Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.05.2023 01:05

Érzékelhető vezérlőpanelek a KIPP-től:

Problémamegoldó az élelmiszeripar számára

A HEINRICH KIPP WERK új érzékelhető vezérlőpanelekkel bővítette kínálatát. Mind a vizuális, mind a fémdetektálható termékek elérhetőek. Ezeket az élelmiszeripar számára tervezték, és segítenek megelőzni a nagyobb meghibásodásokat a gyártási folyamat során bekövetkező esetleges szennyeződések esetén.

A vizuálisan érzékelhető vezérlőpanelek színe ultramarin kék (a RAL5002-hez hasonló). A háttér: a kék szín az élelmiszeriparban meglehetősen szokatlan, így ezek a termékek könnyen azonosíthatók, ha élelmiszerrel érintkeznek. Emellett a kezelőrészek megfelelnek a fokozott higiéniai követelményeknek - például a keresztfogantyú nagyon könnyen tisztítható a zárt, sima felületű fogantyúkontúrnak köszönhetően.

A fémdetektálható kezelőrészek még egy lépéssel tovább mennek. Alkatrészeik indukciós technológiával érzékelhetők. Ez hasznos, ha egy kezelőelem - egészben vagy darabokban - véletlenül a gyártási folyamatba kerül. Ebben az esetben a speciális érzékelőrendszerek megbízhatóan ki tudják választani az idegen tárgyakat, még akkor is, ha azok szabad szemmel nem láthatók. A legfeljebb 0,027 cm³-es (kb. 3x3x3 mm méretű) darabok felismerhetők és kidobhatók, így nem kell nagy gyártási mennyiséget kidobni.

A KIPP valamennyi érzékelhető működtető alkatrésze EU10/2011- és FDA-konform, üvegszál-erősítésű hőre lágyuló műanyagból készül; a betétek 1.4404 rozsdamentes acélból készülnek. A maximális üzemi hőmérséklet 120 °C. Rendelkezésre állnak íves, szárnyas, csillag és kereszt fogantyúk, valamint bordázott gombok és szorítókarok.

További hírek

Tiszta út a munkadarabok cseréjekor
Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban