Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Pozícionáló perselyek állapotérzékelővel a KIPP-től

Minden pozíció ellenőrzés alatt

A HEINRICH KIPP WERK egy új, állapotérzékelővel ellátott intelligens pozicionáló és helymeghatározó perselysorozattal bővítette portfólióját. Ezek lehetővé teszik a záró- és gömbzáró csapok központi pozíciószabályozását a gyártási folyamat során. A perselyek opcionálisan integrált érzékelővel együtt is kaphatók, vagy a felhasználó alternatívaként a kereskedelemben kapható induktív érzékelőtípusokkal is felszerelheti őket.

Az intelligens pozicionáló és helymeghatározó perselyek új sorozatával a KIPP támogatja a felhasználót abban, hogy folyamatai még átláthatóbbá és biztonságosabbá váljanak. A beépített állapotérzékelővel ellátott perselyek lehetővé teszik a működtetésfüggő folyamatszabályozást. Emellett biztosítható, hogy a működtető vagy reteszelő elem a kívánt pozícióban legyen, például a csomagológépek formátumbeállításánál vagy a klasszikus gépgyártásban a szerelőberendezéseken.

A perselyek rögzítési pontot képeznek a reteszelő és golyós reteszelő csapok számára, amelyekbe biztonságosan és pontosan be tudnak reteszelni. A pozícionáló és rögzítő perselyekbe szériafelszerelésként egy induktív érzékelő van beépítve, amely egy szorítóanyán keresztül változtathatóan állítható. Ez lehetővé teszi annak elektronikus érzékelését, hogy egy csavar a foglalatban van-e vagy sem. Több aljzat használata esetén megállapítható, hogy melyikben található a működtető vagy reteszelő elem.

Az érzékelők kétméteres, háromvezetékes PVC-kábellel rendelkeznek, amely az érzékelő által feldolgozott jeleket továbbítja a gépvezérléshez. Ez lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy egy központi helyről vezérelje a retesz helyzetét. Ez különösen fontos a folyamat szempontjából fontos szekvenciáknál. Itt például az egyes munkafolyamatok vezérlésén keresztül megadható, hogy egy megmunkálási ciklus csak akkor kezdődjön, ha minden csavar a megfelelő pozícióban van.

Az új sorozatban acélból vagy rozsdamentes acélból készült pozicionáló perselyek, rozsdamentes acélból készült helymeghatározó perselyek, valamint rozsdamentes acélból készült helymeghatározó perselyek találhatók a forgó működtetésű golyós reteszcsavarokhoz. Mindegyik változat vagy állapotérzékelővel együtt, vagy az ügyfél által saját maga által felszerelhető változatban kapható. Ez utóbbi egy 3 mm átmérőjű, a kereskedelemben kapható induktív érzékelő felszereléséhez szükséges szorítóanyával rendelkezik.

További hírek

Tiszta út a munkadarabok cseréjekor
Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban