a műanyag fogyóeszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak a laboratóriumban. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern tudomány követelményeinek és a környezetvédelemnek az egyensúlyozása kulcsfontosságú kihívás az élettudományi laboratóriumok vezetésében. Ezért, amikor és ahol csak lehetséges, a "Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás" elvét követjük, és egyre inkább a bioalapú nyersanyagok használatára támaszkodunk.

A hamburgi székhelyű Eppendorf SE élettudományi vállalat idén 28. alkalommal ítéli oda rangos kut...