Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Folyamatbiztonság a KIPP érzékelhető vezérlőpaneljeivel

Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie

A HEINRICH KIPP WERK vizuálisan vagy fémmel érzékelhető szabványos és kezelő alkatrészei támogatják az élelmiszeripar komplex biztonsági koncepcióit. Ezeknek az alkatrészeknek a legkisebb darabjai is gyorsan és megbízhatóan felismerhetők és kiválthatók a folyamatból - ezzel megelőzhetők a nagyobb meghibásodások és a hibás tételek. A kölni Anuga FoodTec 2024 kiállításon a KIPP a balingeni Bizerba fémdetektorának példáján mutatja be, hogyan működik ez a gyakorlatban.

A KIPP vizuálisan érzékelhető működési elemei ultramarin kék színűek (a RAL5002-hez hasonlóan). A háttér: A kék szín meglehetősen atipikus az élelmiszeriparban, így ezek a termékek könnyen azonosíthatók, ha élelmiszerrel érintkeznek. Emellett a vezérlőpanelek megfelelnek a megnövekedett higiéniai követelményeknek. "Az érzékelhető vezérlőpaneleink megfelelnek minden vonatkozó szabványnak, ezért ideálisak az élelmiszerekkel való érintkezéshez" - magyarázza Samuel Rasch, a KIPP termékmenedzsere. "Nagy hangsúlyt fektettünk a tisztításra optimalizált geometriákra is - erre példa a zárt fogantyúkontúrral és sima felülettel rendelkező keresztfogantyúnk."

A KIPP portfóliójának fémdetektálható kezelőelemei még egy lépéssel tovább mennek. Alkatrészeik indukciós technológiával érzékelhetők. Ha töredékek vagy teljes alkatrészek kerülnek a folyamatba, a speciális érzékelőrendszerek megbízhatóan ki tudják választani az idegen tárgyakat - még akkor is, ha azok szabad szemmel nem láthatók. A legfeljebb 0,027 cm³ (kb. 3x3x3 mm méretű) darabok felismerhetők és kidobhatók, így nem kell nagy gyártási mennyiségeket kidobni.

A KIPP valamennyi detektálható működtető része EU10/2011 és FDA-konform, üvegszál-erősítésű hőre lágyuló műanyagból, míg a betétek 1.4404 rozsdamentes acélból készülnek. A maximális üzemi hőmérséklet 120 °C. Íves, szárnyas, csillag és kereszt fogantyúk, valamint bordázott gombok és szorítókarok állnak rendelkezésre.

Látogasson el a HEINRICH KIPP 2024. március 19-22. között a kölni Anuga FoodTec kiállításon a 8.1 csarnokban, az A090-es standon.

További hírek

Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban
Amikor a higiénia kerül a középpontba
Rögzített tükrözés nélkül