Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Új keresztfogantyúk zárt fogantyúkontúrral a KIPP-től

Amikor a higiénia kerül a középpontba

A HEINRICH KIPP WERK kifejlesztett egy új, kiálló acélperselyes keresztfogantyú sorozatot, amely kifejezetten a fokozott higiéniai követelmények mellett történő használatra készült. Öt változat áll rendelkezésre - az antibakteriális és a detektálható változatok között -, amelyek a zárt, sima felületű fogantyúkontúrnak köszönhetően nagyon könnyen tisztíthatók. A kiálló acélpersely optimális érintkezési felületet biztosít, és belső menetes kialakításának köszönhetően különösen alkalmas kereszttüskés csatlakozásokhoz.

Ha masszív és könnyen kezelhető fogantyúkat keres, a KIPP keresztfogantyúi a megfelelő választás. Ezeknek a sokoldalú termékeknek a menetei robusztus anyagokból, például acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek, míg a fogantyúk műanyagból. Funkcionalitás szempontjából a keresztfogantyúk megfelelnek a DIN 6335 szabványnak. Az új, kiálló acélperselyes keresztfogantyú sorozat higiéniailag optimalizált, vonzó kialakításával ezen a szabványon alapul, és összesen öt termékváltozattal széles alkalmazási területet fed le. A standard változat mellett antibakteriális, magas hőmérsékletnek ellenálló, valamint vizuálisan és fémből érzékelhető specifikációk is rendelkezésre állnak.

A standard változat megerősített hőre lágyuló műanyagból készül, míg a fémrészek opcionálisan acélból (kék passzivált) vagy 1.4305 rozsdamentes acélból készülnek. Az antibakteriális keresztfogás nemcsak számos káros mikroorganizmus, például baktériumok vagy gombák, hanem a multirezisztens baktériumok, például az MRSA ellen is rendkívül hatékony.

A magas hőmérsékletnek ellenálló változat speciális, magas hőmérsékletű műanyagot használ, amely megfelel az élelmiszer- és ivóvízbiztonságra vonatkozó nemzetközi szabványoknak és irányelveknek FDA, EU10/2011, NSF és KTW. A menetes persely vagy menetes csavar kiváló minőségű rozsda- és saválló rozsdamentes acélból készül 1.4404. Ez azt jelenti, hogy a keresztfogantyúk nemcsak élelmiszerrel és ivóvízzel való érintkezésre alkalmasak, hanem tartósan ellenállnak a forró víznek és a hidrolízisnek is, így többek között gőzsterilizáláshoz is ideálisak. A magas hőmérsékletű műanyag megbízhatóan használható forró levegővel érintkezve, tartósan max. 160 °C-os, rövid ideig max. 250 °C-os hőmérsékleten.

A felismerhető keresztfogantyúkat szintén az élelmiszeripar számára tervezték, hogy megelőzzék a nagyobb meghibásodásokat a gyártási folyamat során esetlegesen bekövetkező szennyeződések esetén. Egy vizuálisan felismerhető, ultramarin kék (RAL 5002) színű változat és egy speciális, fémet felismerő műanyagból készült változat áll rendelkezésre. Amennyiben ezek a működtető alkatrészek egészben vagy darabokban kerülnek a folyamatba, könnyen és gyorsan felismerhetők és kidobhatók szabad szemmel, automatikusan speciális kamerarendszerekkel vagy fémérzékelő rendszerekkel.

A keresztfogantyúk a standard kivitelben 25 és 63 mm közötti fogantyúátmérővel és M5 és M16 közötti menetmérettel kaphatók. Az összes többi változat 25-50 mm fogantyúátmérővel és M5-től M10-ig terjedő menetmérettel kapható. A keresztfogantyúk mellett a HEINRICH KIPP a felhasználóknak különböző robusztus anyagokból és különböző specifikációkkal készült csillagfogantyúk, T-markolatú fogantyúk és gombafogantyúk széles választékát kínálja.

További hírek

Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban
Rögzített tükrözés nélkül