Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Nagy teherbírású teleszkópos sínek akár 480 kg-ig a KIPP-től

Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése

Rendkívül nagy teherbírás tökéletesen sima futással: a HEINRICH KIPP WERK új, nagy teherbírású teleszkópos csúszdái nem csak közel fél tonnás terhelést bírnak el, de rendkívül sima futásúak és könnyen kezelhetők. Ezek az erőgépek pozitív tulajdonságaikat kifinomult kialakításuknak és a válogatott gyártási eljárásnak köszönhetik.

Akár egy vonat akkumulátoros fiókja, egy CNC-gép ajtajai vagy egy raktárban a csúszó munkadarabtartók: mindenütt, ahol nagy súlyokat kell biztonságosan tárolni, mozgatni és kezelni, a KIPP új, nagy teherbírású teleszkópos csúszdái tökéletes megoldást kínálnak. A két termékcsalád összesen 40 típussal 300 és 1.500 mm közötti hosszúságtartományt fed le, és oldalra szerelve 420 vagy 480 kg maximális terhelhetőséget biztosít. Minden modell teljes mértékben kihúzható csúszókkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a löket megfelel a beépítési hossznak, ami optimális hozzáférhetőséget és maximális kényelmet biztosít.

A nagy teherbírású teleszkópos csúszók különösen nagy stabilitásukat és robusztusságukat a kiválasztott gyártási koncepciónak köszönhetően érik el. Nem acélból húzzák őket - mint a legtöbb esetben szokásos -, hanem tömör anyagból marják. Ezáltal az egyébként szükséges edzési folyamat is elkerülhető, ami a teleszkópos csúszdáknak árelőnyt biztosít az azonos teherbírású, húzott változathoz képest. A sínek és a golyóketrec horganyzott edzett acélból, míg a golyók edzett rozsdamentes acélból készülnek.

A gyártási folyamat mellett a teleszkópos csúszdák kialakítása is hozzájárul a stabilitásukhoz. A futósínek és a dupla T-profilú sínek kerek alakú, maratott profillal rendelkeznek, ami a V-profilúakhoz képest növeli a teherbírást és a simaságot. A maximális hajlítás a kihúzási hossz 1%-a, és szinte kizárólag a vezetőelemekhez csatlakozó szerkezetek merevségétől függ.

ideálisan alkalmas a kezelési és automatizálási alkalmazásokhoz
Az a tény, hogy a nagy teherbírású teleszkópos csúszdák nemcsak stabilak, hanem rendkívül sima futásúak is, ideálissá teszi őket olyan kezelési és automatizálási alkalmazásokhoz, ahol rángatózó kihúzásra van szükség. Emellett a tápegységek még kihúzott állapotban is kiválóan ellenállnak az alkalmazott terheléseknek. Ez pedig nagy nyomatékkal járó dinamikus alkalmazásokhoz predesztinálja őket.

A nagy teherbírású teleszkópos csúszdák 50 x 30 mm (Sz x H; 420 kg-ig) és 70 x 32 mm (480 kg-ig) méretben kaphatók. Alkalmasak akár 1000 mm síntávolságra, 0,5 m/s haladási sebességre és -20 és 180 °C közötti hőmérsékletre. A maximális terhelhetőség egy függőlegesen szerelt teleszkópos csúszópárra vonatkozik, amikor a teljes kihúzási út kihasználásra kerül. Vízszintesen szerelve a terhelhetőség 70 %-kal kisebb.

További hírek

Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Alapok és betekintés #kippresso formátumban
Amikor a higiénia kerül a középpontba
Rögzített tükrözés nélkül